V reakci na téma "Co se může stát, když vyčistím notebook vysavačem?" bych rád požádal účastníky fóra o sdělení jejich zkušeností se statickou elektřinou. Víceméně by mě zajímalo - a myslím, že i ostatní - zda se někomu již prokazatelně podařilo "odprásknout" si PC, notebook, mobil a podobná zařízení působením statické elektřiny. Já osobně jsem se s tím dosud nesetkal.
Za vaše příspěvky k této otázce děkuji.
//dovolím si vstoupit do tohoto příspěvku s malou poznámkou a požádat všechny případné přispěvatele, aby své příspěvky omezili na pouhé konstatování "Luxoval jsem a došlo k poškození", případně "Luxoval jsem a nedošlo k poškození" a zdrželi se dalších "technických" rozborů této problematiky a komentářů k příspěvkům ostatních.
//děkuji, mmmartin
PC technika a statická elektřina - luxování PC a pod. Vyřešeno
PC technika a statická elektřina - luxování PC a pod.
Naposledy upravil(a) wattmetr dne 01 říj 2013 14:56, celkem upraveno 1 x.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: PC technika a statická elektřina - průzkum
Statikou mi odešel MB, nechal jsem ho vytažený z bedny na stole a po týdnu už se nerozjela. Možná na ni některá z návštěv sáhla, netuším.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Už jsem několikrát vysával několik PC a NTB zatím se mi nic takového nepodařilo. Známý je IT správcem v nejmenované firmě na výrobu vodičů a kabelů, kde čistí počítače nějakým vysavačem, který údajně nevytváří statickou elektřinu a je k těmto účelům určený.
Děkuju za vaše názory a rady. 

-
- Pohlaví:
Vysavačem nikdy. Kolega odpálil settopbox. Při pájení FETů jsme používali něco jako tohle: http://www.ges.cz/cz/ic-100-GES07400405.html
- the ProtoType
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Když jsem byl mladší vysavačem jsem bral celý PC a nikdy se nic nestalo. Teď bych to znova neudělal.
Rád se naučím něco nového, takže jenom do mě. 
Google taky dobře poradí, stačí chvilku hledat...

Google taky dobře poradí, stačí chvilku hledat...
Re: PC technika a statická elektřina - luxování PC
Nějak nám tohle téma usnulo a myslím, že přece jen zaslouží trochu pozornosti.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: PC technika a statická elektřina - luxování PC a pod.
Já jsem nikdy neluxoval, ale kamarád luxoval a měnil pak základovku.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Re: PC technika a statická elektřina - luxování PC a pod.
Není něco nového v této problematice? 

- Scofield_CZ
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: PC technika a statická elektřina - luxování PC a pod. Vyřešeno
Do teď vysávám PC Vysavačem a ještě se nic nikdy nestalo. 

PC1: Seasonic 620W|Intel Core i5 4590, 3,3 GHz |MB: MSI B85-G43|2x4GB + 2x8GB DDR3 1600MHz|MSI GeForce GTX 1060 6GB|Windows 10 Pro 64bit
PC2: Intel Core 2 Quad Q9550 2,83GHz|MB:GIGABYTE G41MT-D3|Kingston 4GB DDR3 1066MHz|nVida GeForce GTX650 1GB|Windows 10 64bit
PC2: Intel Core 2 Quad Q9550 2,83GHz|MB:GIGABYTE G41MT-D3|Kingston 4GB DDR3 1066MHz|nVida GeForce GTX650 1GB|Windows 10 64bit