Složení PC - pro amatéry (dokončeno) Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Složení PC - pro amatéry

Příspěvekod Marfy » 18 bře 2008 17:07

Jak jsem to poznal....Stačí zadat název desky(z fotky) do Googlu. Paměti DDR byly už před rokem zastaralé,protože všechny nové desky už měly DDR2.Taky s.754 byl dávno nahrazen s.AM2 a grafiky do AGP by už před třemi lety nikdo,kdo staví nový počítač nedal.A chtít za to 15 000,- no to ani nebudu komentovat. Když jsem před cca.2,5 rokem skládal podobnou sestavu (s PCI expres kartou)tak mě to vyšlo na necelých 10 000,- a ceny od té doby rapidně klesaly.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Reklama
Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 18 bře 2008 20:48

Marfy píše:Jak jsem to poznal....Stačí zadat název desky(z fotky) do Googlu. Paměti DDR byly už před rokem zastaralé,protože všechny nové desky už měly DDR2.Taky s.754 byl dávno nahrazen s.AM2 a grafiky do AGP by už před třemi lety nikdo,kdo staví nový počítač nedal.A chtít za to 15 000,- no to ani nebudu komentovat. Když jsem před cca.2,5 rokem skládal podobnou sestavu (s PCI expres kartou)tak mě to vyšlo na necelých 10 000,- a ceny od té doby rapidně klesaly.

:cry: takhle se holt vydělává..mám chutě jim to jít omlátit o hlavu.. :evil:

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 21 bře 2008 18:34

Tak budu již objednávat tu RAMku,tudíž se chci naposledy zeptat,vyhlídl jsem si i obchod u nás ve městě,takže nebudu muset řešit dopravné..zaujala mě tato funkce:

Korekce chyb (ECC)

RAMka totiž není tak drahá a těch,co mají tuto korekci není moc,vysvětlí mi někdo k čemu je to dobré?Dále jsem chtěl zeptat na toto:

CAS latency

Co to je ta latence?? Všechny mají většinou číslo 3

Děkuji předem

Link na mojí vybranou RAM je zde:
http://ishop.auviton.cz/main.aspx?CLS=P ... _ID=223820
DIMM DDR 512MB, 400MHz, A-DATA Retail

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 21 bře 2008 18:58

ECC musí umět nejen paměť, ale i deska, jinak to je na nic. CL - co nejkratší, ale pokud jsou dvě paměti měly by být stejné. CAS latency (CL) je počet cyklů, které jsou potřebné k získání dat z paměťové buňky. Více např zde: http://www.svethardware.cz/art_doc-F56C ... A368F.html
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 21 bře 2008 19:07

Pic píše:ECC musí umět nejen paměť, ale i deska, jinak to je na nic. CL - co nejkratší, ale pokud jsou dvě paměti měly by být stejné. CAS latency (CL) je počet cyklů, které jsou potřebné k získání dat z paměťové buňky. Více např zde: http://www.svethardware.cz/art_doc-F56C ... A368F.html

Tak jsem projel ten odkaz a stejně se nechytám,ne jde mi o to,abych nekoupil šmejd,protože jinak si radši kilo dvě připlatím...Základovku mám Gigabyte GA - K8VM800M (Socket 754)
Nevím zda to podporuje..

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 23 bře 2008 22:00

RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Kein
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Kein » 23 bře 2008 23:25

Nebylo by jednodussi nam tu napsat kolik chces za ten PC utratit a na co ho budes pouzivat?? nez tady stavet takovy mismas??? myslim ze ti lidi tady velice radi PC vyberou a reknou ti i proc ten a ten komponent aspon se neco dozvis a budes mit jistotu ze to bude to nejlepsi co muzes za sve penize dostat... :idea:

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Re: Složení PC - pro amatéry  Vyřešeno

Příspěvekod Tomina » 24 bře 2008 12:33

Kein píše:Nebylo by jednodussi nam tu napsat kolik chces za ten PC utratit a na co ho budes pouzivat?? nez tady stavet takovy mismas??? myslim ze ti lidi tady velice radi PC vyberou a reknou ti i proc ten a ten komponent aspon se neco dozvis a budes mit jistotu ze to bude to nejlepsi co muzes za sve penize dostat... :idea:

Ee,já tedka vybírám RAMku do mého stolního PC,nikoliv do toho "pokusu" kterej začnu stavět,jakmile to bude aktuální,rozhodně dám vědět a nechám si poradit,ted jen vybírám RAM do mého rok starého PC..

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Složení herního PC +-40.000,-
    od Roys » 28 srp 2024 12:09 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    9
    3650
    od Roys Zobrazit poslední příspěvek
    02 zář 2024 10:51
  • Složení pc +- 36000kc
    od 9p9 » 24 srp 2024 21:40 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC