Už jsem to otevřel ale je tu problém.. horní destička je přivařená k nějakému kousku železa vevnitř nejde odendat.. já osobně jsem disk nikdy neotvíral nevím jak to otevřít.. Tady nejsou žádné šrouby... Ohnul jsem to (vypáčil) šroubovákem.. ale už to nejde ohnout zpátky :'(
Co by tam bylo. Solidně nadupaný mikropočítač, převodníky AD a DA, nějaká ta vyrovnávací paměť, a hlavně čip s údaji o tom disku, naprogramovanými v továrně. Bez toho nezjistíš ani kolik je tam stop a sektorů.
To bude lepší když si pořídíš nějaké Arduino nebo Raspberry Pi, a pokusíš se ten disk ovládat pomocí něj. Podobně jako tohle: https://www.youtube.com/watch?v=b4uhh_j8uR0 Naučíš se přitom něco o elektronice, programování, sice z toho disku nepřečteš data která tam jsou, ale třeba se ti podaří na něj něco zapsat a zase to přečíst.
Programování rozumím asi tak jako kdybys dal ponožce dieselovou lokomotivu SD40-2 Ale znám jednoho týpka co mě učil "programovat" teda k tomu už jsme se nedostali (neměl jsem čas) ale skusím mu napsat :)
K výrobci zajít můžeš, ale pudeš pěkně dlouho, většina té elektroniky se vyrábí v Číně...
Mimochodem, ikdybys chtěl tu desku někde koupit, bude to nejspíše dražší než nějaký bazarový disk...
Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD „Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Zdravím, potřeboval bych poradit. Mám dva SSD disky, jeden, který je malý C: (128GB) a druhý, který je větší H:. Bohužel mám Win nainstalovaný na tom menším a potřeboval bych
1. Nainstalovat čistou verzi Win 11 na větší disk
2. Naformátovat menší...
Zdravím. Po 10 letech jsem se rozhodl postavit nové kancelářské PC.
Už se v tom tolik neorientuji :D a tak prosím o radu. Mám základní desku ASUS TUF GAMING A520M-PLUS II která má PCI Express 3.0.
Vybírám k ní vhodný disk. Zaujal mne WD Blue SN580...
Poslední příspěvek
Tak jsem nakonec koupil Lexar NM710 1TB. Má záruku 5 let a u Alzy v akci za 1529 Kč. Počítač je složený a šlape to. Disk po testu v zátěži teplotu jen 38 stupnů.
Mam ssd disk 1tb.disk je rozdelený na dve časti.
Na disk C 160gb kde mám nainštalovaný windows a programy.
A druha časť DISK D kde mám 770gb a mám tam nainštalované hry.
Môžem preniesť úložný priestor z disku D na disc C ?
Tak aby som mal na C...
Poslední příspěvek
Je potreba videt screen ze spravce disku.
Mezi oddily C: a D: muze byt napriklad oddil pro obnovu.
Dobrý den, prosím o radu.
Omylem se mi při obnově z bitové zálohy povedlo sformátovat disk kde byla záloha a další data. Chtěl jsem formátovat disk na který jsem obnovoval z bit. zálohy ale omylem jsem formátoval datový disk. Formátování proběhlo...
Poslední příspěvek
ještě jsem zkusil GetDataBack v max skenování, bez úspěchu. :(
vzdávám to.
Dobrý den.
Nějaký programek, který mi ukaže info o složkach a souborech na disku.
Tchanovi dochazi misto na disku a ja nemužu najit kde ma nějaky bordel co si postahoval.
Děkuji.