Chlazení
Re: Chlazení
Přední ventilátor musí nasávat vzduch zvenku(musí se na něj nalepit papírek), zadní ventilátor musí teplý vzduch vyfukovat ven z case(musí papírek odfouknout), takže pokud se na oba papírek nalepí, tak musíš otočit zadní ventilátor.
- KingGustavo
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Máš je otočené přední má nasávat a zadní vyfukovat
Doporučuji ti to obrátit a pošli fotku jak to dopadlo
Doporučuji ti to obrátit a pošli fotku jak to dopadlo
CPU:AMD Vishera FX-8350@4,7Ghz
GK:GIGABYTE HD 7850 WINDFORCE 2GB
MB:GIGABYTE GA-990FXA-D3 - AMD 990FX
RAM:Corsair Vengeance Black 16GB (2x8GB) DDR3 1866 CL9
PSU:Fortron AURUM 600W
HDD:WD Caviar Blue EX - 1TB SSD:KINGSTON HYPER X FURY 120GB
CASE:CoolerMaster Storm Scout (SGC-2000-KKN1-GP)
GK:GIGABYTE HD 7850 WINDFORCE 2GB
MB:GIGABYTE GA-990FXA-D3 - AMD 990FX
RAM:Corsair Vengeance Black 16GB (2x8GB) DDR3 1866 CL9
PSU:Fortron AURUM 600W
HDD:WD Caviar Blue EX - 1TB SSD:KINGSTON HYPER X FURY 120GB
CASE:CoolerMaster Storm Scout (SGC-2000-KKN1-GP)
A nebude blbé, když mi 2 ventilatory budou nasávat a jeden vyfukovat?
Lepší by bylo kdyby to bylo vyrovnané, takže jeden můžeš vyndat
Odšrouboval jsem bočnici a situace je taková : když dám papírek na ty " mřížky " co má case a za ní svítí 2 modré ventilátory, přilepí se tam papírek . Zadní ventilátor, myslím tim ted z venku, my papírek přilepí také... když dam papírek uvnitř case, tak mi jak zadní tak přední ventilátory papírek vyfukujou, čili se ne to nepřilepí..takže přední i zadní ventilátory uvnitř case mi papírek odfoukavají, takže se nepřilepí...
Dodatečně přidáno po 17 minutách 54 vteřinách:
Divné ale je, že když nemam bočnici a dám papírek na přední ventilátory, tak se papírek nalepí, ale jak mile bočnici nasadím, papírek spadne dolů..a když mam bočnici, papírek se na zadní ventilátor nalepí, jak mile bočnici sundám, papírek ze zadního ventilátoru také spadne... jsem z toho už opravdu blazen ... -_-
Dodatečně přidáno po 17 minutách 54 vteřinách:
Divné ale je, že když nemam bočnici a dám papírek na přední ventilátory, tak se papírek nalepí, ale jak mile bočnici nasadím, papírek spadne dolů..a když mam bočnici, papírek se na zadní ventilátor nalepí, jak mile bočnici sundám, papírek ze zadního ventilátoru také spadne... jsem z toho už opravdu blazen ... -_-
Kdy se koukneš na ventilátory, tak by tam měly bejt 2 šipky. Jedna je směr nasávání a druhá směr otáčení.
nejsou tam, koukněte např. https://www.youtube.com/watch?v=pHNb8X6BVkI tady, taky tam nejsouz..
Ty šipky jsou většinou shora toho větráku. A mám pocit, že na tom zalman větráku zrovna jsou.
AMD Ryzen 5 5600X | MSI MAG B550 TOMAHAWK | G.Skill Aegis 32GB 3200MHz | Kingston A2000 1TB | PowerColor Red Devil RX 6700 XT 12GB | XPG Core Reactor 750W | Be quiet! PURE BASE 500 | Asus VG27AQ1A
Omlouvám se za pozdní odpověd, takže... otevřel jsem casu, na zadním větáku dole byly 2 šipky , přikládám obrázek. ( Omlouvám se za špatnou kvalitu...) Jedna ukazuje doleva, druhá dovnitř pc... přední ventilátory jsou přimontované k sobě, takže jsem neviděl žádné šipky...a mám otázku, bez bočnice mam v PC o 5-10° méně... koupil jsem ci casu, kde je průhledná bočnice a bylo by líto, kdybych ji musel sundat... snad ten Fera 2 pomůže, ale mám otázku, ten Fera 2 bude poměrně větší a bojím se, že bude foukat přímo do bočnice, takže se vítr bude vrácet zpátky, nebo to funguje jinak ? V minulém topicu mi řeki, že se mi fera do Zalman Z1 NEO vleze. Snad teď poznáte, jestli nasává nebo vyfoukává... měl bych něco udělat ve speed fanu? Děkuji.
Dodatečně přidáno po 2 minutách 41 vteřinách:
Tady vidíte ty šipky..
Dodatečně přidáno po 7 hodinách 7 minutách 14 vteřinách:
Jestli ty šipky nevidíte, tak se omlouvám..
Dodatečně přidáno po 2 minutách 41 vteřinách:
Tady vidíte ty šipky..
Dodatečně přidáno po 7 hodinách 7 minutách 14 vteřinách:
Jestli ty šipky nevidíte, tak se omlouvám..
Jedna šipka ukazuje směr otáčení a ta druhá směr foukání.. nevím jak líp to napsat..
Jde o to, že s bočnicí by tam měl být lepší airflow a tím i menší teploty.. Musíš v té case udělat průvan, ale to bez bočnice uděláš těžko, když by si to foukalo, kam chtělo. 1 větrák bych dal dopředu ať fouká dovnitř a ten 1 vzadu ať fouká ven. Samozřejmě můžeš vyzkoušet ty větráky poskládat různě a měřit teploty.
Jde o to, že s bočnicí by tam měl být lepší airflow a tím i menší teploty.. Musíš v té case udělat průvan, ale to bez bočnice uděláš těžko, když by si to foukalo, kam chtělo. 1 větrák bych dal dopředu ať fouká dovnitř a ten 1 vzadu ať fouká ven. Samozřejmě můžeš vyzkoušet ty větráky poskládat různě a měřit teploty.
AMD Ryzen 5 5600X | MSI MAG B550 TOMAHAWK | G.Skill Aegis 32GB 3200MHz | Kingston A2000 1TB | PowerColor Red Devil RX 6700 XT 12GB | XPG Core Reactor 750W | Be quiet! PURE BASE 500 | Asus VG27AQ1A
- Andrew98
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Fera by se vlézt měla s přehledem. Není to žádný obří chladič.
Jak píše flowen, stačí 2 větráky, jeden na nasávání vzduchu ve předu, druhý na vysávání vzduchu ven ze skříně vzadu. Osobně si myslím, že klidně tam můžeš nechat všechny tři ventilátory, ale klidně můžeš vyzkoušet různé kombinace.
A tu Feru tam nainstaluj tak, aby z pravé strany chladiče nasávala vzduch, který se poté bude vyfukovat zadním ventilátorem ven.
Jak píše flowen, stačí 2 větráky, jeden na nasávání vzduchu ve předu, druhý na vysávání vzduchu ven ze skříně vzadu. Osobně si myslím, že klidně tam můžeš nechat všechny tři ventilátory, ale klidně můžeš vyzkoušet různé kombinace.
A tu Feru tam nainstaluj tak, aby z pravé strany chladiče nasávala vzduch, který se poté bude vyfukovat zadním ventilátorem ven.
Intel Xeon E3-1231v3 + SilentiumPC Fera 2
ASUS B85-PRO GAMER
Sapphire R9 270X Toxic Boost
Kingston HyperX Savage 16GB CL9 1600Mhz
Seasonic SS-620GM2 Evo 620W
Intel 520 120 GB + Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB
iiyama ProLite X2483HSU-B1
ASUS B85-PRO GAMER
Sapphire R9 270X Toxic Boost
Kingston HyperX Savage 16GB CL9 1600Mhz
Seasonic SS-620GM2 Evo 620W
Intel 520 120 GB + Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB
iiyama ProLite X2483HSU-B1
dobře, vyřídím tomu, kdo mi to potom bude montovat, at to udělá tak, aby z pravé strane chladiče nasával vzduch, který se bude vyfukovat zadním ventilatorem ven, snad mně pochopí. Děkuju vám!:-)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 2642
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
18 dub 2025 11:01