Dozivotni = do konce zivotnosti vyrobku = do konce podpory vyrobcem. Je ciste na vyrobci kdy to bude.
Do Garmina ty mapy jde dostat vzdycky, do TomToma bud oficialni aplikaci ze serveru vyrobce nebo nijak.
Takze kdyz mas TomToma bez oficialni podpory tak funguje jako tezitko.
Výběr GPS navigace do auta Vyřešeno
Re: Výběr GPS navigace do auta
petr22 píše:Dozivotni = do konce zivotnosti vyrobku = do konce podpory vyrobcem. Je ciste na vyrobci kdy to bude.
S tím nesouhlasím. Mám účet u Garminu, a přidělený klíč na odemčení koupené mapy City Navigator (vydává Garmin), a je to nějakým způsobem spárované s mojí navigací a s mým účtem. (Technické podrobnosti neznám). Ten klíč jsem zadal jen jednou, když jsem tu navigaci registroval při prvním přihlášení k mému účtu a při prvním stahování nové mapy a jejím odemykáním. (Technické podrobnosti neznám).
A od té doby to funguje tak, že si vždy stáhnu novou verzi mapy (vychází 4x ročně) a nahraji do zaregistrovaného přístroje. Lidově řečeno, „ta mapa ví, že je odemčená pro můj přístroj“ a proto ji mohu nahrát. Podle mě by musel Garmin vyvïnout nějakou aktivitu, aby ten můj registrační klíč zrušil a nebo zneplatnil. A není to tedy obráceně, že Garmin podporuje můj přístroj, abych ty mapy mohl nadále bezplatně používat.
Garmin navíc na svých stránkách v popisu uvád cituji: „Garmin Lifetime nabízí přístup k aktuálním mapám po celou dobu použitelnosti navigace bez ohledu na změnu jejího majitele.“ Takže s podporou Garminu to nesouvisí. A navigace je použitelná do té doby dokud je přístroj funkční a nehodím ho do elektroodpadu.
Jennze to na co mas dozivotni aktualizaci neni navigace, ale samotna mapa City Navigator (Garmin Lifetime).
Kdyz mas navigace ktera byla prodana s dozivotni aktualizaci a skoncila jeji podpora, tak te aktualizator map posle kamsi.
TomTom, Garmin, Navigon, Becker, Mio - vsechny tyhle navigace funguji stejne.
Mam tady asi 5 TomTomu (napr. 1005) kde ta aktualizace map byla casove omezena myslim na 2 roky, takze po pripojeni k pocitaci to chce rovnou koupit mapu za 1700 Kc a jina moznost aktualizace neexistuje.
"A navigace je použitelná do té doby dokud je přístroj funkční a nehodím ho do elektroodpadu."
S Tomtomem s mapama z roku 2010 na dalnici Praha-Tabor-Ceske Budejovice asi 7x vyjedes z mapy, protoze silnice je uz jinde.
Kdyz mas navigace ktera byla prodana s dozivotni aktualizaci a skoncila jeji podpora, tak te aktualizator map posle kamsi.
TomTom, Garmin, Navigon, Becker, Mio - vsechny tyhle navigace funguji stejne.
Mam tady asi 5 TomTomu (napr. 1005) kde ta aktualizace map byla casove omezena myslim na 2 roky, takze po pripojeni k pocitaci to chce rovnou koupit mapu za 1700 Kc a jina moznost aktualizace neexistuje.
"A navigace je použitelná do té doby dokud je přístroj funkční a nehodím ho do elektroodpadu."
S Tomtomem s mapama z roku 2010 na dalnici Praha-Tabor-Ceske Budejovice asi 7x vyjedes z mapy, protoze silnice je uz jinde.
Když to říkáš, tak to ten Tomtom asi tak má. (A že s mapou z roku 2010 vyjedeš z mapy, je zbyteční rozebírat)
Já zde však popisuji Garmin, a je tedy zřejmé, že se to od Tomtomu zásadě liší.
Já zde však popisuji Garmin, a je tedy zřejmé, že se to od Tomtomu zásadě liší.
Proto take doporucuji koupit Garmin a ne TomTom. Ono tech vyrobcu zase tolik nezbylo.
Hlavni problem TT je ten, ze zarizeni je od roku 2010 zamcene a jediny zpusob komunikace je sifrovane spojeni se serverem vyrobce. A nikdo to doted nerozlouskl.
Do Garminu jde v pripadne nemoznosti aktualizace map nahrat Open Street mapy, naskenovane turisticke mapy - grafiku, mp3, cokoliv. Do TomToma vubec nic.
Hlavni problem TT je ten, ze zarizeni je od roku 2010 zamcene a jediny zpusob komunikace je sifrovane spojeni se serverem vyrobce. A nikdo to doted nerozlouskl.
Do Garminu jde v pripadne nemoznosti aktualizace map nahrat Open Street mapy, naskenovane turisticke mapy - grafiku, mp3, cokoliv. Do TomToma vubec nic.
Re: Výběr GPS navigace do auta Vyřešeno
Díky za rady a názory.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 3308
-
od HelFix