Ještě musím dodat 1 věc, kterou jsem objevil až při odpojení... že hraje i nadále, takže podle informací jsem zjistil, že má i vlastní Li baterku na výdrž 8 hodin a dokonce i 1GHz chip,

Stávají se na něm různé jevy a chtěl bych pro každý podrobné (-)
0 Je li reprák napájen USB, ale vypnutý spínačem , brum není slyšet. Nadále už bude zapnutý a Jack není zapojený.
-1 Velmi slabý brum je slyším, když je je reproduktor i kabel ve vzduchu ( pro příklad úplně jiná reprosoustava vydává 50Hz brum, je li napájena ze 220V AC sítě opět 2žilákem a nezáleží zda je zapnuta nebo vypnuta. Za to může rozpínání materiálu transformátoru). Tady připomínám, že reprák je napájen nabíječkouDC 5V (která je napájena AC 220V).
-2 Při dotyku prstem jen pláště kabelu jacku (nestačí jen maličký dotyk, je třeba ho uchopit mezi palec a ukazovák, případně obejmout v zaťaté dlani, čím, větší plocha, tím větší je efekt), se z repráku ozývá 50Hz Brum.
-3 Podstatně Silnější brum je slyšet při dotyku 2. nebo o něco více 3. kontaktu. - Občas (rychlé dotýkání za sebou) je při dotyku slyšet lupnutí. - Pokud se navíc dotknu GND, brum se o něco ztiší.
-5 Při dotyku 1. kontaktu (GND) je brum o něco slabší.
-6 Jiná situace je, když místo prstu se dotknu kovovým klíčem (který držím v ruce). Při dotyku GND je slyšet jen lupnutí. Při dotyku 2. nebo 3. je po počátečním lupnutí slyšet brum. Dotýkám li se jen slabě nebo hranou, je slyšet brum i šum.
-7 Dotýkám li se opět klíčem ,ale držím li ho izolovaně, stává se to, co jsem psal v předchozím bodě 6, ale všechno s nižší hlasitostí.
-8 Při stejné situaci, ale dotyku s PE kontaktem zásuvky se stává to stejné, co v předchozím bodě 6, ale s vyšší hlasitostí.
-9 Je li GND vodivě spojen s 2. nebo 3: kontakem (třeba opět tím klíčem), nic se neděje, šum, vymizí. (je jedno jestli klíč držím vodivě nebo izolovaně nebo držím plášť kabelu jacku)
-10 Je li jack zapojen, při při dotyku pláště brumu nedojde.
11. Při zapojování do notebooku/telefonu se dějou také jiné věci. Při zapojování při prvním dotyku (JACK 3. kontakt, zdířka GND) Dojde k brumu. Navíc v telefonu se dějou ještě navíc tyhle věci: při rychlejším zapojování/zastrkávání, jsou slyšet mnohem silnější lupnutí. Navíc při vypojování kdy už Je GND jacku venku je v brumu ještě slyšet vysokofrekvenční pískání.
Může být třeba také problém ve statické elektřině nebo nějaký problém v rozvodech sítě?
A poslední dotazy se týkají úrovní hlasitosti při připojení:
V notebooku je situace jednoduchá, tam žádný dialog při připojení není a hlasitost je lineární od 0 do maxima.
-Naopak v telefonu mám na výběr (A) Sluchátka a (B) Externí výstup. Při A je hlasitost taky lineární. Při B naopak při nejnižší nastavené hlasitosti (1) hraje relativně hlasitě a při zvyšování hlasitosti se dál zvyšuje až do maxima (které je asi stejně hlasié jako při A) Podle pojmenování bych tedy čekal, že to bude opačně.