Sinclair zx spectrum 48k
Sinclair zx spectrum 48k
Zdravim chci se zaptat na přistroj sinclair zx spectrum 48k co to vlastne je. nález. a ma to nejakou sberatelskou cenu ? diky
Re: Sinclair zx spectrum 48k
Vítej na PC-help!
Veškeré informace - snad kromě sběratelské ceny - najdeš zde http://cs.wikipedia.org/wiki/Sinclair_ZX_Spectrum
Veškeré informace - snad kromě sběratelské ceny - najdeš zde http://cs.wikipedia.org/wiki/Sinclair_ZX_Spectrum
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Je to domácí mikropočítač z roku 1982, jestli je kompletní a funkční, tak ho můžeš prodat na Aukru. Pokud ne, tak možná za pár stokorun na díly, ale já bych ho v žádném případě neprodal, lepší je se vyzahovat že něco takového máš, protože je to jeden z nejvýznamnějších počítačů v historii 
Mrkni také na Youtube, najdeš tam spoustu ukázek her které na něm běžely, bylo jich přes deset tisíc, a protože dodnes jsou lidé kteří pro tenhle stroj programují, celkový počet už dávno přesáhl dvojnásobek!

Mrkni také na Youtube, najdeš tam spoustu ukázek her které na něm běžely, bylo jich přes deset tisíc, a protože dodnes jsou lidé kteří pro tenhle stroj programují, celkový počet už dávno přesáhl dvojnásobek!
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Dobre diky :))
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Podpořím faraonův tip. Neprošel jsem sice obdobím "Sinclair", ale měl jsem v té době Atari 600XL, dodnes bych si nafackoval, že jsem ho dal pryč, když jsem na stůl položil Apple II. A stejně tak bych si nafackoval, že jsem dal pryč Apple, ke kterému jsem měl i kompletní servisní manuál se schématy... 

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Trochu OT: Já měl Commodore 64 včetně externí disketové paměti (na velké diskety 5,25) a taky bych si nafackoval, že jsem jej dal pryč, když přišly modernější 

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- lukas polak
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Já,, měl atari st 1040,, a taky bych si nafackoval že jsem ho daroval.Byl jako nový, ted bych ho dobře prodal.
http://www.csfd.cz/film/278752-micro-men/
:-)752
01:04:05,908 --> 01:04:08,644
Hry! Hry!
Všude samé hry!
753
01:04:08,911 --> 01:04:11,180
Na to se přemění můj životní úspěch.
754
01:04:11,347 --> 01:04:15,151
Clive Sinclair, muž, který vám dal
zasranýho Jet Set Willyho!
Hodnota je spis kulturne-historicka nez financni
Na sbernych dvorech se tehle osmibitu najde urcite cely vagon
Na sbernych dvorech se tehle osmibitu najde urcite cely vagon
2petr22: Už jsem se po něčem takovém poohlížel a světe div, na SD je to taky vzácnost.
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To já si fackovat nemusím - Amstrada CPC464 s barevným monitorem a bednou (snad) ještě funkčních disket mám na chatě spolu ještě s jedním kompletním Amstradem 664CPC se zeleným monitorem. Někde u nich by měla být i externí disketová jednotka 3,0" a upravená 5,25" spolu s 256kb externí pamětí, jehličkovou tiskárnou, dvěma joystiky a leteckým kniplem. 

Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
No páni to mam teda doma velkou vzacnost
mam jen tu kalvesnicu a takhle samotny se my to asi nespusti ze :(