Prenos dat :: OLD HDD -> NEW HDD Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Prenos dat :: OLD HDD -> NEW HDD

Příspěvekod guest » 07 čer 2014 12:56

Tak to zkus, ale já se s tím ještě nesetkal.

Reklama
IDVert3X

Příspěvekod IDVert3X » 07 čer 2014 12:59

No dobre, takže windows, drivery nainštalujem normálne a programy, hry, dáta prekopírujem.
Anyway, keď sa nemýlim, hra je tiež v podstate program, nie?

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 07 čer 2014 13:14

Hra není "v podstatě" program, hra je program!!
A to ANYWAY si odpusť, jsi na českém fóru a tohle patří někam jinam. Akorát tu tím rádce na..reš :evil:
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Myloš » 07 čer 2014 13:16

wattmetr píše:Klonování je hezká věc, ale není nad čistou instalaci a následný přenos dat. Mám vyzkoušeno a vždy jsem měl nějaké problémy.
Podotýkám, že jsem ryzí amatér a nějaký ajťák mně tu bude klidně oponovat, že nemám pravdu. Je mi líto, ale ve vztahu k amatérům a laikům, jichž je tady asi tak 95% mu budu oponovat a vždy se klonování budu snažit vyhnout a půjdu do čisté instalace a přenosu dat.

Záleží na tom, proč klonovat. Pokud jde o výměnu harddisku, jsem jednoznačně pro klonování – přenos systému na nový disk, protože s výjimkou toho disku půjde o identický počítač.
Klonování je nesmysl tehdy, jde-li o jiný počítač s jinou základní deskou, jiným procesorem, jiným chipsetem…
Jaké konkrétní problémy podle tebe mohou nastat, pokud je jen o výměnu harddisku?
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

IDVert3X

Příspěvekod IDVert3X » 07 čer 2014 13:23

wattmetr píše:A to ANYWAY si odpusť, jsi na českém fóru a tohle patří někam jinam. Akorát tu tím rádce na..reš :evil:

Sorry, ale ako sa hovorí, zvyk je železná košeľa. Keď ti to tak vadí, choď sa sťažovať na vedenie fóra...

--- Doplnění předchozího příspěvku (07 Čer 2014 13:23) ---

Myloš píše:
wattmetr píše:Klonování je hezká věc, ale není nad čistou instalaci a následný přenos dat. Mám vyzkoušeno a vždy jsem měl nějaké problémy.
Podotýkám, že jsem ryzí amatér a nějaký ajťák mně tu bude klidně oponovat, že nemám pravdu. Je mi líto, ale ve vztahu k amatérům a laikům, jichž je tady asi tak 95% mu budu oponovat a vždy se klonování budu snažit vyhnout a půjdu do čisté instalace a přenosu dat.

Záleží na tom, proč klonovat. Pokud jde o výměnu harddisku, jsem jednoznačně pro klonování – přenos systému na nový disk, protože s výjimkou toho disku půjde o identický počítač.
Klonování je nesmysl tehdy, jde-li o jiný počítač s jinou základní deskou, jiným procesorem, jiným chipsetem…
Jaké konkrétní problémy podle tebe mohou nastat, pokud je jen o výměnu harddisku?

Tiež ma to pôvodne napadlo, počkám ešte raz na vyjadrenie niekoho iného k tomuto príspevku.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 07 čer 2014 13:27

2Myloš: Když se Ti povede naklonovat celý HDD, pak je to v pohodě. Jak začneš klonovat jen oddíly, je to o něčem jiném a sytém pak obvykle nelze spustit. Něco jsem si v tom vyzkoušel a přestože nejsem totální laik, nepovedlo se mi "uschopnit" ten klon.
Takže pokud jede o výměnu HDD, souhlasím s klonem, pokud se naklonuje původní HDD na nový HDD, který má stejnou velikost. Všechny ostatní možnosti jsou obvykle mimo schopnosti běžného uživatele PC - laika.
Je to můj názor, můžeš s ním polemizovat, ale vyzkoušeno mám ledacos.

