Já vím, nicméně vzhledem k tomu že na baterce je více jak 2 kontaktů, pak je možné, že je to rozdělené na elektronika a napájení. Ale to jen tak hádám, nikdy jsem tu elektroniku z baterky neviděl.
Pokud by se tedy na některých kontaktech dalo naměřit 10,8V, pak by to šlo.
Připojení baterie z jiného notebooku
Re: Připojení baterie z jiného notebooku
Tak mu už konečně řekněte, že to nemá cenu!!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
Samozřejmě to cenu má a to i berz toho aby nějak upravoval původní baterku. Stačí ty další které má nepotřebné "vykuchat".
Dobrá, vykuchej to, co máš, zjisti, zda články jsou stejné (především napětí, rozměry a trochu kapacita), pak zjisti, které články v původním aku jsou vadné, nahraď je (nevím, jak je připájíš, ale to je fuk
) a pak to celé vlož do Tvého ntb a zjisti, že Ti to stejně nejede, protože původní elektronika to nepustí.
Trochu jsem to zjednodušil, ale bez pořádných odborných znalostí se stejně nechytáš. Je mi líto

Trochu jsem to zjednodušil, ale bez pořádných odborných znalostí se stejně nechytáš. Je mi líto

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
Pochybuji že takto jde stará baterka opravit a to ať už kvůli lepené, prostoru a tomu spájení. Nicméně je možné to vykuchat a používat jako externí zdroj. Tak trochu něco jako powerbank 

Je mi líto, ale už jsi mimo, na to se tazatel neptal!
-
- Pohlaví:
Ptal se na připojení baterie a to je nejspíš možné pouze tak, že se u baterie vyřadí elektronika a připojí se to napájecím kablikem.
Pripojit clanky bez ridici elektroniky si troufnu pouze do modelu.
Zvlaste pak nabijeni muze skoncit ohnostrojem.
Zvlaste pak nabijeni muze skoncit ohnostrojem.
-
- Pohlaví:
Autobaterie také nemá žádnou řídíci jednotku a v nabíjení nevidím problém.
2 BS: A právě o té neexistenci řídící jednotky to je

Jenze autobaterie ti pri prekroceni napeti clanku neexploduje (horici lipolka se velmi spatne hasi) a pri poklesu napeti pod urcitou hodnotu ji neznicis.
Navic kdyz mas vic clanku najednou potrebujes pri nabijeni balancer. Moje modelarska nabijecka je pomerne chytra, ale nabijet tu baterii v blizkosti neceho horlaveho si netroufnu.
Prave proto je v te baterii ta ridici elektronika a ktera tam byt musi any to mohlo bezpecne fungovat. Je pomerne velka pravdepodobnost, ze jednotlive clanky jsou stejne a prave ty lze vymenit.
Navic kdyz mas vic clanku najednou potrebujes pri nabijeni balancer. Moje modelarska nabijecka je pomerne chytra, ale nabijet tu baterii v blizkosti neceho horlaveho si netroufnu.
Prave proto je v te baterii ta ridici elektronika a ktera tam byt musi any to mohlo bezpecne fungovat. Je pomerne velka pravdepodobnost, ze jednotlive clanky jsou stejne a prave ty lze vymenit.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Baterie v notebooku - jak se k tomu postavit?
od uzivatel123 » 22 pro 2024 16:40 » v Vše ostatní (hw) - 3
- 2424
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
22 pro 2024 21:08
-
-
- 3
- 2342
-
od p3v4x