Vypnutie Autoplay pre CD/DVD mechaniky
Nie každému vyhovuje, že hneď po vložení CD/DVD do mechaniky sa počítač pokúša spustiť štartovací súbor (autorun) na CD/DVD. Pre zrušenie tohoto chovania použite odporúčaný program TweakUI.
Postup: V menu My Computer - Autoplay - Drives odškrtnite všetky disky, v menu Types odškrtnite obe Enable Autoplay. Ak chcete naopak zapnúť Autoplay, zaškrtnite obe políčka.
Poznámka: Ak by uvedený postup nebol úspešný, použite (po dôkladnom preštudovaní) riešenie z Microsoft Knowledge Base. Zdroj: Google
Jak vypnout automatické zasunutí mechaniky po zapnutí PC? Vyřešeno
Re: Jak vypnout automatické zasunutí mechaniky po zapnutí PC
Žbeky: Ne, kafe nepiju a hned nad mechanikou mam kabely takže bych si ho tam stejně nemohl položit.
Pic: To ne, když hodim do PC nějaký CD nebo DVD tak už je většinou uzamklý.
samael.35: Četl jsi to vůbec? Liborek už mi tu tenhle návod dal a já právě napsal že to nechci že je to návod na vypnutí autorunu.
Tomu teda říkám řešení problémů
Pic: To ne, když hodim do PC nějaký CD nebo DVD tak už je většinou uzamklý.
samael.35: Četl jsi to vůbec? Liborek už mi tu tenhle návod dal a já právě napsal že to nechci že je to návod na vypnutí autorunu.
Tomu teda říkám řešení problémů

Just Fucking Google It!
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
To vypnutí autorunu stejně nepomůže.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Jo to vim, už to píšu po druhý 

Just Fucking Google It!
- samael.35
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
petag- urob čo môj kámoš ked mu decká strkali do dvd mechaniky hlúposti - na kábel napätia od zdroja smerujúci k mechanike prirobil vypínač a mal po probléme.......... t.j žiadne napätie na mechanike= nepoužiteľná mechanika... :)
samael.35
Až na to že IDE nepodporuje AHCI takže bych tu mechaniku nemohl odpojovat/připojovat za chodu.
Just Fucking Google It!
petaq píše:Ještě mi nezapomeň napsat že tam může vletět vosa a udělat si tam vosí hnízdo což by bránilo roztočení disku![]()
Copak vosa, ale ...

Zavírání mechaniky při zapnutí napájení je záležitost jejího firmware, to prostě dělá každá, jsou dva způsoby jak jí v tom zabránit:
1) přeprogramovat firmware,
2) něco tam vrazit, aby se nemohla zasunout.
První je prakticky nemožný, druhý pěkná hovadina, takže se se současným stavem budeš muset smířit a to kolečko prostě pokaždé vytahovat.
Druhá věc je pravděpodobná příčina této "závady", já se domnívám že se jedná o error mezi klávesnicí a židlí
Kdysi dávno se doporučovalo nenechávat v počítači disketu, protože při zapnutí se z ní BIOS pokusí bootovat a může se načíst nějaký schweinware, který si potom v počítači může dělat co chce, a vzhledem k tomu že bude spuštěný dřív než systém, může si udělat takový stealth, že ho není možné odhalit žádným antivirem. Dnes to v míře nezmenšené platí pro CD/DVD, které dovedou totéž, jen ve větším měřítku...
Samozřejmě to pořadí bootování jde v BIOSU změnit, ale kdo to tak má? Například třeba já potřebuji občas spustit nějakou specialitku přímo z CD, a pokaždé se hrabat v nastavení prostě nehodlám, i když vím že je to bezpečnostní díra!
1) přeprogramovat firmware,
2) něco tam vrazit, aby se nemohla zasunout.
První je prakticky nemožný, druhý pěkná hovadina, takže se se současným stavem budeš muset smířit a to kolečko prostě pokaždé vytahovat.
Druhá věc je pravděpodobná příčina této "závady", já se domnívám že se jedná o error mezi klávesnicí a židlí

Samozřejmě to pořadí bootování jde v BIOSU změnit, ale kdo to tak má? Například třeba já potřebuji občas spustit nějakou specialitku přímo z CD, a pokaždé se hrabat v nastavení prostě nehodlám, i když vím že je to bezpečnostní díra!
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
X: To je tvůj počítač? Si psal že ho nemáš v pokoji tak kdoví co ti tam běhá 
faraon: Takže stručně řečeno: Nejde to?

faraon: Takže stručně řečeno: Nejde to?
Just Fucking Google It!
Ne, to bude tvůj počítač, možná už je. Do mojí serverové skříně Chieftec Big Tower, která má dvířka i na mechaniky a možmost uzamykání do case i na ty dvířka, se jen tak něco nedostane
Taky říkám, že v tomto vláknu je to uživatelská chyba, nejlépe uživatele vyměnit 

No už vidim jak mi mechanikou vleze do PC krysa 

Just Fucking Google It!
petaq: ne, myslím že není v silách běžného člověka tohle změnit. Kdo by to dokázal, pro něj by už asi nebyl problém vyrobit si a naprogramovat vlastní mechaniku 

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jak vypnout zálohování fotografií na Ondrive Příloha(y)
od Speed_dead » 01 kvě 2025 12:40 » v Windows 11, 10, 8... - 2
- 1831
-
od Speed_dead
Zobrazit poslední příspěvek
01 kvě 2025 14:06
-
-
-
automaticke nastaveni velikosti komentare v Excelu
od Mikik Block » 04 zář 2024 15:17 » v Kancelářské balíky - 0
- 3334