Čištění notebooku - jak na to, abych nepřišel o záruku? Vyřešeno
- Horis
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Čištění notebooku - jak na to, abych nepřišel o záruku? Vyřešeno
Zdravim, ntb mám rok a zatím jsem ho nečistil. Nemáte s tím někdo nějaký zkušenosti jak vyčistit, popřípadě jak vyčistit abych nepřišel o záruku? Díky moc za všechny rady a tipy.
Naposledy upravil(a) Ltb dne 10 bře 2013 11:28, celkem upraveno 1 x.
Důvod: doplnění nadpisu
Důvod: doplnění nadpisu
Re: Čištění Notebooku
Záleží na typu tvého notebooku. Některé mají ochranu proti otevření, jiné to nemají. Teď je otázka proč ses rozhodl notebook vyčistit. Pokud se ti nepřehřívá je zbytečné notebook otvírat.
O vysátí notebooku se zde vedla řada diskuzí. Já například jsem svůj notebook vysával běžně, když už byl po záruce (tak cca 1x za 2 měsíce) a vždy jsem z jeho žeber vytáhl nějaký ten chuchvalec prachu.
Záleží na Tobě. Pokud nemáš problém s teplotama tak notebook nečisti.
O vysátí notebooku se zde vedla řada diskuzí. Já například jsem svůj notebook vysával běžně, když už byl po záruce (tak cca 1x za 2 měsíce) a vždy jsem z jeho žeber vytáhl nějaký ten chuchvalec prachu.
Záleží na Tobě. Pokud nemáš problém s teplotama tak notebook nečisti.
Nejdřív si to po sobě pořádně přečti!
Vysavač je ti k ničemu. Za tu dobu se ti na chladiči vytvoří koberec, kterej jinak než ručně nevytáneš.
Otázka je jak je řešenej tvůj notebook. Některý maj kryt po jehož otevření se dostaneš na chladič, kterej můžeš vyčistit. Ale většina notebooku je řešená tak, že to musíš rozdělat úplně celý, aby ses na chladič dostal. Což v rámci záruky nemůžeš. Takže autorizovanej servis.
Otázka je jak je řešenej tvůj notebook. Některý maj kryt po jehož otevření se dostaneš na chladič, kterej můžeš vyčistit. Ale většina notebooku je řešená tak, že to musíš rozdělat úplně celý, aby ses na chladič dostal. Což v rámci záruky nemůžeš. Takže autorizovanej servis.
Just Fucking Google It!
- Horis
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Mám tento http://www.alza.cz/asus-n75sf-ty204v-d278090.htm rozhodl jsem se ho vyčistit protože u vývodu vzduchu je vidět že tam je dost prachu.
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
A není ten prach spíš v sání vzduchu? Ve výstupu to trochu nedává smysl.
V sání bych ho klidně zkusil vysát vysavačem, přestože se tu najde spousta odborníků, kteří mne za to označí za barbara. Je to bez rozebrání a hotové i s přinesením a odnesením vysavače za 5 minut
V sání bych ho klidně zkusil vysát vysavačem, přestože se tu najde spousta odborníků, kteří mne za to označí za barbara. Je to bez rozebrání a hotové i s přinesením a odnesením vysavače za 5 minut

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Na vystupu je nejuzsi misto celeho chlazeni - zebrovani chladice procesoru
Nema smysl vysat tu mrizku zvenku kdyz je ucpany cely vnitrek a to jinak nez stlacenym vzduchem (zevnitr) nejde
Nema smysl vysat tu mrizku zvenku kdyz je ucpany cely vnitrek a to jinak nez stlacenym vzduchem (zevnitr) nejde
peyrac10 píše:A není ten prach spíš v sání vzduchu? Ve výstupu to trochu nedává smysl.
Podle toho co píšeš soudím že si nikdy notebook nerozebíral.
Trochu jsem ti namaloval jak v tom notebooku ten systém chlazení vypadá.

A jak tam ten větrák na to furt fouká, tak na to tlačí čím dál víc, tím pádem sez toho udělá koberec, kterej nevytáhneš ani jednou stranou. Jediný východisko je notebook rozdělat, a ten koberec vytáhnout rukou.
Just Fucking Google It!
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Čištění notebooku - jak na to, abych nepřišel o záruku?
Nechci zbytečně polemizovat, takže jen k věci: Ntb nemám, měl jsem před cca 5 lety. Na vstupu sání byla mřížka - filtr, která zachytávala většinu "bordelu". Pak klasická cesta - větrák, chladič, procesor, výstup. Největší bordel - a v tom máte pravdu - se zachycoval mezi větrákem a chladičem. Odtud ho bez alespoň částečné demontáže nikdo normálně nedostane.
Ve své odpovědi jsem vycházel z tohoto tvrzení
protože mně jinak nedává smysl.
Ve své odpovědi jsem vycházel z tohoto tvrzení
protože u vývodu vzduchu je vidět že tam je dost prachu
protože mně jinak nedává smysl.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Když nepočítám v tomto ohledu stupidní Lenovo a HP ProBook, tak většina laptopů má systém větrání přístupný pod krytem vespod. Je tam i přístup k HDD a pamětem a o záruku otevřením tohoto krytu se nepřijde.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Tak zrovna Lenovo a HP ma cely spodek motherboardu pristupny po oddelani spodniho deklu, u novejsich HP neni ani treba nic sroubovat, je to na jedno posouvatko vedle vyndavani baterie. Ani u Lenova, ani u HP se o zaruku neprijde kdyz se sunda spodek.
Jenom u jednoho FSC (nejake Amilo?) se musel vyndat cely motherboard, protoze cele chaleni drzelo na sroubech skrz motherboard.
Jenom u jednoho FSC (nejake Amilo?) se musel vyndat cely motherboard, protoze cele chaleni drzelo na sroubech skrz motherboard.
Acer, PB, Asus,.. Dneska to tak má každej notebook. A proč? Protože se s tím musí do servisu, z čehož má výrobce další prachy.
Just Fucking Google It!
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Obávám se, že diskuze sklouzla někam jinam. Tazatele nezajímá, jak vyčistit od prachu HP nebo Lenovo, jde mu o zcela konkrétní ASUS, jak už bylo před osmi příspěvky uvedeno.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
EXCEL -jak otevřít 2 excel sobory abych je viděla současne a samostatně
od Ketty02 » 30 srp 2024 21:19 » v Vše ostatní (sw) - 2
- 5146
-
od Riviera kid
Zobrazit poslední příspěvek
02 zář 2024 16:21
-
-
- 12
- 5118
-
od Arnold91
26 bře 2025 20:33
-
-
Pumpa u CPU - padá na 0 RPM po čistění PC Příloha(y)
od Faster1 » 22 úno 2025 23:27 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2830
-
od Faster1
23 úno 2025 19:49
-
-
-
Pomoc s výběrem notebooku na hry
od Ghoust23 » 23 zář 2024 08:25 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 3062