Jak je dulezita teplovodiva pasta?

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Jak je dulezita teplovodiva pasta?

Příspěvekod wattmetr » 24 pro 2013 12:14

To tvrdím i nadále, ale tady šlo o porovnávací měření a tam absolutní chyba vůbec nevadí. Takže jestli ten CPU měl ve skutečnosti 35°C nebo 48°C není důležité, důležité je, že hodnoty obou měření jsou stejné ;)
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Reklama
mar.111
nováček
Stav:

Příspěvekod mar.111 » 24 pro 2013 12:37

ok, dozvěděl jsem se, co jsem chtěl, díky :smile:

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 24 pro 2013 12:48

Blue Spirit mě nahlodal, inu jal jsem se ověřovat výsledky měření Speedfanem, nyní už jen v normálním stavu, ale i s Heavy Loadem. Nic nového jsem se nedozvěděl, Everest i HWMonitor potvrdily správnost měření Speedfanem ;)
A skutečně jsem měřil teplotu CPU - rovněž ověřeno!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

guest

Příspěvekod guest » 24 pro 2013 12:56

Tak hlavně až tazatel nebude používat pastu a něco mu shoří, bude se mu tato informace hodit. :-)

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 24 pro 2013 13:16

d1amond píše:Naposledy jsem seškraboval pastu teď z P4, který topil na 80°C. Nová pasta to shodila na 50°C.

Těch 50°C Ti závidím d1amonde já se svým Pentiem D mam 77°C v klidu a to jsem čistil svůj chladič ARCTIC Alpine 11 GT Rev.2, na to, abych ho sundával jsem dost líný a ještě bych tu páčku zlomil...nesnáším chladiče na zacvaknutí (no možná, že to neumím :D )
Jinak taky je důležitá deska, kterou používáš, já mám Asus p5dl2, která patří do toho úplně nejnižšího segmentu starých desek, která max špatně chladí...jen když si šáhnu na severní můstek, tak bych si dokázal spálit prst...Slyšel jsem, že staré desky na starých paticích špatně chladily, takže se ani nedivím...
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

martmix
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod martmix » 24 pro 2013 13:24

Vcera sem cistil kamosovi notas.A daval novou pastu.Ale nechapu,proc v tom notasu bylo ty pasty nasrany tolik.Zadna tenoucka vrstva.Na grafice byla ta vrstva tlusta tak 2 milimetry minimalne.Na procesoru trochu mene.Ale stejne dost.Je to normalni u notebooku?Byl to HP.

Odesláno z mého GT-I9100 pomocí Tapatalk

guest

Příspěvekod guest » 24 pro 2013 13:49

Na grafice nemusela být pasta, ale folie - http://www.gme.cz/folie-teplovodiva-sam ... m-p620-086

martmix
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod martmix » 24 pro 2013 14:01

Nevim no.Je to mozny.Ale lepivy to nebylo.A konzistenci to melo,jako ztvrdla pasta.Tu folii sem ale nikdy nevidel.

Odesláno z mého GT-I9100 pomocí Tapatalk

mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mike007 » 24 pro 2013 14:03

Také si dovolím nesouhlasit s wattmetrem. Speedfan opravdu není zrovna ideální ukazatel teploty, tento a jemu podobný SW může lhát. Kdysi jsem teploty v počítači měřil speciální digitálním teploměrem s teplotními čidly. Čidel, které sledovaly teplotu bylo hned několik. Měl jsem jeden u procesoru, další na grafické kartě, další na HDD...Měření jsem prováděl v záteži a teploty se od Speedfanu dost lišily ... Pasta se používá léta letoucí, svůj význam určitě má. Je ale podle mého názoru zbytečné kupovat nějaké "spešl" pasty za několik stovek. Myslím, že naprosto stejnou službu odvádí i pasta za pár kaček ...
Nejlepší hra je Excel!
Pravidla fóra PC-helpJak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 24 pro 2013 16:12

Blue Spirit píše:V pohodě ;)
Jen ti musím připomenout tvoje častá slova, že Speedfan není na měření to nejlepší. :lol:

wattmetr píše:To tvrdím i nadále, ale tady šlo o porovnávací měření a tam absolutní chyba vůbec nevadí. Takže jestli ten CPU měl ve skutečnosti 35°C nebo 48°C není důležité, důležité je, že hodnoty obou měření jsou stejné ;)

mike007 píše:Také si dovolím nesouhlasit s wattmetrem.

A v čem se mnou tedy nesouhlasíš :shock:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (hw)”