Prenos dat :: OLD HDD -> NEW HDD Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Prenos dat :: OLD HDD -> NEW HDD
Tak to zkus, ale já se s tím ještě nesetkal.
-
- Pohlaví:
No dobre, takže windows, drivery nainštalujem normálne a programy, hry, dáta prekopírujem.
Anyway, keď sa nemýlim, hra je tiež v podstate program, nie?
Anyway, keď sa nemýlim, hra je tiež v podstate program, nie?
Hra není "v podstatě" program, hra je program!!
A to ANYWAY si odpusť, jsi na českém fóru a tohle patří někam jinam. Akorát tu tím rádce na..reš
A to ANYWAY si odpusť, jsi na českém fóru a tohle patří někam jinam. Akorát tu tím rádce na..reš

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
wattmetr píše:Klonování je hezká věc, ale není nad čistou instalaci a následný přenos dat. Mám vyzkoušeno a vždy jsem měl nějaké problémy.
Podotýkám, že jsem ryzí amatér a nějaký ajťák mně tu bude klidně oponovat, že nemám pravdu. Je mi líto, ale ve vztahu k amatérům a laikům, jichž je tady asi tak 95% mu budu oponovat a vždy se klonování budu snažit vyhnout a půjdu do čisté instalace a přenosu dat.
Záleží na tom, proč klonovat. Pokud jde o výměnu harddisku, jsem jednoznačně pro klonování – přenos systému na nový disk, protože s výjimkou toho disku půjde o identický počítač.
Klonování je nesmysl tehdy, jde-li o jiný počítač s jinou základní deskou, jiným procesorem, jiným chipsetem…
Jaké konkrétní problémy podle tebe mohou nastat, pokud je jen o výměnu harddisku?
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Pohlaví:
wattmetr píše:A to ANYWAY si odpusť, jsi na českém fóru a tohle patří někam jinam. Akorát tu tím rádce na..reš
Sorry, ale ako sa hovorí, zvyk je železná košeľa. Keď ti to tak vadí, choď sa sťažovať na vedenie fóra...
--- Doplnění předchozího příspěvku (07 Čer 2014 13:23) ---
Myloš píše:wattmetr píše:Klonování je hezká věc, ale není nad čistou instalaci a následný přenos dat. Mám vyzkoušeno a vždy jsem měl nějaké problémy.
Podotýkám, že jsem ryzí amatér a nějaký ajťák mně tu bude klidně oponovat, že nemám pravdu. Je mi líto, ale ve vztahu k amatérům a laikům, jichž je tady asi tak 95% mu budu oponovat a vždy se klonování budu snažit vyhnout a půjdu do čisté instalace a přenosu dat.
Záleží na tom, proč klonovat. Pokud jde o výměnu harddisku, jsem jednoznačně pro klonování – přenos systému na nový disk, protože s výjimkou toho disku půjde o identický počítač.
Klonování je nesmysl tehdy, jde-li o jiný počítač s jinou základní deskou, jiným procesorem, jiným chipsetem…
Jaké konkrétní problémy podle tebe mohou nastat, pokud je jen o výměnu harddisku?
Tiež ma to pôvodne napadlo, počkám ešte raz na vyjadrenie niekoho iného k tomuto príspevku.
2Myloš: Když se Ti povede naklonovat celý HDD, pak je to v pohodě. Jak začneš klonovat jen oddíly, je to o něčem jiném a sytém pak obvykle nelze spustit. Něco jsem si v tom vyzkoušel a přestože nejsem totální laik, nepovedlo se mi "uschopnit" ten klon.
Takže pokud jede o výměnu HDD, souhlasím s klonem, pokud se naklonuje původní HDD na nový HDD, který má stejnou velikost. Všechny ostatní možnosti jsou obvykle mimo schopnosti běžného uživatele PC - laika.
Je to můj názor, můžeš s ním polemizovat, ale vyzkoušeno mám ledacos.
2RedMasterSK: Ta reakce vypovídá hodně o Tvém charakteru (který asi za moc nestojí
)
Takže pokud jede o výměnu HDD, souhlasím s klonem, pokud se naklonuje původní HDD na nový HDD, který má stejnou velikost. Všechny ostatní možnosti jsou obvykle mimo schopnosti běžného uživatele PC - laika.
Je to můj názor, můžeš s ním polemizovat, ale vyzkoušeno mám ledacos.
2RedMasterSK: Ta reakce vypovídá hodně o Tvém charakteru (který asi za moc nestojí

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Ano, může se stát, že systém nelze spustit; tenhle problém jsem řešil, když kamarádovi odešel disk v notebooku a systémovou pártyšnu měl zazálohovanou pomocí Acronis True Image – jenže pak pomohlo instalační DVD Windows (Sedmičky) a oprava spouštění. Od té doby nemá s klonem sebemenší problém. Řešení tedy daleko jednodušší a časově výrazně méně náročné než nová instalace a veškeré otravné nastavování.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
RedMasterSK píše:Nazdar, chcel by som sa spýtať, či bude fungovať to čo sa práve chystám.
Mám starý HDD, ktorý stále skapína, podarilo sa mi prekopírovať celý obsah C-čka aj s windowsom atď... Skrátka celé C a hodil som to dočasne na ext. disk do priečinka.