2RedMasterSK: Ta reakce vypovídá hodně o Tvém charakteru (který asi za moc nestojí :lol: :lol: )
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 07 čer 2014 13:31

Ano, může se stát, že systém nelze spustit; tenhle problém jsem řešil, když kamarádovi odešel disk v notebooku a systémovou pártyšnu měl zazálohovanou pomocí Acronis True Image – jenže pak pomohlo instalační DVD Windows (Sedmičky) a oprava spouštění. Od té doby nemá s klonem sebemenší problém. Řešení tedy daleko jednodušší a časově výrazně méně náročné než nová instalace a veškeré otravné nastavování.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod MiliNess » 07 čer 2014 13:38

RedMasterSK píše:Nazdar, chcel by som sa spýtať, či bude fungovať to čo sa práve chystám.
Mám starý HDD, ktorý stále skapína, podarilo sa mi prekopírovať celý obsah C-čka aj s windowsom atď... Skrátka celé C a hodil som to dočasne na ext. disk do priečinka.
Teraz by som rád vedel, že keď do PC vložím nový DISK (starý už v PC nemám) a nabootujem live CD linuxu a prekopírujem obsah starého disku (cez try mode ubuntu) zo zálohy na nový HDD, tak či potom pôjde normálne nabootovať windows a pôjde to bez problémov. Totižto na starom HDD už som mal poriešených hromadu ovládačov, ktoré sa zle zhánali, programy, hry atď.. No a inštalovať znova sa mi to nechce, bude to takto fungovať?

HW: vid. podpis

Dobrá tedy, heslovitě ti napíšu postu:
-všechny ty složky nakopíruješ do kořenového nového disku
-zjistíš uniqueID starého disku a nastavíš ho disku novému. Např. nástroj Diskpart (UNIQUEID DISK - zjištění ID, UNIQUEID DISK ID=5f1b2c36 - nastavení ID)
-na oddíl zkopíruješ soubor bootmgr z instalačního DVD Windows 7, pomocí nástroje Diskpart nastavíš oddíl disku jako aktivní (příkaz ACTIVE)
-pomocí nástroje bootrec (bootrec /fixboot, bootrec /fixmbr, bootrec /rebuildbcd) spuštěného z příkazového řádku, z nástrojů pro opravu počítače (instalační či recovery disk)
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti

IDVert3X

Příspěvekod IDVert3X » 07 čer 2014 13:49

No uniqueID starého disku už nezistím... Pri poslednom pokuse o jeho naštartovanie odišiel do kremíkového neba.... Predtým skapínal, teraz nemá náladu ani len nabehnúť, keď príjde na boot windowsu (tj. jeho využitie), šťukne a vypne sa...

Myloš:
Čiže stačilo prekopírovať tie priečinky a následne použiť windows CD a použiť repair?

wattmetr píše:RedMasterSK: Ta reakce vypovídá hodně o Tvém charakteru (který asi za moc nestojí :lol: :lol: )

Ďakujem za kompliment, áno, stojím si za svojim (asi som aj "mierne" drzý) a hromada ľudí ma za to nenávidí, zvykol som si.
Ale ďalej prosím k téme, toto je fakt úplne OT.

MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod MiliNess » 07 čer 2014 14:19

IniqueID starého disku zjistíš. Ve větvi registru system, se nachází klíč HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices.
V něm najdeš hodnotu \DosDevices\C: a podíváš se na číslo, které obsahuje. Prvních 8 bajtů je UniqueID starého disku, v opačném pořadí (little endian)
Je-li tam např. hodnota 2D 7C 0D A6 00 00 50 06 00 00 00 00, UniqueID je A60D7C2D. Pak v Diskpartu vybereš nový disk - SELECT DISK X a zapíšeš UniqueID - UNIQUEID DISK ID=A60D7C2D
Větev registru načteš pomocí RegEditu, spuštěného též z příkazového řádku nástrojů pro opravu PC na install DVD (Soubor->Načíst podregistr a připojit větev v souboru Windows\System32\Config\system ze zálohy disku). Záleží jen na tom, jak zručný jsi. Každý problém se dá vyřešit, není-li nad naše momentální schopnosti (které lze samozřejmě stále zdokonalovat a hranice nemožného posouvat).

IDVert3X

Příspěvekod IDVert3X » 07 čer 2014 14:29

Ďakujem za radu s tym UID.

Asi to spravím takto:
- Install win
- Install drivers
- Copy programs, games, user files (detskop, downloads, images...)
Bude to menej časovo náročné a asi aj istejšie...

Ale posledná otázka: nebudú chýbať nejaké záznamy v registroch ku daným programom?

MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod MiliNess » 07 čer 2014 14:31

Budou. A také různé dynamické knihovny, které instalátor při instalaci aplikace, může kopírovat do systémových složek.
Něco bude fungovat, něco ne. Je to spíš takový doprasisimus (zprasení).

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (hw)”