Dobrý den.
Chtěl jsem se zeptat jestli má vliv na životnost pokuď pc jede kolem 10-15 hodin denně.
životnost pc
- autoprd
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: životnost pc
Tak pokud se jedná o velmi zaprášený pc kde větráky jedou naplno a vše je zpomalené tak ano
Ale jinak myslím že o dobře postarany pc/ntb se nemusíte bát :) Mě jede server 24hodin denně a ntb s ním :) až na vytřískanou baterku u ntb je vše v pohodě 

-
- Pohlaví:
Re: životnost pc
Tato otázka se často opakuje a IMHO na ni není jednoznačná odpověď.
Také je třeba vědět co znamená
Obecná zkušenost je taková, že takovýmto zařízením nejvíce škodí zapínání a to jak z důvodu napěťových špiček (u kvalitních zdrojů ošetřené) ale také z důvodu změn teploty. Součástky se zahřívají a tím i fyzicky rozpínají.
Nicméně počítače jsou stavěné ne snad na trvalý, ale na dlouhodobý provoz. Problém se pak může vyskytnout třeba u již zmíněného zanesení prachem a přehřátí, ale také se vybrousí futýrka u větráků a opět může dojít k přehřátí.
Tady asi bude sto lidí sto názorů, ale já jsem příznivcem trvalého provozu. Takto mi tu jeden počítač běžel nonstop asi 5 let a jedinou závadou byl noname zdroj za 400 a to ještě zavinila bouřka.
Ale také se dá namítnout, že pokud počítač zapnu jednou za půl roku na půl dne, pak vydrží déle. O tom se nelze přít.
Také je třeba vědět co znamená
? To PC nějak pracuje, anebo se uspí, vypnou se disky apod.?pc jede kolem 10-15 hodin denně
Obecná zkušenost je taková, že takovýmto zařízením nejvíce škodí zapínání a to jak z důvodu napěťových špiček (u kvalitních zdrojů ošetřené) ale také z důvodu změn teploty. Součástky se zahřívají a tím i fyzicky rozpínají.
Nicméně počítače jsou stavěné ne snad na trvalý, ale na dlouhodobý provoz. Problém se pak může vyskytnout třeba u již zmíněného zanesení prachem a přehřátí, ale také se vybrousí futýrka u větráků a opět může dojít k přehřátí.
Tady asi bude sto lidí sto názorů, ale já jsem příznivcem trvalého provozu. Takto mi tu jeden počítač běžel nonstop asi 5 let a jedinou závadou byl noname zdroj za 400 a to ještě zavinila bouřka.
Ale také se dá namítnout, že pokud počítač zapnu jednou za půl roku na půl dne, pak vydrží déle. O tom se nelze přít.

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 3079
-
od buchtik
Zobrazit poslední příspěvek
15 zář 2024 18:07