Složení PC - pro amatéry (dokončeno) Vyřešeno
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Složení PC - pro amatéry
Jak jsem to poznal....Stačí zadat název desky(z fotky) do Googlu. Paměti DDR byly už před rokem zastaralé,protože všechny nové desky už měly DDR2.Taky s.754 byl dávno nahrazen s.AM2 a grafiky do AGP by už před třemi lety nikdo,kdo staví nový počítač nedal.A chtít za to 15 000,- no to ani nebudu komentovat. Když jsem před cca.2,5 rokem skládal podobnou sestavu (s PCI expres kartou)tak mě to vyšlo na necelých 10 000,- a ceny od té doby rapidně klesaly.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Marfy píše:Jak jsem to poznal....Stačí zadat název desky(z fotky) do Googlu. Paměti DDR byly už před rokem zastaralé,protože všechny nové desky už měly DDR2.Taky s.754 byl dávno nahrazen s.AM2 a grafiky do AGP by už před třemi lety nikdo,kdo staví nový počítač nedal.A chtít za to 15 000,- no to ani nebudu komentovat. Když jsem před cca.2,5 rokem skládal podobnou sestavu (s PCI expres kartou)tak mě to vyšlo na necelých 10 000,- a ceny od té doby rapidně klesaly.

- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak budu již objednávat tu RAMku,tudíž se chci naposledy zeptat,vyhlídl jsem si i obchod u nás ve městě,takže nebudu muset řešit dopravné..zaujala mě tato funkce:
Korekce chyb (ECC)
RAMka totiž není tak drahá a těch,co mají tuto korekci není moc,vysvětlí mi někdo k čemu je to dobré?Dále jsem chtěl zeptat na toto:
CAS latency
Co to je ta latence?? Všechny mají většinou číslo 3
Děkuji předem
Link na mojí vybranou RAM je zde:
http://ishop.auviton.cz/main.aspx?CLS=P ... _ID=223820
DIMM DDR 512MB, 400MHz, A-DATA Retail
Korekce chyb (ECC)
RAMka totiž není tak drahá a těch,co mají tuto korekci není moc,vysvětlí mi někdo k čemu je to dobré?Dále jsem chtěl zeptat na toto:
CAS latency
Co to je ta latence?? Všechny mají většinou číslo 3
Děkuji předem
Link na mojí vybranou RAM je zde:
http://ishop.auviton.cz/main.aspx?CLS=P ... _ID=223820
DIMM DDR 512MB, 400MHz, A-DATA Retail
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
ECC musí umět nejen paměť, ale i deska, jinak to je na nic. CL - co nejkratší, ale pokud jsou dvě paměti měly by být stejné. CAS latency (CL) je počet cyklů, které jsou potřebné k získání dat z paměťové buňky. Více např zde: http://www.svethardware.cz/art_doc-F56C ... A368F.html
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pic píše:ECC musí umět nejen paměť, ale i deska, jinak to je na nic. CL - co nejkratší, ale pokud jsou dvě paměti měly by být stejné. CAS latency (CL) je počet cyklů, které jsou potřebné k získání dat z paměťové buňky. Více např zde: http://www.svethardware.cz/art_doc-F56C ... A368F.html
Tak jsem projel ten odkaz a stejně se nechytám,ne jde mi o to,abych nekoupil šmejd,protože jinak si radši kilo dvě připlatím...Základovku mám Gigabyte GA - K8VM800M (Socket 754)
Nevím zda to podporuje..
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Vyber si z těchhle: http://ishop.auviton.cz/main.aspx?pnc_i ... CE&prs_id=
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- Kein
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nebylo by jednodussi nam tu napsat kolik chces za ten PC utratit a na co ho budes pouzivat?? nez tady stavet takovy mismas??? myslim ze ti lidi tady velice radi PC vyberou a reknou ti i proc ten a ten komponent aspon se neco dozvis a budes mit jistotu ze to bude to nejlepsi co muzes za sve penize dostat... 

Visit: http://www.svedsketanky.cz
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Složení PC - pro amatéry Vyřešeno
Kein píše:Nebylo by jednodussi nam tu napsat kolik chces za ten PC utratit a na co ho budes pouzivat?? nez tady stavet takovy mismas??? myslim ze ti lidi tady velice radi PC vyberou a reknou ti i proc ten a ten komponent aspon se neco dozvis a budes mit jistotu ze to bude to nejlepsi co muzes za sve penize dostat...
Ee,já tedka vybírám RAMku do mého stolního PC,nikoliv do toho "pokusu" kterej začnu stavět,jakmile to bude aktuální,rozhodně dám vědět a nechám si poradit,ted jen vybírám RAM do mého rok starého PC..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 3650
-
od Roys
Zobrazit poslední příspěvek
02 zář 2024 10:51