Dobrý den,
po té co sem nainstaloval do staršího pc "novou" grafiku, začal mi občas při hraní her vypadávat obraz, z ničeho nic prostě sčerná a na obrazovce se objeví že není připojená, nebo něco v tom smyslu a poté pomůže jen tvrdý restart po kterém je zase vše ok i několik hodin a někdy to neudělá nikdy za celý den/dny. Nevím jak přesně otestovat jestli je chyba v GK, nebo jen ve zdroji protože nemám možnost vyzkoušet jiný. Jedná se ještě o starý agp slot a grafiku asus HD3450, zdroj je postarší EC 350W. Předtím sem měl v pc nvidii 6200, která neměla přídavné napájení a bylo vše v pořádku, takže bych to viděl asi na ten zdroj ale pokud máte někdo jiný nápad, rád si ho poslechnu ale myslím si že sem řekl všechno vlastně sám. Děkuji
Výpadky obrazu a modrá smrt v průběhu hraní
Výpadky obrazu a modrá smrt v průběhu hraní
Naposledy upravil(a) FIDLIK dne 07 lis 2012 12:28, celkem upraveno 1 x.
i7-2700K, GB Z77M-D3H, MSI R9 380 Gaming 4G, 1x4GB 1x8GB 1600 Kingstone, 256GB SSD (Intel), 1TB 2,5" WD Black, NZXT S340 + Be Quiet! Pure Power L8-530W + 6xF12 LS
Re: Výpadky obrazu v průběhu hraní
Vypadá to na ten zdroj, podobný to bylo u známého nedávno, taky 350w starší, chvíli to šlo restartama, až jednou totálka.
Po výměně za nový již 400w v pohodě.
(Pokud jsou teploty v normě.)
Po výměně za nový již 400w v pohodě.
(Pokud jsou teploty v normě.)
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )
teploty sou kolem 40-50 při hraní her, žádný OC či něco podobného. Zkusím od někoho sehnat jiný zdroj a uvidím
i7-2700K, GB Z77M-D3H, MSI R9 380 Gaming 4G, 1x4GB 1x8GB 1600 Kingstone, 256GB SSD (Intel), 1TB 2,5" WD Black, NZXT S340 + Be Quiet! Pure Power L8-530W + 6xF12 LS
Takže na půdě sem našel starý 300W EC z roku 2003, zkusím co to bude dělat.
FIDLIK píše:zdroj je postarší EC 350W.
FIDLIK píše: Zkusím od někoho sehnat jiný zdroj a uvidím ....na půdě sem našel starý 300W EC z roku 2003, zkusím co to bude dělat.
Tak tomuhle já říkám vyrazit klín klínem.

(musím přiznat, že za poslední týden jsem se zde na fóru tak nasmál, že mi tekly slzy, dneska zase, hezky ten den začíná, i díky tobě příteli

****************************************************************************************************************************************************************
Tímhle bych to tedy netestoval, aby sis neodpálil ještě něco dosud funkčního...
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )
Popravdě, ten pc už má něco za sebou a když se sním něco stane, litovat toho nebudu. Zatím nic nespadlo takže si myslím že je problém vyřešen. Popř. zkusím sehnat něco na aukru.
No to jo, sháněj, protože nevíš kdy ten staronový klekne. 

Je mi to jasný :). Zatím děkuju, nechám to tu pro jistotu do zítra a potom uzavřu.
Takže koupil sem nový zdroj (350W Seasonic) a pořád ta samá chyba, občas dokonce naskočí modrá smrt, ale automatický restart sem zakázal až teď takže jakmile se něco objeví napíšu sem. Dokonce sem natáčel část hry Life for speed u které se to seklo.
Popíšu:
Hraju, během hry se zasekne zvuk a začne se opakovat (stejně jako na videu) poté zčerná obrazovka, zvuk se opět rozjede (slyším jak jde motor do otáček atp., popř. když sem s někým na Teamspeaku slyším ho dál mluvit) ale obraz již nenaskočí (když sem hrál counter strike, pomohla občas pouhé minimalizování hry), teplota gpu v tu dobu byla 43 stupňů a u CPU to bylo nějakých 45-50, nevím čím by to mohlo být a stává se to výhradně u hraní her.
Ještě sem si všiml že se mi občas u různých videí (nejen youtube atp.) udělá z videa "slowmotion" a poté se rychle rozeběhne a opět doběhne zvuk (lépe to vysvětlit neumím).
Zkoumal sem i základní desku, zda-li nejsou nafouklé/vytečené kondíky ale vše vypadá v pořádku, to samé an ostatních komponentách. Nechce se mi zrovna reinstalovat systém takže bych to rád nějak vyřešil. Za případnou pomoc moc děkuju
Takže jen co sem to napsal a zapnul opět LFS (u této hry to apdá nejvíce) vyběhla na mě modrá smrt s hláškou: 0x000000EA a že je problém v souboru atkdisp, podle googlu je to chyba v GK a podle podpory na stránce mrkvosoftu sem vypnul HW akceleraci.. uvidím co to bude dělat.
Edit
// soubro ATKDISP.dll je ve složce system32, nevím co přesně dělá, zkusím něco pogooglit
Popíšu:
Hraju, během hry se zasekne zvuk a začne se opakovat (stejně jako na videu) poté zčerná obrazovka, zvuk se opět rozjede (slyším jak jde motor do otáček atp., popř. když sem s někým na Teamspeaku slyším ho dál mluvit) ale obraz již nenaskočí (když sem hrál counter strike, pomohla občas pouhé minimalizování hry), teplota gpu v tu dobu byla 43 stupňů a u CPU to bylo nějakých 45-50, nevím čím by to mohlo být a stává se to výhradně u hraní her.
Ještě sem si všiml že se mi občas u různých videí (nejen youtube atp.) udělá z videa "slowmotion" a poté se rychle rozeběhne a opět doběhne zvuk (lépe to vysvětlit neumím).
Zkoumal sem i základní desku, zda-li nejsou nafouklé/vytečené kondíky ale vše vypadá v pořádku, to samé an ostatních komponentách. Nechce se mi zrovna reinstalovat systém takže bych to rád nějak vyřešil. Za případnou pomoc moc děkuju
Takže jen co sem to napsal a zapnul opět LFS (u této hry to apdá nejvíce) vyběhla na mě modrá smrt s hláškou: 0x000000EA a že je problém v souboru atkdisp, podle googlu je to chyba v GK a podle podpory na stránce mrkvosoftu sem vypnul HW akceleraci.. uvidím co to bude dělat.
Edit
// soubro ATKDISP.dll je ve složce system32, nevím co přesně dělá, zkusím něco pogooglit
Re: Výpadky obrazu a modrá smrt v průběhu hraní
reinstaloval sem znovu ovladače a zatím to vypadá tak že je vše OK
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Přepnutí na D.O.C.P = modrá smrt Příloha(y)
od Pedrossos » 12 lis 2024 03:09 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2252
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
12 lis 2024 21:29
-
-
- 5
- 4339
-
od mmmartin