Silnější reproduktory do Notebooku
- Toustík
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Silnější reproduktory do Notebooku
hele nebylo by lepší jsi koupit toto http://www.alza.cz/genius-sp-u115-cerne ... tm#recenze než se hrabat v ntb ?
Když ho už mám rozebraný,tak proč neudělat menší úpravy,odpor reproduktorů pošlu k večeru,nyní je nemám u sebe.
PC 1: Compaq CQ58
PC 2: Macbook Air 13
Mobil: iPhone 4S 64G
PC 2: Macbook Air 13
Mobil: iPhone 4S 64G
Ach ta terminologie!
Silnější x slabší reproduktory - se hodnotí podle dovoleného příkonu ve Wattech. V podstatě nemá nic společného s IMPEDANCÍ - nesprávně "odporem" reproduktorů.
"Odpor" reproduktorů - je úplně jiný, než impedance, kterou lze interpretovat jako "střídavý odpor" při definovaném kmitočtu.
Citlivost reproduktorů - má málo společného s elektrickými parametry a je hodně závislá na ozvučnici, lidově na bedynce, ve které je ten reproduktor namontován.
U tebe je především podstatná impedance, napsaná na reproduktoru. Měla by být stejná, jako na původních. Větší znamená nižší výkon - slabší zvuk, menší znamená nebezpečí likvidace koncového stupně.
Moc nového jsem asi neuvedl, ale jak jsem řekl na začátku - ach, ta terminologie

S Toustíkem souhlasím, ale bohužel to likviduje hlavní přednost ntb - mobilitu
Nějak jsem přehlédl velmi solidní odpověď mmmartina - prosím za prominutí
Silnější x slabší reproduktory - se hodnotí podle dovoleného příkonu ve Wattech. V podstatě nemá nic společného s IMPEDANCÍ - nesprávně "odporem" reproduktorů.
"Odpor" reproduktorů - je úplně jiný, než impedance, kterou lze interpretovat jako "střídavý odpor" při definovaném kmitočtu.
Citlivost reproduktorů - má málo společného s elektrickými parametry a je hodně závislá na ozvučnici, lidově na bedynce, ve které je ten reproduktor namontován.
U tebe je především podstatná impedance, napsaná na reproduktoru. Měla by být stejná, jako na původních. Větší znamená nižší výkon - slabší zvuk, menší znamená nebezpečí likvidace koncového stupně.
Moc nového jsem asi neuvedl, ale jak jsem řekl na začátku - ach, ta terminologie

S Toustíkem souhlasím, ale bohužel to likviduje hlavní přednost ntb - mobilitu

Nějak jsem přehlédl velmi solidní odpověď mmmartina - prosím za prominutí

Naposledy upravil(a) wattmetr dne 17 kvě 2014 13:26, celkem upraveno 1 x.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
RadeluxD: Nějak se nemůžu zbavit dojmu, že podstatou tvého dotazu není snaha zjistit, jestli nápad vyměnit reproduktory v notebooku je dobrý, že spíš chceš, aby jej někdo za dobrý označil. Téma obsahuje snad deset příspěvků, které tvoje počínání označují jako nerozumné, nicméně pokud se po zvážení všech výhrad do přestavby přece jen pustíš, je to samozřejmě jen a jen tvoje rozhodnutí, které za tebe nikdo jiný udělat nemůže.
Navíc jsi - jak sám píšeš - podobnou přestavbu už někdy v minulosti uskutečnil s uspokojivým výsledkem, takže se nabízí otázka: vocogou v tomto tématu?
RadeluxD píše:... když jsem ty silnější reproduktory dal do NB,tak hraje mnohonásobně lépe, ...
Navíc jsi - jak sám píšeš - podobnou přestavbu už někdy v minulosti uskutečnil s uspokojivým výsledkem, takže se nabízí otázka: vocogou v tomto tématu?
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Tak teď zas já pro mmmartin:

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
Já tomu také moc nerozumím, viz. 
pokud to spálí základku,vydrží to aspoň pár dní?

Blbá otázka. Spálená základka nevydrží ani vteřinu

- Toustík
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Musím se smát
sory to nejde
taky záleží jaky mají tvar to reproduktory
a jaky mají konektory
já jsem se nato vykašlal kupovat
pro mě je to slabé tak zesilovač jsi stavím, stojí 140 kč 2x60W 

Naposledy upravil(a) Toustík dne 17 kvě 2014 15:38, celkem upraveno 1 x.
2Toustík: Chválím Tvůj zájem a šikovnost, ale za mých mladých let "něco si stavět" bylo o něčem jiném - součástku po součástce, navrhnout a vyleptat "tišťák", vyvrtat, postavit, oživit, atd. Dneska je to všechno hrozně jednoduchý.
A ta čeština?

A ta čeština?
Já jsem možná blbej, ale zesilovač si stavímpro mě je to slabé tak jsi stavím zesilovač

- Toustík
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Opraveno :) jo třeba jsem jsi postavil zesilovač který mě stal cca 800kč musel jsem jsi teda udělat plánek .vyleptat vyvrtat já jsem toho udělal
třeba aj ele. ohradník
Materialu mám dost jenom nápad není

Materialu mám dost jenom nápad není

Promiň, ale to jsi je tam furt a navíc znovu

třeba jsem jsi postavil zesilovač, musel jsem jsi teda udělat plánek

Naposledy upravil(a) wattmetr dne 17 kvě 2014 15:48, celkem upraveno 1 x.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nové reproduktory ale digitální ne cinch
od p3v4x » 24 lis 2024 20:39 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 0
- 1290
-
od p3v4x