Názor na TV, případný výběr.

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Těsňa
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Názor na TV, případný výběr.

Příspěvekod Těsňa » 17 pro 2016 18:32

Každopádně nemá ani těch 100Hz, očividně to nemá moc smysl kupovat, že.
Macbook Pro 13" 2012- Prodáno

iPhone 4S 16GB Black- Darováno
iPhone 5s 16GB Gold- Prodáno
iPhone 6 Plus 128GB Black- Prodáno
iPhone 6s 64GB Gold- Prodáno
iPhone 7 128GB JetBlack- Prodáno
iPhone X 64GB Silver - Darováno
iPhone 11 Pro 64GB Green

Reklama
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 17 pro 2016 19:36

Nevím tedy zda rozumíš textu: Frekvence 1500/100 Hz.

Nightingale
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Nightingale » 17 pro 2016 20:34

Taky se potykam momentalne se stejny problemem, vybiram uz docela dlouho a uz mam urcity prehled.
Ja osobne zkousel docela dost TV primo v obchode a muzu rict, ze Philips maji jednoznacne nejlepsi obraz (mozna Sony jeste obdobny), ale Android je u nich dost pomaly, obcas se seka. Mne osobne to nevadilo, ty Philipsky se mi libily fakt hodne, vcetne ambilight, ktere vypada fakt luxusne. Co se 4K vs FHD tyce, tak jsem puvodne taky hledal 4K, ale ted jsem to dost prehodnotil, jelikoz jsem koukal v obchode na SD vysilani a SD filmy a fakt to je hnusne - i u tv za 40K. Zkousle jsem Philips PUS6501 a 6561, ktery maji docela obstojny upscaling a zde to vysilani nevypadalo tak spatne, aji filmy kolem 700mb se daly od vzdalenosti 1,5m koukat, kazdopadne ve srovnani s FHD to bylo horsi.
Pokud mas satelit, tka bych do te UHD klidne sel, ale rozhodne do nejake 55 a vetsi, jinak to rozlisnei nevyuzijes. Na vlastni oci jsem videl Samsung UE50J6282 a musim rict,ze luxus. Vse jelo v pohode, nesekal se system, automaticky vse nacital, obraz velmi kvalitni, plynuly, super barvy. Vykreslil perfektne vsechny filmy co jsme mel - od total SD (pratele z roku 91) az po HD filmy.

Co se meho vyberu tyce, tak pokud bych sel do UHD, tak navzdory androidu volim jednoznacne ty Philips PUS6501 nebo 6561. Osobne si,ale myslim, ze je momentalne jit do FHD s 100hz panelem. Nove modely se bohuzel uz ve FHD moc nedelaji, coz me dost stve a pokud ano, tak jen 50hz panel. V obchodech jsem nasel jeste starou Philips 50PFT6550, byt levnejsi, tak ji beru hned. Taky jsem mel moznost ji zkusit a mela krasnej plynulej obraz, super barvy a hlavne zobrazila dobre vsechna rozliseni. Obraz se mi libil jeste vice nez u te Samsung, ale je to starej model a ma sve sw mouchy, vcetne komplikovaneho ovladace a neprehledneho systemu,ale neni to nic kritickeho.

Co se dalsich FHD se 100hz panelem tyce, tak mam ve vyberu:
LG 55LH630V (LG 55LH6047, LG 55LH604V)
Panasonic X-50DS630E, Sony Bravia KDL-49WD757, sony-bravia-kdl-55w805c, Sony 50W755C/756C

Ten Panasonic ma DVB-T2, ale ne podporuc HEVC,ale co jsem slysel,tak to s tim zavedenim neni az tak horke jak se mluvi. Spekuluje se, ze to bude zpoplatneno, takze by clovek asi stejne pak volil jinou variantu. Navic neni zas tak jiste jestli skutecne bude v CR vysilano v DVB-T2 HEVC, kazdopadne pokud ano, da se to vyresit settopboxem, kterej stoji kolem 1k a ten obraz vykresli snad jeste lepe nez pokud je tato funkce soucasti TV.