Teraz by som rád vedel, že keď do PC vložím nový DISK (starý už v PC nemám) a nabootujem live CD linuxu a prekopírujem obsah starého disku (cez try mode ubuntu) zo zálohy na nový HDD, tak či potom pôjde normálne nabootovať windows a pôjde to bez problémov. Totižto na starom HDD už som mal poriešených hromadu ovládačov, ktoré sa zle zhánali, programy, hry atď.. No a inštalovať znova sa mi to nechce, bude to takto fungovať?
HW: vid. podpis
Dobrá tedy, heslovitě ti napíšu postu:
-všechny ty složky nakopíruješ do kořenového nového disku
-zjistíš uniqueID starého disku a nastavíš ho disku novému. Např. nástroj Diskpart (UNIQUEID DISK - zjištění ID, UNIQUEID DISK ID=5f1b2c36 - nastavení ID)
-na oddíl zkopíruješ soubor bootmgr z instalačního DVD Windows 7, pomocí nástroje Diskpart nastavíš oddíl disku jako aktivní (příkaz ACTIVE)
-pomocí nástroje bootrec (bootrec /fixboot, bootrec /fixmbr, bootrec /rebuildbcd) spuštěného z příkazového řádku, z nástrojů pro opravu počítače (instalační či recovery disk)
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-
- Pohlaví:
No uniqueID starého disku už nezistím... Pri poslednom pokuse o jeho naštartovanie odišiel do kremíkového neba.... Predtým skapínal, teraz nemá náladu ani len nabehnúť, keď príjde na boot windowsu (tj. jeho využitie), šťukne a vypne sa...
Myloš:
Čiže stačilo prekopírovať tie priečinky a následne použiť windows CD a použiť repair?
Ďakujem za kompliment, áno, stojím si za svojim (asi som aj "mierne" drzý) a hromada ľudí ma za to nenávidí, zvykol som si.
Ale ďalej prosím k téme, toto je fakt úplne OT.
Myloš:
Čiže stačilo prekopírovať tie priečinky a následne použiť windows CD a použiť repair?
wattmetr píše:RedMasterSK: Ta reakce vypovídá hodně o Tvém charakteru (který asi za moc nestojí![]()
)
Ďakujem za kompliment, áno, stojím si za svojim (asi som aj "mierne" drzý) a hromada ľudí ma za to nenávidí, zvykol som si.
Ale ďalej prosím k téme, toto je fakt úplne OT.
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
IniqueID starého disku zjistíš. Ve větvi registru system, se nachází klíč HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices.
V něm najdeš hodnotu \DosDevices\C: a podíváš se na číslo, které obsahuje. Prvních 8 bajtů je UniqueID starého disku, v opačném pořadí (little endian)
Je-li tam např. hodnota 2D 7C 0D A6 00 00 50 06 00 00 00 00, UniqueID je A60D7C2D. Pak v Diskpartu vybereš nový disk - SELECT DISK X a zapíšeš UniqueID - UNIQUEID DISK ID=A60D7C2D
Větev registru načteš pomocí RegEditu, spuštěného též z příkazového řádku nástrojů pro opravu PC na install DVD (Soubor->Načíst podregistr a připojit větev v souboru Windows\System32\Config\system ze zálohy disku). Záleží jen na tom, jak zručný jsi. Každý problém se dá vyřešit, není-li nad naše momentální schopnosti (které lze samozřejmě stále zdokonalovat a hranice nemožného posouvat).
V něm najdeš hodnotu \DosDevices\C: a podíváš se na číslo, které obsahuje. Prvních 8 bajtů je UniqueID starého disku, v opačném pořadí (little endian)
Je-li tam např. hodnota 2D 7C 0D A6 00 00 50 06 00 00 00 00, UniqueID je A60D7C2D. Pak v Diskpartu vybereš nový disk - SELECT DISK X a zapíšeš UniqueID - UNIQUEID DISK ID=A60D7C2D
Větev registru načteš pomocí RegEditu, spuštěného též z příkazového řádku nástrojů pro opravu PC na install DVD (Soubor->Načíst podregistr a připojit větev v souboru Windows\System32\Config\system ze zálohy disku). Záleží jen na tom, jak zručný jsi. Každý problém se dá vyřešit, není-li nad naše momentální schopnosti (které lze samozřejmě stále zdokonalovat a hranice nemožného posouvat).
-
- Pohlaví:
Ďakujem za radu s tym UID.
Asi to spravím takto:
- Install win
- Install drivers
- Copy programs, games, user files (detskop, downloads, images...)
Bude to menej časovo náročné a asi aj istejšie...
Ale posledná otázka: nebudú chýbať nejaké záznamy v registroch ku daným programom?
Asi to spravím takto:
- Install win
- Install drivers
- Copy programs, games, user files (detskop, downloads, images...)
Bude to menej časovo náročné a asi aj istejšie...
Ale posledná otázka: nebudú chýbať nejaké záznamy v registroch ku daným programom?
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Budou. A také různé dynamické knihovny, které instalátor při instalaci aplikace, může kopírovat do systémových složek.
Něco bude fungovat, něco ne. Je to spíš takový doprasisimus (zprasení).
Něco bude fungovat, něco ne. Je to spíš takový doprasisimus (zprasení).
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek