Nanesení teplovodivé pasty Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Nanesení teplovodivé pasty

Příspěvekod Karrex » 24 úno 2016 15:12

Však to říkám.
Pokud to někdo zkoušel (jak jsem psal i já), tak se nemusí dohadovat, když rozdíl je nulový, maximálně 1°C, což ani nemusí být nanesením.

Škoda, že jsem si neudělal taky graf :roll: . No aspoň o nějakém víš Redmaster a nemusím tu svoje testování obhajovat.

Corky píše:A jak už potřetí opakuji, přitlačením NELZE docílit dokonalého rozetření pasty po IHS, aniž by nevytvořilo kruh či překypávalo přes okraj.

NELZE, ale je to úplně jedno, pokud dá množství, který má.

EDIT: Pravda, tu blbost jsem u něho trochu přehlédl.
Naposledy upravil(a) Karrex dne 24 úno 2016 15:17, celkem upraveno 2 x.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Reklama
Clorky
Moderátor / člen HW týmu
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Clorky » 24 úno 2016 15:16

Je to tak, ty rozdíly jsou v rámci desetin. Problém je, že se mě tady ten člověk snaží přesvědčit, že když na to přitlačím chladič, tak se ta pasta dostane všude. No a kdyby ne, tak tam toho je**u víc, aby to překypávalo. :D
Takhle opravdu ne, já se rád zasměju, ale co je moc, to je moc... A ještě ta připomínka, že jsem to nikdy nedělal. :lol:

iDkcz
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod iDkcz » 24 úno 2016 15:18

Osobně to několik let rozetírám kreditkou na slabou plochu bez ohledu na model pasty a nikdy jsem se ( zatím ) nesetkal s problémy ohledně teplot a špatně nanesené pasty.

OT: Co po nějaké době udělá pasta na box chladiči ? Ta co jsem koukal je na pár proužků nanesená rádoby pro vzhled.
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )

IDVert3X
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod IDVert3X » 24 úno 2016 15:21

Načo potrebujete teplovodivú pastu perfektne po okraj, keď kremíkové jadro je aj tak v strede pod HS...
A testy hovoria jasne, je to úplne jedno. Ja preferujem bodku v strede, niekto zase rozotretie kreditkov.

lennonreloaded
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod lennonreloaded » 24 úno 2016 15:23

Takže trochu matematiky: Hrášek uvažujme průměr 5mm (spíše více). Tzn. objem cca 65mm3. CPU plocha 1000mm2 (a to přeháním). Z toho tloušťka vrstvy teplovodivé pasty vychází cca 0,05mm. Nechám na vás, zda je to málo nebo akorát nebo moc.
A podle mých zkušeností má teplovodivá pasta a způsob jejího nanesení docela malý vliv na teplotu chlazeného dílu, asi tak +/- 2°C.
pro Clorky: Ty že jsi moderátor?? A mě nazýváš hňupem?? Bez obav, stížnost směrem k adminovi už putuje, tohle si moderátor nesmí dovolit!!

EDIT: jen do toho, budeš úplně první člověk, co na mě kdy podal stížnost. Gratuluji k prvenství. :-)
//Clorky

IDVert3X
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod IDVert3X » 24 úno 2016 15:26

@Lennonreloaded: matematika funguje v počítačových simulácie, v škole, pri peniazoch (ak sa nejedná o štátne), ale v praxi je to trošku iné... Netreba nutne na všetko ísť matematickými výpočtami.. :)

Inak so sťažnosťou na Clorkyho teda veľa šťastia, je to fajn mod a LTB mu ten rank len tak nezoberie :)
Zasa sa neurážaj ako malé decko, keď ti to povedal, tak vedel prečo.

iDkcz
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod iDkcz » 24 úno 2016 15:28

4lennonreloaded Po týdnu od Tvé registrace si tohle dovolit na člena týmu, který je zde šest let,.. A ruku na srdce, když sem byl před lety na škole, oslovovali nás učitelé v "enrejdži" mnohem hůř :D
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Re: Nanesení teplovodivé pasty  Vyřešeno

Příspěvekod mmmartin » 24 úno 2016 15:30

Malá rekapitulace:
celkem 18 odpovědí, z toho:
7 příspěvků doporučuje a brání roztírání
4 příspěvky doporučují a brání neroztírání
6 příspěvků tvrdí, že je to jedno
1 příspěvek OT
Milý tazateli, je na tobě, aby sis vybral. ;)
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

Zpět na “Vše ostatní (hw)”