Vyhořela mě základní deska s procesorem na socketu 775. Proto si chci pořídit novou desku včetně nového I5 s 8giga RAM a Win7 (používal jsem zatím Win XP). Uvažoval jsem použití SSD disku pro zrychlení běhu PC jako systémového HDD. Problém je v tom, že ve starém PC jsem měl v Program files a Winy objem cca 400 giga. Podstatnou část tvořily hry koupené na Steamu. proto se mě použití SSD disku starým stylem jeví jako příliš drahé. Musel bych Steam + další programy uložit na jiný HDD či SSD využít jen jako "boost" jenž začínala již před delší dobu a netuším, zda se to tak ještě využívá, respektive zda tomá vůbec smysl. Tenkrát se jako "boost" medium používaly i flešky.
Má smysl používat pro WIn7 64bit home premium SSD do velikosti 60giga a nebo jsou to jen vyhozený peníze? Pokud použít, tak jak, abych se s datama vešel?
Jak zlepšit výkon Win7 pomocí SSD Vyřešeno
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jak zlepšit výkon Win7 pomocí SSD
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Jak zlepšit výkon Win7 pomocí SSD
mám 40GB SSD (snad první generace, ještě 180MB/s čtení, 45MB/s zápis; možná ho mám eště v podpisu
)
a používám takřka jen na boot
po asi měsíci jsem si ve winech nastavil program files na HDD, pač na to ssd se mi fakt nic nevejde
na ssd dávej jen věci u kterých chceš mít rychlý start

a používám takřka jen na boot
po asi měsíci jsem si ve winech nastavil program files na HDD, pač na to ssd se mi fakt nic nevejde
na ssd dávej jen věci u kterých chceš mít rychlý start
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ten Windows 7 na SSD disku + základní prográmky jako Firefox,program na správu fotek,videoeditor,Office a antivir ti zaberou cca.30GB.Takže i s 60GB je to krásně použitelné.A běžně je do PC dávám.Sám mám 80GB kde mám Windows+programy,Far Cry 3 a CoD MW a pořád mi zbývá 25GB.Zbytek her mám na druhém disku,kde jsem si vytvořil složku Games a všechny hry instaluji tam.Do nového PC rozhodně SSD disk patří.Pokud si dáš pak test Windows v záložce Vlastnosti,tak bys zjistil,že nejnižšší skóre má klasický disk.S SSD diskem se dostaneš na score 7,5.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zatím se kloním spíš k použítí ssd disku 64GB na msata jako cashe. Nebo se spíš vyplatí mít Win7 přímo na něm jako na klasickém disku?
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
-
- Pohlaví:
Já používám SSD stejně jako Marfy. Na SSD systém, firefox, Office a programy, které spouštím denně. Ostatní na D:\Program Files.
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Jak zlepšit výkon Win7 pomocí SSD Vyřešeno
Tak jsem to nakonec udělal podobně. Uvažoval jsem o msata, ale nakonec jsem šel do klasickýho ssd 120Gb. V PC má green WD 3Tb což se mě na podružné programy nezdá moc vhodný a tak tam nejspíš dám původní systémový 640Gb HDD black WD.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Sledování pomocí hodinek
od palecek » 29 srp 2024 09:47 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 3
- 3976
-
od GamerXXX