Bude potřeba nová zvukovka?

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Unholy
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Unholy » 21 srp 2007 21:42

To Karlos:
Unholy píše:K normálním PC bedýnkám nemá cenu podle mě kupovat, pokud ve zvuku nepozoruješ lupání, škvrčení a podobné defekty.. (to některé integrované codeky rády)

Však já se nepřu :) Jen těžko říct kde už jde vnímat nějaké zlepšení. U zvuku dost záleží a záležet bude na subjektivním dojmu... Jestli se něco zmněnilo nebo jde o pouhé přání, lze se hádat stěží
Jsi-li bez miny, hoď kamenem...
V nebi je lepší vzduch, ale v pekle lepší společnost :twisted:

Reklama
majkll
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod majkll » 23 srp 2007 20:45

No, koukám, že zatím co jsem byl na dovolené, tak se tu rozjela slušná debata. Mě by hlavně zajímalo jestli to rozjedu na té integrované, vypadá to takhle.

Obrázek
MSI P45 Neo | CORE2DUO E6750 2,9GHZ | Ram 2X1GB 1066Mhz A-DATA extreme edition | HDD WD 250Gb + 1TB externí WD | 8800 GS 384MB | Fortron 400W | Windows 7 Ultimate + 22" full HD SAMSUNG

--->Pravidla Pc-Helpu<---

Pepas87
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Pepas87 » 23 srp 2007 21:10

jj na tomhle to rozjedes...;)
Asus M4N68T; AMD Athlon X3 450 (3,2GHz);
2x (2x2048) RAM (1333MHz); ATI HD6850 1GB; 22" + 24" LG;
Vertex4 128GB + Samsung 1TB + 3TB; Samsung SH-s183l;
tiskárna Kyocera TASKalfa 250ci

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 23 srp 2007 21:13

Takže, vrátím se ke tvé otázce. Bez ohledu na to, jak ti uši slouží i s integrovanou zvukovkou ti ty bedny pojedou.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 23 srp 2007 21:28

Ono je důležitý kde se to poslouchá a jaký je člověk fajnšmekr. Já poslouchám muziku od zapnutí PC do vypnutí. Repráky mám asi za 400 a jsem spokojenej. V garsonce bych s nějakým HI-Fi stejně štěstí neudělal. Pokud by byl nějakej velkej obyvák s dobrou akustikou, pak by to jistě nestačilo. ale Mou Vlast jsem taky zkoušel a pokud se to vybudí tak na 50% je to O.K.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 24 srp 2007 06:32

OT. Blue (to je doufám křestní), kamarád si včera koupil a donesl domů kytarový aparát Fender, jistě znáš ten pocit, kdy máš novou hračku a nemůžeš si s ní hrát... Přesně to samý má teď on. Zkouška až za týden, klíče od zkušebny nemá a ten co je má je až v Chebu, takže aparát jen tak lehce a potichonku lechtá, protože jinak by ho sousedi v paneláku zabili... :lol:

majkll
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod majkll » 24 srp 2007 08:03

No tak fajn. Ted bych ještě potřebovel pomoc s rozvržením beden, protože mám pc v rohu pokoje 5x4metry. Tak jestli tomu někdo rozumí, tak by mi mohl poradit
MSI P45 Neo | CORE2DUO E6750 2,9GHZ | Ram 2X1GB 1066Mhz A-DATA extreme edition | HDD WD 250Gb + 1TB externí WD | 8800 GS 384MB | Fortron 400W | Windows 7 Ultimate + 22" full HD SAMSUNG

--->Pravidla Pc-Helpu<---

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 24 srp 2007 09:42

Chlape, ty si komplikuješ život :wink: Roh místnosti je bohužel to nejblbější místo z hlediska ozvučení. Umístění centru a subu je celkem v pohodě. Centr nad monitor ve výšce hlavy (uší) subwoofer kamkoliv v místnosti, neboť basy se šíří všesměrově a lidské ucho svou nedokonalostí není schopné určit směr, odkud přicházejí hluboké tóny (nejcitlivější je ucho v rozsahu 300-3000Hz, kde se pohybuje lidská řeč). Poněkud horší situace bude s předními, levým a pravým. Pro správné vnímání stereo zvuku je potřeba, abys seděl na vrcholu pomyslného, rovnoramenného trojúhelníku, přečemž zbylé dva vrcholy tvoří reproduktory. Úhel, který ramena svírají by měl být 60°. Díky umístění v rohu, budeš mít takto reproduktory hodně blízko, takže stereoefekt bude splývat do mona. Trochu lepší situaci máš se zadními, které by opět měli tvořit s posluchačem rovnoramenný trojúhelník, kdy úhlel ramen má být 120°. Dle teorie, by měly být všechny reproduktory ve stejné vzdálennosti od posluchače, ale vzhledem k tomu, že toto je prakticky nemožné dodržet, doladíš úrovně hlasitostí jednotlivých kanálů pomocí vyvážení Front<>Rear a Left<>Right.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 24 srp 2007 11:10

Akustika vůbec není moje silná stránka, ale taky si myslím, že ten rozdíl jak píše Karlos ve své osobní válce je neznatelný - možná velmi cvičené ucho. Pokud ovšem dodržíme v nastavení úrovně hlasitosti určitá pravidla, t.j. hlasitost na cca 40% max. a nebudeme zběsile šoupat equalizerem od none k výškám, nebo basům, pak těch rozdílů moc nepoznáme. A už vůbec ne v normálním bytě - např. paneláku. Pokud to dáme na plný kule, pak to poznáme podle těch popraskaných skleniček a posunutého dvoukilového popelníku. Ale toto už je flame - 100 lidí - 100 názorů.
K původnímu dotazu. Pokud by to měl být můj problém, pak bych se zařídil dle Karlosovi rady. Umístil ty bedny jak mají být a do centra dění bych hodil houpací křeslo s nějakým stolkem a kbelíkem na led. Tam bych si příležitostně ten randál vychutnal. U PC by asi stačily sluchátka. Jestli sedí v rohu, tak nějakého slušného efektu stejně nedosáhne - bude se to tlouct.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Je potřeba 16 nebo 20 a více VRAM ve hrách?
    od p3v4x » 20 črc 2024 23:06 » v Problémy s hardwarem
    2
    2660
    od p3v4x Zobrazit poslední příspěvek
    21 črc 2024 18:39
  • Nová GPU
    od nakatomi » včera, 15:37 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5
    565
    od windroid2 Zobrazit poslední příspěvek
    dnes, 10:59
  • Nová sluchátka
    od Riviera kid » 24 kvě 2025 08:40 » v Vše ostatní (hw)
    4
    2771
    od Riviera kid Zobrazit poslední příspěvek
    24 kvě 2025 18:47
  • Nefunguje nová PC
    od adoyss » 16 led 2025 05:06 » v Problémy s hardwarem
    7
    3467
    od martanius Zobrazit poslední příspěvek
    17 led 2025 02:29
  • Nová televize
    od Shashekk » 30 pro 2024 09:27 » v Vše ostatní (hw)
    3
    2961
    od MariTopHigh Zobrazit poslední příspěvek
    01 led 2025 10:22

Zpět na “Vše ostatní (hw)”