Zesílení DVB-T signálu. Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

satam
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Zesílení DVB-T signálu.

Příspěvekod satam » 17 říj 2012 15:08

Byl jsem doteď mimo, takže jsem se nemohl zúčastnit. Zpočátku nebyla řeč o USB tuneru v PC (teda pokud jsem něco nepřehlédl) Pokud Ti TV funguje normálně, je jasné, že problém je v PC. Pokud máš USB tuner, není žáný problém ho vyzkoušet v jiném PC u některého souseda - sousedky :wink: Případně pokud máš možnost vypůjčeit si jiný DVB-T přijímač, ať už USB, nebo lépe PCI, vyzkoušej ho u sebe. Nákup zesilovače je zatím nesystémové řešení, které neřeší "závadu", jen náhradním způsobem odstraňuje - a možná jen částečně! - následek.
A prosím, dej sem typ toho Tvého DVB-T USB tuneru, neměl by byýt problém zjistit parametry a porovnat s jinými. Pokud se týká případného "zahlcení" silným signálem, tomu moc nevěřím, asi bys nebyl v domě jediný.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 17 říj 2012 15:24

Je to PCI karta LEADTEK WinFast DTV1000S, je to v prvnim prispevku

DVB karet jsem instaloval desitky, i v dobe kdy zadne USB zarizeni neexistovalo, takze mam vypozorovane ktere zarizeni jsou problemova a ktera ne.

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 17 říj 2012 15:36

Jsem blbej, nevrátil jsem se až na začátek. Teď jsem hledal parametry té karty a ty "televizní", hlavně citlivost, jsem nenašel. Ale našel jsem tohle http://www.tvfreak.cz/forum/showthread. ... citlivosti mohlo by Tě to zajímat
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 17 říj 2012 16:11

Nějaký zesilovač mám doma - je to ale aktivní 3-cestný rozbočovač. Rozhodně to ale není z GESu. Používal jsem ho, než nám spravili STA. Teď už stačí pasiv. Zkusím se po něm podívat až budu doma.

als
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod als » 17 říj 2012 16:20

Orcus píše:OK, potom je problém opravdu v citlivosti. S televizí jsem nikdy výpadky neměl. Zkusím objednat jen zesilovač, ....

http://www.ivo-pt.cz/antenni-zesilovac-pro-dvb-t-30db-2x-iec-i6400.htm

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 17 říj 2012 16:25

Ten zesilovač od alse vypadá slušně, ale napájecí výhybka není součástí výrobku a ten Leadtek nemá napájení vyvedené na ant. kabel!

Wordstar14
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Wordstar14 » 17 říj 2012 16:32

Ten silny signal som uviedol iba ako priklad. Tazko sa laicky vysvetluje, ze ked ide signal cez 50m kabla tak ho treba este zoslabit.
Ta karta ma urcite nejake zobrazovatko na to aky ma signal a to nielen jeho silu, ale tiez jeho kvalitu. Takze by som ocakaval, ze tazatel uvedie co tam vidi, nech nemusime hadat.

als
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod als » 17 říj 2012 16:32

tam je mysleno ze pokud ma setobox moznost sepnuti napajeni je to v menu tak ho napaji setobox ...pokud setobox tuto funkci nema je potreba napajeci vyhybka ,,,,ja mam doma dva tyhle zesilovace jeden napajim ze setoboxu primo a druhy z vyhybky neni zadny problem zatim je mam mesic ale zesileni z 60 % signalu me zesilil na 95 %..zesiluje jen silu signalu nikoliv kvalitu tu zesilovacem nezesilis

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 17 říj 2012 17:14

Ukazatel sily a kvality je ciste orientacni, nikdo nevi kolik je 1% a kazde zarizeni tak ukazuje uplne jine hodnoty

Videl jsem zarizeni kdy to ukazovalo 50% a fungovalo, na jinem zarizeni 85% a nefungovalo (na stejne pripojce)

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 17 říj 2012 17:16

Ale existují profi měřiče síly a kvality signálu, které obvykle mají televizáci, a těmi to jde změřit docela spolehlivě.

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 17 říj 2012 21:41

Tak teď teda opravdu nevím... :roll: Mám zkusit:

1) Ukecat rudokožce, aby mi to přišli změřit?
2) Koupit zesilovač?
3) Koupit jinej tuner?
4) Vyměnit driver tuneru? (Do toho se mi vůbec nechce, řešil sem tu cca měsíc BSOD, který způsoboval právě driver od tuneru.)

Asi objednám zesilovač, když to nepomůže, tak ho můžu do 14 dnůl vrátit. To samý zkusím asi s tunerem. Proměření vidím jako poslední možnost, to bude běh na dlouhou trať. :huh:
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí. :fire:

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.

Pár rad k bezpečnosti PC.

Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix

Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 17 říj 2012 22:01

Na Tvém místě bych zkusil zesilovač. S tunerem riskuješ, že dopadneš stejně, jako s tím, co máš, s měřením to fakt není až tak jednoduché a citlivost tuneru výměnou driveru nezměníš, je dána trochu jinými faktory. Ale ještě jsem zapomněl na jednu věc: Co to znamená "Ztrácí se mi signál"? To jako vypadne úplně, nebo zeslábne, tzn začne kostičkovat a trhat se? A jak jsou na tom jednotlivé multiplexy? Mizí Ti signál na všech programech, nebo třeba jen ČT1, ČT2,ČT4 a ČT24 (1. MPX), nebo jen Nova, Prima, Barrandov, Prima Cool a Nova Cinema (2. MPX)?. Škoda že mi to nedošlo dřív, jsou to ukazatelé, z kterých se dá usoudit, kde bude chyba.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Rozšírenie signálu Wi-Fi
    od cobr4in » 18 srp 2024 19:50 » v Sítě - hardware
    2
    3060
    od cobr4in Zobrazit poslední příspěvek
    18 srp 2024 22:19
  • Vypadnutí signálu do monitoru
    od Vila de Este » 23 pro 2024 21:52 » v Problémy s hardwarem
    7
    3026
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    24 pro 2024 11:45
  • Jak změřit kvalitu signálu na iOS a Abdroid
    od teichmann.ondrej » 20 pro 2024 14:16 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    3
    2621
    od teichmann.ondrej Zobrazit poslední příspěvek
    20 pro 2024 20:07

Zpět na “Vše ostatní (hw)”