Lze mít 3GB RAM? Vyřešeno
Lze mít 3GB RAM? Vyřešeno
Dobrý den. Uvažuji o rozšíření RAMky ze 2GB,ale lze mít i 3GB RAM a nebo to jen rozšířit na 4GB? A ještě jedna otázka. Stačí dát RAMku do slotu a nebo se musí i nějak nastavit? Díky předem za odpovědi :).
Re: Lze mít 3GB RAM?
Stačí dát ramku do slotu. Raději sem napiš svou základní desku + stávající paměti.
Zdar. Standardně prostě vezmeš Ramku a zasuneš,upevníš jí do slotu na základovce. Ale deska musí podporova typ pamětí a onu maximální velikost.
Svět ztrácí genie. Einstein umřel ,Mozart umřel a mě je taky nějak špatně!
CPU: Ryzen 5 3600 , MB: Asus Crosshair VI EXTREME, GPU: MSI ARMOR GTX 1070 Ti , Ram: Cruicial 32GB @3733MHz Zdroj: CX 550M
HDD: Segate 7200.14 2TB SSD: OCZ-ARC100 256GB, Kingston A1000 512GB
CPU: Ryzen 5 3600 , MB: Asus Crosshair VI EXTREME, GPU: MSI ARMOR GTX 1070 Ti , Ram: Cruicial 32GB @3733MHz Zdroj: CX 550M
HDD: Segate 7200.14 2TB SSD: OCZ-ARC100 256GB, Kingston A1000 512GB
Kolik máš paměťových slotů? Jaký největší modul lze do slotu vložit? Jednoduchá aritmetika.
Pokud máš obavu, že ti např. 3 gigové moduly nepoběží v duálu (pochopitelně), snadná pomoc:
2 × 1 GB + 2 × 512 MB = 3 GB RAM
Sám to mám právě tak (předevčírem jsem dokoupil ty dvě pětsetdvanáctky).
3 GB RAM považuji s ohledem na 32bitový systém za optimální – kvůli adresaci bys v případě 4 GB o část RAMky beztak přišel (byla by nevyužitá).
A ramky opravdu stačí jen dát do slotu. Jen pozor na to, aby měly stejnou frekvenci i latenci – pokud to nemáš v BIOSu nastavené explicitně, automaticky se hodnoty upraví podle nejslabšího modulu, ale pokud bys měl tyhle věci nastavené ručně, nemuselo by to chodit (např. já kdysi nastavil latenci u trojkových ramek na 2 ((na 2.5 chodí dobře)) a nenaběhl ani BIOS, musel jsem resetnout CMOS.
Pokud máš obavu, že ti např. 3 gigové moduly nepoběží v duálu (pochopitelně), snadná pomoc:
2 × 1 GB + 2 × 512 MB = 3 GB RAM
Sám to mám právě tak (předevčírem jsem dokoupil ty dvě pětsetdvanáctky).
3 GB RAM považuji s ohledem na 32bitový systém za optimální – kvůli adresaci bys v případě 4 GB o část RAMky beztak přišel (byla by nevyužitá).
A ramky opravdu stačí jen dát do slotu. Jen pozor na to, aby měly stejnou frekvenci i latenci – pokud to nemáš v BIOSu nastavené explicitně, automaticky se hodnoty upraví podle nejslabšího modulu, ale pokud bys měl tyhle věci nastavené ručně, nemuselo by to chodit (např. já kdysi nastavil latenci u trojkových ramek na 2 ((na 2.5 chodí dobře)) a nenaběhl ani BIOS, musel jsem resetnout CMOS.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Mám u staršího PC (kam to chci dát) 4 sloty :). Základní je AsusTek Computer INC. a model: M2N-SLI DELUXE a chpiset: Nvidia nForce 570 SLI. To starší PC má 32bit a momentálně tam je RAMka 2x1GB.
Chtělo by to přesný typ paměti. Zjistíš třeba v CPU-Z
Je to DRR2.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Klidně tam ten 1GB přidej.Deska podporuje až 8GB paměti,takže tam není problém.To že přijdeš o dualchanel nemusíš řešit.Na výkon to nemá téměř žádný vliv a navýšení o 1GB je pro systém lepší.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Dobře,díky :).