Velmi rád s Tebou souhlasím, přesto trvám na svých názorech. Jedna věc je právní názor a postup ve smyslu práva (to, co se tady snažím vysvětlit), druhá věc je to, jak se to běžně praktikuje. Ale v okamžiku, kdy narazíš, jsem já na "forhontě"!!
PS. Promiň, nechci se tě dotknout!
Záruka a její záludnosti Vyřešeno
Re: Záruka a její záludnosti
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tak ještě jednou, naposled. Jak chceš dokázat, že tento kus jsem nekoupil jako první? Takové věci, jako prodavač si tě pamatuje neberu. Můžu říct, že to byl možná tak někdo podobný, bude to slovo proti slovu. On to prostě musí dokázat
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Žbeky, máš pravdu, nikdy jsem neřekl, že ne. Ale zákon říká něco jiného. Blbej prodejce se patrně nechytá, ale z hlediska práva mám pořád pravdu já!!!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
satam píše:To co tu píšu vychází z občanského zákoníku .....
Celé teď už třístránkové téma je založené na principu Já si myslím - ty si myslíš. A přitom stačilo, abys své tvrzení podložil citací jen o trochu konkrétnější, nejlépe odkazem na konkrétní paragrafy OZ.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
A Ty si je neumíš najít???
A vůbec: oslovuješ mě nebo někoho jiného??
A my se nesmíme bavit o věcech, které nás zajímají??
A vůbec: oslovuješ mě nebo někoho jiného??
A my se nesmíme bavit o věcech, které nás zajímají??
- CrasherKill
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Založil si tohle téma ty tak by jsi měl podložit to co říkáš, já se v nějakém zákoníku nijak nevyznám hledal bych to sto let, ty to máš určitě najité hned tak se poděl...
Jinak nevím co říká zákon, ale v praxi jsem se s tím nikdy nesetkal ani nikdo v mém okolí ne, vždycky stačil záručák a bylo uplně jedno kdo ho nesl...
Jinak nevím co říká zákon, ale v praxi jsem se s tím nikdy nesetkal ani nikdo v mém okolí ne, vždycky stačil záručák a bylo uplně jedno kdo ho nesl...
AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro
-
- Pohlaví:
satam píše:Žbeky, máš pravdu, nikdy jsem neřekl, že ne. Ale zákon říká něco jiného. Blbej prodejce se patrně nechytá, ale z hlediska práva mám pořád pravdu já!!!
Denně chodím do Lídlu a denně si tam lidé kupují užitkové zboží na které jim jako záruční list stačí paragón. Pokladní je nézná a ani si je napamatuje. Ještě že zde mám blbé prodejce - a za mne fakt tečka!

Omlouvám se, co jsi tím chtěl ríci??
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Blue Spirit píše:a za mne fakt tečka!
Mě to přestalo bavit na druhé stránce. Jsem zvědav, kam to potáhne Žbeky

Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Satam: Můžeš mi říct, proč to řešíš? Nečetl jsem sice, jak je to v zákonu, ale nikdo to neřeší, tak jak to tu podáváš.. Ještě jsem nenarazil na člověka (prodejce), který chtěl vědět, kdo je člověk, který právě chce něco reklamovat. Nehledě na to, jak už to bylo psáno, většina faktur (dokladů) není na jméno.
// Takže toho bych tu nechal, akorát některým uživatelům můžeš zamotat hlavu..
// Takže toho bych tu nechal, akorát některým uživatelům můžeš zamotat hlavu..
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
mmmartin cituje tebe, tak určitě myslel mě, to dá rozum
Pokud mám pravdu, když říkám, že ta reklamace projde, protože nikdy nic nemůžou dokázat, tak proč to tu neoznačíš za vyřešené? Oháníš se tu nějakým paragrafem, který jsi do teď neuvedl, ale který sám ve skutečnosti považuješ za nepoužitelný... Paragon dnes v drtivé většině slouží jako záručák. Je tam druh zboží a datum prodeje, nic víc není třeba. Není tam jméno, není tam ID zboží. Takže může reklamovat kdokoliv s tímto dokladem a teoreticky i kus, který nebyl zrovna kupován. Muselo by se dokázat, že to je jiný kus, na což každý prdí. Kdyby se to dalo takto využívat jak tvrdíš, prodejci by to tam jistě přidali.
d1amond: Což o to, já bych to nejradši zamknul už dávno jako téma o ničem, ale to pak zas budu za toho, kdo se bojí diskutovat
Takže satame, zamkni si to sám

Pokud mám pravdu, když říkám, že ta reklamace projde, protože nikdy nic nemůžou dokázat, tak proč to tu neoznačíš za vyřešené? Oháníš se tu nějakým paragrafem, který jsi do teď neuvedl, ale který sám ve skutečnosti považuješ za nepoužitelný... Paragon dnes v drtivé většině slouží jako záručák. Je tam druh zboží a datum prodeje, nic víc není třeba. Není tam jméno, není tam ID zboží. Takže může reklamovat kdokoliv s tímto dokladem a teoreticky i kus, který nebyl zrovna kupován. Muselo by se dokázat, že to je jiný kus, na což každý prdí. Kdyby se to dalo takto využívat jak tvrdíš, prodejci by to tam jistě přidali.
d1amond: Což o to, já bych to nejradši zamknul už dávno jako téma o ničem, ale to pak zas budu za toho, kdo se bojí diskutovat

V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Žbeky, je vidět,. že ses ještě nesetkal s takovou situací, kterou popisuji. Ale souhlasím s Tebou, tak, jak je téma rozjeté, zaslouží si zamknout. Myslel jsem , že se to bude ubírat rochu jiným směrem.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
PC HAL3000 RTX 4070 Ti Super ZÁRUKA do 06/2027 Příloha(y)
od SerhiiMErcy » 20 dub 2025 11:00 » v P: Hardware - 1
- 3056
-
od negror
Zobrazit poslední příspěvek
21 dub 2025 10:25
-