Spojení sekundárních vinutí trafa Vyřešeno
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Spojení sekundárních vinutí trafa
Nevím, jestli dobře rozumím tomu, co chceš udělat, ale pokud uděláš 2 graetze - pro každé vinutí jeden, tak na výstupu prostě spojíš vývody plusů a minusů. Mluvíš o spojování vinutí za můstkem - nevím, co máš na mysli.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
graetzovu zapojení se taky říká můstkové.
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Ale to taky vím 
Šlo mně spíš o to, že za můstkem (můstky) už v podstatě nespojuješ přímo vinutí, tak jestli jsem Ti dobře rozuměl.

Mluvíš o spojování vinutí za můstkem - nevím, co máš na mysli.
Šlo mně spíš o to, že za můstkem (můstky) už v podstatě nespojuješ přímo vinutí, tak jestli jsem Ti dobře rozuměl.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
Prostě spojování za můstky. Tedy spojení za graetzy.
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Jsem rád, že jsme se domluvili a jelikož je vše vyjasněno, v tomto vláknu končím.
Já bych prostě dva vývody spojil a zkusil jestli mezi druhými dvěma bude napětí nebo ne. Pokud ano, je to křížem...
Mám takhle zapojené staré ruské trafo v regulovaném zdroji pro vrtačku , abych ten regulátor zbytečně nepřetěžoval, tak jsem to zapojil na přepínač 13V/2A-26V/1A. Sice ho nepoužívám často, ale funguje to bez nejmenšího problému už přes deset let na všechno možné, dokonce jsem tím párkrát nabíjel baterku do starého mobilu, ke kterému jsem neměl nabíječku.
Mám takhle zapojené staré ruské trafo v regulovaném zdroji pro vrtačku , abych ten regulátor zbytečně nepřetěžoval, tak jsem to zapojil na přepínač 13V/2A-26V/1A. Sice ho nepoužívám často, ale funguje to bez nejmenšího problému už přes deset let na všechno možné, dokonce jsem tím párkrát nabíjel baterku do starého mobilu, ke kterému jsem neměl nabíječku.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 4480
-
od vasekpetr1
Zobrazit poslední příspěvek
03 úno 2025 10:39