Tot me poznatky z nekolika mesicniho zkoumani, snad ti to nejak pomuze :)

Dodatečně přidáno po 3 minutách 2 vteřinách:
Jo a jeste bacha na jednu vec, prodejci dost casto lzou o parametrech, tvrdi,ze to ma 100hz a pritom tam je 50hz apod. To same u eshopu jsou dost casto chyby v popisech ruznych parametru. Napr v electroworldu mi tvrdil (protoze to mel u te tv na stitku), ze ta Philips PUS65001 ma 200hz panel, az kdyz jsem mu rekl, ze to je blbost a nasel mi to na pc, tka rekl,ze to je asi chyba.

Byt tebou tak si parametry overim v recenzich ana ruznych forech :)

Těsňa
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Těsňa » 18 pro 2016 14:50

Super článek a shrnutí, děkuji. :-)
Jak jsem psal, budu si muset udělat čas a vyrazit se mrknout.
Nejhorší je, že bych bral co největší samozřejmě. Těch 55", kterých je nejvíce a dají se pořídit ještě FHD mi přijde málo.
Nejlépe těch 58"-65". Ale to bych si musel ještě tak 10k připlatit.

Dodatečně přidáno po 4 hodinách 46 minutách 12 vteřinách:
X píše:Nevím tedy zda rozumíš textu: Frekvence 1500/100 Hz.

No co jsem se dočetl na fórech a co všude možně píší lidé tak je to kec a špatná informace, tahle řada LG by měla mít 50Hz.

Co zatím vím je to, že nepůjdu do UHD tv, abych měl kvalitní obraz při klasickým vysílání musel bych investovat kolem 50k a to opravdu do tv nedám. FHD pro mě bude dostačující, problém je ten, že jich je málo a jediná volba víceméně pro mne je: Samsung UE60J6282.

Nebo si nechám toho prcka, protože ten má obraz vcelku kvalitní. Jen je malá. :cry:

iPhone 11 Pro 64GB Green

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 18 pro 2016 22:01

Výrobce to deklaruje jasně: základ 100 Hz a přepočítávané (vylepšované) 1500 Hz >>> http://www.lg.com/cz/televizory/lg-58UH635V#reviews

Nightingale píše:Ten Panasonic ma DVB-T2, ale ne podporuc HEVC,ale co jsem slysel,tak to s tim zavedenim neni az tak horke jak se mluvi. Spekuluje se, ze to bude zpoplatneno, takze by clovek asi stejne pak volil jinou variantu. Navic neni zas tak jiste jestli skutecne bude v CR vysilano v DVB-T2 HEVC, kazdopadne pokud ano, da se to vyresit settopboxem, kterej stoji kolem 1k a ten obraz vykresli snad jeste lepe nez pokud je tato funkce soucasti TV.

Naprostej blábol, je již 100% jisté že tu bude DVB-T2 s HEVC kompresí. Set Top Box televizi degraduje (další ovladač) a chtěl bych vidět, jak nějaký box za pár stovek vylepší obraz TV za několik tisíc!

Nightingale
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Nightingale » 19 pro 2016 22:40

X píše:Výrobce to deklaruje jasně: základ 100 Hz a přepočítávané (vylepšované) 1500 Hz >>> http://www.lg.com/cz/televizory/lg-58UH635V#reviews

Nightingale píše:Ten Panasonic ma DVB-T2, ale ne podporuc HEVC,ale co jsem slysel,tak to s tim zavedenim neni az tak horke jak se mluvi. Spekuluje se, ze to bude zpoplatneno, takze by clovek asi stejne pak volil jinou variantu. Navic neni zas tak jiste jestli skutecne bude v CR vysilano v DVB-T2 HEVC, kazdopadne pokud ano, da se to vyresit settopboxem, kterej stoji kolem 1k a ten obraz vykresli snad jeste lepe nez pokud je tato funkce soucasti TV.

Naprostej blábol, je již 100% jisté že tu bude DVB-T2 s HEVC kompresí. Set Top Box televizi degraduje (další ovladač) a chtěl bych vidět, jak nějaký box za pár stovek vylepší obraz TV za několik tisíc!

