Ahoj mám notebook normalně pripojen přes wifi a televizi Panasonic TX-P46G15E ze které jde ethernetový kabel do routeru.
Jde nějak abych mohl na televizi přehrávat třeba filmy z daného pc?
Propojení TV a PC přes internet
-
- Pohlaví:
Re: Propojení TV a PC přes internet
Toto je zde popsáno již mnohokrát. Vyzkoušej tlačítko Hledat.
nevim nic nenacházím, jediné ze asi musim mít nejaký program na sdílení co by měl být dodáván s televizí
no to prave nechci, proto tam pisu ten ethernet
zajimá me jestli to jde bylo by to fajn
zajimá me jestli to jde bylo by to fajn
Naposledy upravil(a) deus.one dne 02 lis 2012 12:36, celkem upraveno 1 x.
-
- Pohlaví:
Google našel toto:pc.poradna.ne1/q/view/412378-propojeni-tv-a-pc-ethernet-co-jeste-potrebuji
hm tam se jim aspon neco zobrazuje, me je divné proc ta televize neni videt v mape siti to by mela ne? na modemu normlane sviti ethernet 1 tam kam je pripojena.
-
- Pohlaví:
Já to celé nepročetl, ale píšou tam něco o routeru.
S Win XP to může bejt problematický (můj případ) tedy popíšu jen pro Win 7.
Schéma zapojení pro O2 Router:
přípojka -> rounter -> PC;TV;NB (nezáleží na zástrčkách @PC1 @PC2 @TV @volný)
alternativa:
přípojka -> router -> PC1;switcher;NB ->(ze switche) PC2; TV; DVD-přehrávač
POZOR! při zapojeném druhém routru v režimu Bridge nebo Switch nefunguje, nevim proč, svý routry znám...
Postup
zapoj TV do LAN portu (jako PC, cokoliv) nech TV načíst IP automaticky, popřípadně IP přiděl a pak ji zadej do TV manuálně. Na PC nainstaluj Nero Home Media (full je fakt dobrá, trial stojí za prd, ale poslouží) popřípadě jiný program na UPnP™ a DLNA® kompatibilní. Prověď instrukce při instalaci. Odblokovat ve firewallu popřípadě. Pokud je vše ok uvidíš v Tento počítač záložka Síť ikonu "Zařízení DLNA ********** (název TV)". V NMH zapni stremmovací server a zvol složky ke streamování.
Od teď je v trial verzi možnost prohlížet z TV obsah HDD na !zapnutém! PC, přehrávat video, poslouchat hudbu, prohlížet fotky. Ve full můžeš i dělat duplicitní monitor z PC na TV atd.
Kdyby něco napiš, zkusim poradit, docela mi to trvalo dát dokupy
Na 720p videa to stačí ale na ty 1040p nebo kolik už s tim mám problémy, možná vadný kabely, spolehlivější je HDMI.
Editace pro tvůj případ:
vše jak je popsané by mělo být OK, možná v nastavení routeru povolit DLNA pokud to tam je explicitně, O2 routery to nemusej. Nainstaluj na noťas Nero Home Media. Have a fun!
Schéma zapojení pro O2 Router:
přípojka -> rounter -> PC;TV;NB (nezáleží na zástrčkách @PC1 @PC2 @TV @volný)
alternativa:
přípojka -> router -> PC1;switcher;NB ->(ze switche) PC2; TV; DVD-přehrávač
POZOR! při zapojeném druhém routru v režimu Bridge nebo Switch nefunguje, nevim proč, svý routry znám...
Postup
zapoj TV do LAN portu (jako PC, cokoliv) nech TV načíst IP automaticky, popřípadně IP přiděl a pak ji zadej do TV manuálně. Na PC nainstaluj Nero Home Media (full je fakt dobrá, trial stojí za prd, ale poslouží) popřípadě jiný program na UPnP™ a DLNA® kompatibilní. Prověď instrukce při instalaci. Odblokovat ve firewallu popřípadě. Pokud je vše ok uvidíš v Tento počítač záložka Síť ikonu "Zařízení DLNA ********** (název TV)". V NMH zapni stremmovací server a zvol složky ke streamování.
Od teď je v trial verzi možnost prohlížet z TV obsah HDD na !zapnutém! PC, přehrávat video, poslouchat hudbu, prohlížet fotky. Ve full můžeš i dělat duplicitní monitor z PC na TV atd.
Kdyby něco napiš, zkusim poradit, docela mi to trvalo dát dokupy

Editace pro tvůj případ:
vše jak je popsané by mělo být OK, možná v nastavení routeru povolit DLNA pokud to tam je explicitně, O2 routery to nemusej. Nainstaluj na noťas Nero Home Media. Have a fun!
Ahoj Darkover, z televize se na soubory uz dostanu spis mam problem s jejich prehraním
podivej se sem tu o tom pisu viewtopic.php?f=39&t=95886
podivej se sem tu o tom pisu viewtopic.php?f=39&t=95886
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 16
- 9101
-
od šulda