Zdravím,
máte prosím někdo před sebou 19 palcový monitor 4:3? Potřeboval bych změřit rozměry displeje (strany, ne uhlopříčku).
Díky.
rozměry 19´´ monitoru Vyřešeno
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: rozměry 19´´ monitoru
Zkus Pythagorovu větu a soustavu dvou rovnic o dvou neznámých:
a, b - strany monitoru, c - úhlopříčka (19")
1. rovnice: a*a + b*b = c*c
2. rovnice: a / b = 3 / 4
a, b - strany monitoru, c - úhlopříčka (19")
1. rovnice: a*a + b*b = c*c
2. rovnice: a / b = 3 / 4
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Tak to mě taky napadlo, jenže pokud se nepletu, tak uhlopříčka není přesně 19 palců. Na stole mám 22´´ a chtěl vědět, tak to bude vypadat, když do toho "vložím" 19ku.
Na okraj: domácí úkol mi vyšel po zaokrouhlení 290x386mm :-)
Na okraj: domácí úkol mi vyšel po zaokrouhlení 290x386mm :-)
Např: 40,94 x 34,20 (cm) i s rámečkem, ono každý monitor má jiný rám, ale pokud si najdeš konkrétní, tak při hledání se dají najít rozměry stran a tloušťky..popř. i se stojanem. 

Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Jestli, jak sám tvrdíš, není úhlopříčka přesně 19 palců, pak nevím, co po nás chceš. Na to nelze odpovědět 

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Chtěl jsem jen rozměr displeje, to znamená bez rámečku.
Peyrac10: nerozumím tomu, proč na to nelze odpovědět. Myslím (a to znamená, že to nevím jistě), že uhlopříčka je míň, jak 19 palců, ale že je u všech monitorů stejná. Proto jsem prosil, jestli to může někdo změřit a napsat to sem.
Pro představu bude stačit to, co jsem spočítal. Díky za odpovědi.
Peyrac10: nerozumím tomu, proč na to nelze odpovědět. Myslím (a to znamená, že to nevím jistě), že uhlopříčka je míň, jak 19 palců, ale že je u všech monitorů stejná. Proto jsem prosil, jestli to může někdo změřit a napsat to sem.
Pro představu bude stačit to, co jsem spočítal. Díky za odpovědi.
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Snažím se Tě pochopit, ale nemáš pravdu. Mám dvě "devatenáctky" a úhlopříčka se liší o 3mm 

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Dobrá tak tady máš bez rámečku cca 377 x 303 (mm) 

Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )
Jaojao: Díky
Peyrac10: 3 milimetry na uhlopříčce bych asi úplně nebral jako "rozdíl". Pokud se Ti nedaří mě pochopit (přestože nechápu proč), nikdo tě nenutí semnou utrácet Tvůj jistě drahocenný čas
Jak říkal náš třídní na strojárně: "Je to na bazi rizí dobrovolnosti".
Peyrac10: 3 milimetry na uhlopříčce bych asi úplně nebral jako "rozdíl". Pokud se Ti nedaří mě pochopit (přestože nechápu proč), nikdo tě nenutí semnou utrácet Tvůj jistě drahocenný čas

- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Promiň, myslel jsem, že Ti jde o rozdíly v řádu mm, ne cm. Pak už Tě plně chápu a nezlobím se.
LaB píše:Jaojao: Díky ... Jak říkal náš třídní na strojárně: "Je to na bazi rizí dobrovolnosti".

- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
OT: Jinými slovy: Hajzle zaplať, že

Kurňa, a ta dobrovolnost určitě nebyla rizí, ale ryzí

Kurňa, a ta dobrovolnost určitě nebyla rizí, ale ryzí

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 34
- 6046
-
od teichmann.ondrej
Zobrazit poslední příspěvek
23 kvě 2025 11:46