Mac OS-X je v angličtině. Prý snad nějaká česká mutace vyšla, ale není to nic moc..není však problém se v systému zorientovat..
Jinak, co se týká té klávesnice u Asus, nevím, jak dobře jí Asus udělal, ale podobný typ jsem měl u svého HP (mojí recenzi najdeš zde) a byla luxusní, pravý styl MacBook a neměl jsem s ní žádný problém..
S Asusy mám však celkově spíše negativní zkušenosti..
Notebook - hliníkové šasi?
Re: Notebook - hliníkové šasi?
A co tento Acer
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
Já právě že Asus mám, 15", něco přes 3 roky a jede dobře. Jenže má klasickou klávesnici a baterka vydrží tak 2 hodiny, což je normální u 15", ale potřeboval bych větší výdrž baterky a trochu větší odolnost. Tohle je jenom plasťák, který sice něco vydrží, ale žádný zázrak to není.
edit: není ten Acer jenom plasťák? Nikde tam nevidím nic o tom, že to má hliníkové šasi.
--- Doplnění předchozího příspěvku (07 Bře 2011 17:49) ---
Budu mít asi hloupý dotaz, ale k čemu je to červené kolečko mezi G, H a B a ty 2 červené proužky nad touchpadem? Tady je obrázek: http://bit.ly/foOPbl
konkrétně to je tento notebook: http://bit.ly/e3zceP
edit: není ten Acer jenom plasťák? Nikde tam nevidím nic o tom, že to má hliníkové šasi.
--- Doplnění předchozího příspěvku (07 Bře 2011 17:49) ---
Budu mít asi hloupý dotaz, ale k čemu je to červené kolečko mezi G, H a B a ty 2 červené proužky nad touchpadem? Tady je obrázek: http://bit.ly/foOPbl
konkrétně to je tento notebook: http://bit.ly/e3zceP
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
To červený mezi klávesama je v podstatě joystick pro ovládání myši (důvěrně tomu říkám klitoris) a ty červené proužky jsou pravé a levé tlačítko myši.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Takže to má levé a pravé tlačítko myši dole i nahoře u touchpadu? Není po nějaké době vůle u toho joysticku?
Takže, ten Acer je na to takhle: "horní část víka je hliníková, což je dobrý začátek. Zbytek šasi je samozřejmě plastový, stále se totiž bavíme o notebooku za dvacet tisíc, který cílí zejména na dobrý poměr cena/výkon." Zde máš celou recenzi.
EDIT: já mám jeho 15" bráchu (podpisu
) a jsem moc spokojen...
EDIT: já mám jeho 15" bráchu (podpisu

Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
+ Genius SW-HF 5.1 4000
+ Genius SW-HF 5.1 4000
To je dobrý. Jen je škoda, že má chlazení i dole, ale to je bohužel u většiny notebooků.
Tak nakonec to bude asi HP. Jen ještě k macbooku, jak je na tom třeba MS office, chrome a pak nějaký hry jako WoW nebo TMNF. Dá se to na něm rozchodit nebo se tam musí nahrát windows. Nějak mi nejde do hlavy, aby to na Mac OS X nešlo. 

- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
ad. Apple: už jsem ti tu o windows psal. Pokud tě zajímá něco více, tak použij Google, článků je tam hafo..
MS office na Mac OS jede, je to speciální edice, google chrome nevím, ale Apple používá defaultně Safari, nově by tam měla frčet i Opera..
Co se týká her, tak také nevím, ale apple na hry moc není, má poměrně slabý HW..hrát na notebooku hry je zvěrstvo..
Apple vyniká v jiných ohledech, neznám webdesignera, který by ke své práci nepoužíval právě Macy..
MS office na Mac OS jede, je to speciální edice, google chrome nevím, ale Apple používá defaultně Safari, nově by tam měla frčet i Opera..
Co se týká her, tak také nevím, ale apple na hry moc není, má poměrně slabý HW..hrát na notebooku hry je zvěrstvo..
Apple vyniká v jiných ohledech, neznám webdesignera, který by ke své práci nepoužíval právě Macy..

Díky moc za všechny odpovědi. Ještě si přečtu pár recenzí a pak se rozhodnu mezi těmi kandidáty.
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Asus byl dříve dostli naprd...
Měl sem model A2500L a už skončil na kousky, protože neuměli dobře chladit. S kvalitou to je ale těžký posoudit.... Vždycky záleží na tom co chytíš za kus.
Takový ty top značky notesů jsou IBM, Dell, Lenovo případně ten Apple. Jinak budeš-li mít možnost - určitě se vyhni plastový šasi - často praská dekl u pantů navíc plast ani dvakrát moc dobře nevypadá. Hlíník nebo jiný směsi můžu jedině doporučit:)
Měl sem model A2500L a už skončil na kousky, protože neuměli dobře chladit. S kvalitou to je ale těžký posoudit.... Vždycky záleží na tom co chytíš za kus.
Takový ty top značky notesů jsou IBM, Dell, Lenovo případně ten Apple. Jinak budeš-li mít možnost - určitě se vyhni plastový šasi - často praská dekl u pantů navíc plast ani dvakrát moc dobře nevypadá. Hlíník nebo jiný směsi můžu jedině doporučit:)
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
Já mám zatím asus F3E a chladí dobře, i v létě. Je to asi fakt dost o náhodě, jakej kousek se zrovna chytne.
Hliníkový šasi chci 100%. Apple má zajímavý notebooky, mají i dobrý vychytávky, jen tu cenu trochu nevychytali
Fakt, vybrat noťas, kterej se nerozpadne za půl roku a umí něco, je náročný, teda aspoň pro mě teď.
Hliníkový šasi chci 100%. Apple má zajímavý notebooky, mají i dobrý vychytávky, jen tu cenu trochu nevychytali

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2078
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek
19 lis 2024 13:15