Zdravím, dneska ráno při chystání notebooku do školy (dávání do tašky) mi vypadnul a asi z 40cm spadl na koberec. Neměl jsem čas kontrolovat jestli je vše v pořádku. Ve škole po zapnutí ntb a zvolení bootování do Windows 7 mi byla doporučena kontrola disku, kterou jsem tedy nechal bežet. Po asi 20minutách kdy kotrola pořád nekončila jsem ntb natvrdo vypnul a zapnul ho znova, kotrolu disku jsem v tomto případě přeskočil a pokusil jsem se nechat najet Windows. Mezi obrazovkou "spouštění systému windows" a přihlašovací (modrou) obrazovkou, jsem měl černou obrazovku s myší uprostřed, se kterou jsem mohl hýbat a notebook okamžitě pustil větrání na plný plyn (nikdy předtím během načítání windows nedělal). PC jsem proto opět vypnul a zapnul ho až doma s kontrolou disku.
Po asi 3hodinách byla ukončena kontrola disku (řeklo mi to kolik mám místa, kolik použitého, volného, ...) a systém se restartoval. Opět jsem zvolil bootování do windows a po obrazovce "spouštení systému windows" jsem se opět dostal do černé obrazovky s myší bez jakékoli možnosti něco udělat (kromě pohybu myši) a s větřáním opět na plný plyn. Nechal jsem to běžet takto asi 15minut, ale nic se nedělo, takže jsem ntb vypnul a zapnul znovu a zkusil jsem jej zapnout v nouzovém režimu, ale jediné kam sem se dostal byla opět černá obrazovka s myší (a změněným rozlišením, poznáno podle velikosti ukazatele). Notebook jsem tedy asi na 30minut vypnul a teď jsem jej zkusil spustit znovu, ale výsledek stále stejný. Zkoušel jsem se nabootovat do Ubuntu a bez nejmenších obtíží se mi to podařilo a nezjístil jsem ani žádné závady u Ubuntu.
Prosil bych jakoukoliv radu, která by mi pomohla vyřešit tento problém, nikdy jsem se s ničím takovým nesetkal.
Notebook nechce naběhnout
-
- Pohlaví:
Re: Notebook nechce naběhnout
Vzhledem k tomu že Ubuntu jede vypadá to na poškozený disk. Zkus tam dát DVD se systémem nabootovat a následně vyber R. Tam potom napiš příkaz na kontrolu a opravu disku, ale nesmíš to v průběhu kontroly vypínat!
chkdsk /f
chkdsk /f
Re: Notebook nechce naběhnout
Zkoušeno několik různých věcí, konzultováno s příbuznými Ajťáky a po několika různých testech jsme zístili že asi odešel disk, zítra zkusíme přeinstalovat windowsy a pokud to půjde, tak budu mít windowsy, pokud ne, tak zkusím ntb reklamovat.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Po výpadku napájení notebook nechce nabootovat do Win Příloha(y)
od Grander » 09 led 2025 16:55 » v Problémy s hardwarem - 7
- 3333
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
14 led 2025 22:40
-
-
-
Sluchátka FiiO JT1 - Windows nechce načíst mikrofón Příloha(y)
od HelFix » 11 pro 2024 17:55 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2817
-
od HelFix
Zobrazit poslední příspěvek
12 pro 2024 13:50
-
-
- 2
- 2083
-
od meda2016