Špatný nebo žádný signál u TV Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Špatný nebo žádný signál u TV
Abych to trochu upřesnil, tak dnes, tedy u digitálu už to není tak jako na analogu, kde každý kanál měl svůj vysílač. Tedy 1.Praha, 2.Ještěd atd. Dnes na jednom kanálu, např. 63 naladíš několik programů.
V DVB se vysílá svazek (MUX), který vypadá například takto:
MUX 1: ČT 1, ČT 2, ČT 24, ČT 4 (Sport) + rádia
MUX 2: Nova, Nova Cinema, Prima (Family), Prima Cool, Barrandov
...
MUX 1: ČT 1, ČT 2, ČT 24, ČT 4 (Sport) + rádia
MUX 2: Nova, Nova Cinema, Prima (Family), Prima Cool, Barrandov
...
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
X: Nesuhlasim s tvrdenim, ze by pokojova antena bola k nicomu a to vo vacsine pripadov.
Skor by som povedal, ze vo vacsine pripadov pomoze.
Pouzivam vlastnorucne vyrobenu antenu typu HB9CV. Je nasmerovana na vysielac vzdialeny 20km a je umiestnena pod strechou nizkeho rod.domu co je vo vyske zhruba 5m nad zemou bez predzosilovaca. K tomu mam na nu pripojenych 22m koaxialu, ktory ani nieje v jednom kuse, pretoze je pospajany v prislusnych TV zasuvkovych krabiciach.
Sila signalu je na urovni 56% a kvalita 97%. Trocha to zakolise pri burke, ale je celkom mozne, ze kvoli tomu, ze anteny na vysielaci sa tiez mozu pohybovat.
Konstrukcia 150m vysokeho TV vysielaca tiez kolise podla vetra, hlavne v poslednej stvrtine konstrukcie. Aby som to dokreslil, tak signal prijimam bez priameho vyhladu a v smere na vysielac som tieneny dalsou vyskovou stavou 4.posch domu.
Okrem toho chytam z ineho smeru rakusky vysielac vzdialeny 50km a toto chodi naozaj podla pocasia. Zhruba tak ako tazatelovi.
Skor by som povedal, ze vo vacsine pripadov pomoze.
Pouzivam vlastnorucne vyrobenu antenu typu HB9CV. Je nasmerovana na vysielac vzdialeny 20km a je umiestnena pod strechou nizkeho rod.domu co je vo vyske zhruba 5m nad zemou bez predzosilovaca. K tomu mam na nu pripojenych 22m koaxialu, ktory ani nieje v jednom kuse, pretoze je pospajany v prislusnych TV zasuvkovych krabiciach.
Sila signalu je na urovni 56% a kvalita 97%. Trocha to zakolise pri burke, ale je celkom mozne, ze kvoli tomu, ze anteny na vysielaci sa tiez mozu pohybovat.
Konstrukcia 150m vysokeho TV vysielaca tiez kolise podla vetra, hlavne v poslednej stvrtine konstrukcie. Aby som to dokreslil, tak signal prijimam bez priameho vyhladu a v smere na vysielac som tieneny dalsou vyskovou stavou 4.posch domu.
Okrem toho chytam z ineho smeru rakusky vysielac vzdialeny 50km a toto chodi naozaj podla pocasia. Zhruba tak ako tazatelovi.
-
- Pohlaví:
A to se ladí na rozdílných kanálech.
Toto patří k příspěvku od X.
Jenom k těm pokojovým anténám. Nikdy jsem neviděl žádnou funkční. Ale ano, pokud byl analog, stačily 2-3 metry dvoulinky na zdi.
Toto patří k příspěvku od X.
Jenom k těm pokojovým anténám. Nikdy jsem neviděl žádnou funkční. Ale ano, pokud byl analog, stačily 2-3 metry dvoulinky na zdi.
http://www.alza.cz/hama-dvb-t-pokojova-d103937.htm pouzivam tuhle pokojovou antenu a slape v pohode mam to hozeny na parapetu a lita to lip nez co maji vedle rodice od UPC 

Rád se přiučím novým věcem :-)
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Radit, že stačí pokojová anténa, pokud vůbec neznám podmínky u tazatele, není dobrý nápad. Pokud tazatel bydlí v paneláku v bytě situovaném na opačné straně než je vysílač, tak pokud nezachytí nějaký stabilní odraz od jiného objektu (a to musí být dostatečně silný a kvalitní signál), tak mu je pokojová anténa na nic.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Jsem tu, jsem spal
Když byla schůze, tak se matka zmínila o tom TV problému, jeden chlap právě říkal, že si máme dát 45 a 62, ale podle těchto kanálu mám signál 0% a nic - žádné programy mi to nevyhledá, za to přes automatické ladění ano...Tedy ještě jednou: automatické ladění mi vyhledá všechny potřebné kanály, které jsou v nabídce těch základních (samozřejmě žádné HBO nebo něco)...ale prostě pak je kostičkovaný obraz např u ČT1, pak chvíli to de a nejde Nova a tak se to střídá...hlavní přijímáč je tedy na střeše našeho paneláku. Náš panelák má 7. pater a my bydlíme v 6.
Když byla schůze, tak se matka zmínila o tom TV problému, jeden chlap právě říkal, že si máme dát 45 a 62, ale podle těchto kanálu mám signál 0% a nic - žádné programy mi to nevyhledá, za to přes automatické ladění ano...Tedy ještě jednou: automatické ladění mi vyhledá všechny potřebné kanály, které jsou v nabídce těch základních (samozřejmě žádné HBO nebo něco)...ale prostě pak je kostičkovaný obraz např u ČT1, pak chvíli to de a nejde Nova a tak se to střídá...hlavní přijímáč je tedy na střeše našeho paneláku. Náš panelák má 7. pater a my bydlíme v 6.
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
Pokud máš možnost tak si od někoho vypůjč pokojovou anténu.Tchán i rodiče používají pokojovou anténu a mají perfektní obraz s dostatečně silným signálem.Takže tvrzení ,že pokojové antény jsou na nic ,s tím nesouhlasím.Samozřejmě záleží na síle signálu v místě umístění antény.Proto by bylo dobrý si jí nejprve půjčit a vyzkoušet než ji koupíš.
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Pokusím se sehnat, díky zatím.
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3512
-
od tuningrob
Zobrazit poslední příspěvek
13 pro 2024 22:20