Doporučujete uvedenou TV?

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Doporučujete uvedenou TV?

Příspěvekod X » 06 dub 2016 21:44

DVB-T3 je již připravován do specifikací (normy) laboratorně, uvádím to jen jako ukázku toho, že se vývoj nezastaví a třeba za dalších 5 let od převedení na DVB-T2 se bude pokračovat dál na DVB-T3 ...

Reklama
richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 06 dub 2016 22:17

Pokud by tomu tak bylo tak se bude jednat o 8K a není to nereálné.Japonci začínají ostrý provoz v 2018.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 06 dub 2016 22:26

Tak rozlišení nesouvisí s normou, to je jen jakýsi kontejner, kde může běžet jakékoli rozlišení. Co jsem četl o DVB-T3, tak jsou to nějaké optimalizace plus další věci. Ale to už se dostáváme od tématu.

vlazy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod vlazy » 06 dub 2016 22:57

Pic píše:Měl jsem na mysli. že kvanta majitelů TV přijímačů budou tedy muset koupit nové TV přijímače a většina normálních občanů o tom nemá ani tušení, při čemž to pro mnoho lidí není malý výdaj.
Ano souhlasím, že většina lidí o tom asi nemají ani tušení a možná se v tom ani nevyznají. Ne každý se těmito věcmi zajímá a sleduje všudy možně informace ohledně toho a dozví se to možná až to budou na poslední chvíli vytrubovat v televizi. Dost lidí co nyní kupují novou televizi na to nemyslí protože o nějaké DVB-T2 a kodeku H.265 možná nemají ani tušení co to je a za několik málo let možná budou naštvaní, že sice mají ještě docela dobrou a dobře funkční televizi, ale bohužel se už vysílá jinak než jejich televize dokáže přijímat. Současná elektronika včetně televizi už nejsou tolik poruchové, tak jak to bylo kdysi v za času elektronek a dokážou bezproblémově sloužit i 10, 15 nebo více let. Mám trochu dojem, že ty všechny změny způsobu vysílání televize jsou mj. i nahráváním prodejcům televizi aby si na tom mohli vydělat. Není to až tak dávno co Česko přešlo definitivně z analogu na DVB-T a už se zase připravuje změna na DVB-T2 a do trochu vzdálenějšího budoucna kdo ví na co.

X píše:A kdy nastoupí DVB-T3 do reálného provozu (zvláště v ČR) lze jen spekulovat.
Možná až si většina nebo všichni lidí koupi televize pro DVB-T2 tak jim to změní aby zase měli do čeho investovat peníze a dali prodejcům vydělat.

petr22 píše:Staci setopbox za par korun, stejne jako pri ruseni analogu.
To asi ano, ale je to další "krám" navíc a méně pohodlné ovládání.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 06 dub 2016 23:40

A co tato LG 49LF630V, nebo LG 40UF695V?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Spartak1991
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Spartak1991 » 07 dub 2016 00:40

ta co sis sám vybral je cenově bezkonkurenční..
dále mrkni na:
http://www.czc.cz/samsung-ue50j5502-125 ... 37/produkt
má ji hned několik kolegů z práce..
IT (Zaměření SW a HW)

PC: Case:Fractal Design Define R5, MB:MSI B470 Gaming Plus, CPU:Ryzen 5 2600+Fera 3, GPU:MSI GTX1060 6GB, RAM:Kingston 2x8GB 3200MHz, SSD:Crucial 1TB (1x500GB, 2x250GB), PSU:Corsair RM750x, externí HDD:Samsung 1TB a Seagate 1TB, OS:Windows 10 HP 64bit, LCD:1) Samsung S24E510C, 2) Samsung C24F396, Myš:Razer, Klávesnice:Asus

NTB: Lenovo Thinkpad E530

Mobil: Huawei P smart 2019

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 07 dub 2016 01:30

Tu první LG mohu doporučit, kupoval jsem sestře ve větší velikosti (55 neboli 139 cm) a ta druhá LG podle označení je 4K, nic proti, ale jakmile do ní pustíš SD (dnes ještě hromada stanic), je z toho slušná mazanice (nechal jsem si na prodejně předvést), ona ani LG nedokáže vyhladit obraz o 2 úrovně, aby se na to nechalo dívat (SD > fullHD > 4K). Ta první LG má v podstatě vše co by sis mohl přát a ještě spousta věcí navrch. Magický ovladač doporučuji přikoupit, silně návykový ...

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 07 dub 2016 05:20

X píše:Cena je slušná, ale ... zamyslel bych se nad nepodporou kodeku H.265, což z ní udělá nefunkční pozemní přijímač při nynějším zavádění DVB-T2!
. Podpora H265 je psána u popisku téhle TV hned na druhém řádku.
Jinak můžu jen a jen doporučit LG50 652.Tu mám teď doma a má velice pěkný obraz.Ve 106 úhlopříčce je levnější.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 07 dub 2016 05:51

Fakt? Ukaž! Na prvním odkazu na 1. stránce (a na druhém řádku) je jasně psáno H.264!

LG xx LF (= model 2015 fullHD) 65x má navíc stereoskopii (na bolení hlavy a zkažení očí dobré) a lepší podsvícení LED, ale prakticky za ty vyšší prachy to nestojí, 63x má také pěkný obraz. To poslední x v názvu je jen označení barevného provedení.

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 07 dub 2016 17:47

Máš pravdu.U toho Panasonicu jsem si skutečně špatně přečetl popisek.Nemá H.265 ale jen H264.
Jinak ohledně 3D stereoskopie -tak tu jsem bral spíše kvůli dětem.Jinak si nemá cenu připlácet.Podíváš se na dva,tři filmy + nějaké dema na youtube a po měsíci si na 3D nikdo ani nevzpomene.
Letos už jsem měl doma i tuhle https://www.mall.cz/led-televize-uhlopr ... 55c5500isx.
SD vysílní bylo na 4K strašné,tak jsem ji vyměnil za tu LG.
Před měsícem jsem ještě kupoval i tuhle : https://www.mall.cz/led-televize-uhlopr ... tx-55c320e .
Opět obraz nedosahoval kvality té LG.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 07 dub 2016 18:02

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 07 dub 2016 18:36

Pic píše:LG 49LF630V

Za mně bude tato jedna z nejlepších voleb současné doby za optimální peníz (podle toho kde). Já si vše prozkoumám a pak v obchodech i porovnám na vlastní oči. Vzpomínám i na nechápavé pohledy zákazníků, když v obchodě vytáhnu vysouvací metr, odměřím vzdálenost a pak porovnávám kvalitu obrazu či vyhlazování. LG má jedno z nejlepších vyhlazování i SD obrazu, ale 4K bych zatím nebral, pouze fullHD. Výše uvedená TV má všemožné technologie i pro připojení hodinek, mobilů, tabletů, notebooků ... Miracast, WiFi, WiDi, LAN ... smart funkce, atd.

Když pak občas v obchodech zákazníkům trochu poradím, prodavači se zdekují a zákazníci se pak vyptávají mě :lol:

Stereoskopii jsem zkoušel kdysi v Datartu v Jihlavě na 140 cm Samsungu. Rozčilovalo mě, že mi quasi3D zobrazení zábradlí v popředí zakrývalo pozadí. Po 5 minutách při sundání stereoskopických brýlí (své jsem si předtím sundal) jsem se motal po krámě a bolela mě hlava :lol: Tak 5 minut jsem si zase musel zvykat na normální prostor a věřím, že ta stereoskopie může oči i zkazit ...

Zpět na “Vše ostatní (hw)”