Pisu jen co jsem se dozvedel, a rozhodne to bylo od vice lidi z vice zdroju. Ja osobne netvrdim, ze to je pravda, ale kdyz se nad tim clovek zamysli, tak to logicke je. Spousta ceskych TV se cuka, vymysli alternativy nebo uvazuje o zpoplatneni. Porovnat obraz se Set-top boxem nedokazu, jelikoz ho nemam, pokud ty ano, tak budes mit asi pravdu :)
Ale s tim HEVC a komplexni funkcnosti bych jeste nerikal uplne 100% nikdo nevi co bude a verte, ze TV spolecnosti vyzdimaji co to jen pujde. Kdyz uz bych mel platit, tak rozhodne nebudu platit za klasicke porady, ale zaplatim si satelit nebo budu koukat na netu.
Jinak jeste se resilo, zda bude ten panak upgradovanej a pripadne se sw aktualizaci podpora HEVC doda. Nicmene co jsem se doslechl, tak to bohuzel nebude mozne (zdroje i primo z Panasonic).

Těsňa
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Těsňa » 25 pro 2016 13:52

Hezké svátky všem,
rozhodně jdu do FHD a mám tyto tři na výběr. Samsunga jsem viděl na vlastní oči při těch 60" a obraz byl hezký, ale beželi tam jen ty jejich kraviny v té nejvyšší kvalitě a pouštět jsem si jí nenechal na běžný programy. Která z nich vychází nejlépe?

1. https://www.mall.cz/led-televize-cena/samsung-ue60j6282
2. https://www.mall.cz/led-tv/samsung-ue65j6292
3. https://www.mall.cz/led-tv/sony-bravia-kdl-65w859c

iPhone 11 Pro 64GB Green

Těsňa
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Těsňa » 27 pro 2016 12:54

Tak dnes jsem byl v Sony a vyzkoušel si jí na živo. Obraz je opravdu moc hezký i zpracování, které je hliníkové super! Každopádně Android mě neuchvátil a trošku odradil, menu je pořád takové pomalejší a reaguje prapodivně oproti Panasonicu případně Samsungu.
Samsung jsem znovu okukoval v ElektroWorldu a těch 65" je sice super a chtěl bych je, ale cena je prostě pomalu o 10k vyšší a nejspíše by se mi kvůli podkroví z jedné strany nevešela. Takže jsem zvolil 60" variantu Samsung UE60J6282, kterou jsem sice nevyzkoušel na ovladači, ale obraz byl moc hezký. Snad se nezklamu. Prodavač říkal, že jí má doma v 55" a je moc spokojený. Samozřejmě u Sony říkali vše jen v jejich prospěch, s cenou by mi pomohli a trošku upravili a dali nějaký kraviny navíc. I tak vyhrál Samsung. Cena u Mall.cz je aktuálně 24 999 Kč,- a to je pěkná cena. Moc děkuji za všechny rady.

iPhone 11 Pro 64GB Green

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 27 pro 2016 17:16

Myslím si,že jsi špatně nevybral.Mám jinou verzi-6172 a jediné co mě zatím schází je možnost instalace kodiho,protože má OS tizen a snad časem bude i to.No a malé usnadnění na rovnání programů.Fleška musí být formátovaná na FAT32 jinak program neumí otevřít.
https://sourceforge.net/projects/chansort/

Byl jsem i překvapen,protože tv umí sama točit i motorem satelitu a tak máš možnosti od pozemního až po výhody netu.sony má problémy s prohlížečem a nechce všechno zobrazit.

Těsňa
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Těsňa » 27 pro 2016 21:34

Uvidíme, zítra pro to jedu :-) Těším se, hlavně mě ukecala ta cena.
Moc flash disk nepoužívám, mám to propojený přes hdmi s pc, takže tohle je nejčatější přehrávání filmů. Ale vetšina tv podporuje právě jen FAT32 (i má aktuální Sony).

Zeptám se asi blbě, ale k čemu je dobrý den Change list? :D

Jo, tak to je supr jsem ani nevěděl.

iPhone 11 Pro 64GB Green

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 27 pro 2016 21:49

FAT32 je jen pro chansort.Jinak bere všechny formáty i NTFS.A program je na rychlé srovnání kanálů a nemusíš to dělat ovladačem.Vypadá to-
2.jpg

a jak je vidět je tam pozemní tak skylink tak normální satelity.Je to roztříděné do záložek,které můžeš upravovat jak se ti zlíbí.

Těsňa
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Těsňa » 27 pro 2016 21:52

Jó, tak to je veliká paráda. Díky!