Každá rada dobrá...

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

EzeQ
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Každá rada dobrá...

Příspěvekod EzeQ » 26 srp 2013 01:43

Od vcerejska mi nefunguje PC, chci tocit a hlavne dat pc dohromady, pokud nekdo z vas dobre rozumi pocitacum tak by jsem byl rad kdyby jste si tuhle zpravu precetli a pripadne poradily, za rady budu vdecny v ostatnich pripadech ignorujte zpravu. Piste komentare pouze k tematu dekuji.
Omlouvam se za pripadne gramaticke chyby v textu>

Deska> Asus maximus VI hero
CPU> i7 4770k
HDD> 128GB SSD Kingston HyperX {operacni system> Win7}
HDD> WD Raptor 1TB
RAM> 2x 4GB

Dneska jsem taktoval pc pomoci aplikace z desky potom jsem vypnul PC a odpojil vetracek, ktery byl pripojen ke zdroji.
V tento moment nastala chyba. Nechtel mi nabehnout system ani obraz se mi nezapnul. Zkousel jsem kontrolovat zda jsem o neco pri odpojovani vetracku nezavadil, ale vsechno na svem miste. Nejdrive jsem se nemohl dostat ani do biosu. Postupne jsem teda zacal odpojovat komponenty. Kdyz jsem odpojil grafiku a zapojil monitor do integrovane grafiky {HDMI} tak uz mi nabehnul obraz a bios. Ale v momentu kdyz se mi mel zapnout windows, tak se pocitac restartoval, takhle to chodilo kazde 3 sekundy dokolecka a to je ted taky muj aktualni stav. Mezitim jsem hodne experimentoval a testoval> odpojil jsem vsechny nepotrebne veci a nechal jsem desku, cpu, cpu chladic, klavesnici a mys. V tento moment se uz pocitac nerestartoval a hlasil chybu 99 na, ktere se zastavil. Takze jsem postupne zkousel zapojovat pevny disk s grafikou a bez, v tento moment si nejsem jisty zda jsem zkousel zapojit grafiku bez disku, ale s grafikou se mi nikdy nepodarilo zapnout monitor. Chyba pri zapnuti grafiky byla ta, ze pocitac ani nepinul a ani nezkousel nic nacitac, proste se seknul na chybe 00. Proto jsem resetoval bios, odebral jsem baterku, prepnul jsem jumpra na 5 sekund a pak vratil baterku. Tohle byla vlastne prvni vec co jsem delal. Teprve potom se mi podarilo pocitac aspon zapnout, tak, aby se mi aspon dokolecka restartoval. Omlouvam se, ze jsem to psal v opacnem poradi. Ted jsem odpojil vsechna nepotrebna periferie jak jsem psal. A bez grafiky, disku a mechaniky se pocat aspon nastartoval s pipnutim a zustal na te chybe 99. Potom jsem zkousel ruzne experimentovat bez mechaniky, zapojoval jsem postupne disky a prisel jsem na to, ze kdykoliv zapojim moje SSD s operacnim systemem, tak se pocitac restartuje kazde 3 sekundy dokolecka. Proste jakoby nesel nacist Operacni system a on se vyzdy restartoval.. Zkousel jsem ruzne konektory, ruzne to stridat, ale vzdy s SSD to neslo. Pak jsem teda SSD odpojil a s 1TB raptorem to fungovalo, ale to mam pristup jen do biosu, a nikam jinam. Tak jsem si rekl, je rozbite ssd a mozna i grafika. Tak jsem vzal moj dalsi 1TB disk seagate, ktery tak 2 mesice nepouzivam a zapojil jsem ho misto SSD disku. Vse nabehlo jak ma bez chybove hlasky. Drive jsem tam mel ubunu, takze mi tam naskocil vyber OS, ale ja ho tam uz nemel, take to pri vyberu napsalo chybu. Pripojil jsem tedy mechaniku. Vse ok. Zapnul jsem bootovani W7, naformatoval jsem nove vlozeny disk kam jsem potom zacal nahravat W7, instalace dobehla s hlaskou :pokracovani po restartu: pak zase probehla instalace a znovu :pokracovani po restartu: tohle asi to stejny 4krat dokola. Pak se konecne spustil windows, kde jsem zacal nastavoval zakladni veci, nazev pc, heslo, datum a cas, firewall a pak po restartu pc, kdyz se mel zapnout stejny problem jako u SSD disku s W7. Pc se porad kazde 3 sec restartuje, vzdy, kdyz se ma zapnout pc.... Pokud jste to precetli cele, mockrat dekuji za vas cas a za jakoukoliv radu vam budu neskutecne vdecny. Moc dekuji!!

Z manualu k desce>
CODE DESCRIPTION
00 Not Used
99 Super IO Initialization
jeste dodatek, nekdy tam taky byla dlouho chyba 64 nebo se to restartovali pri cisle 72
72 PCH DXE Initialization
64 CPU DXE Initialization is started

Reklama
magam.zet
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Každá rada dobrá...

Příspěvekod magam.zet » 26 srp 2013 07:51

když neumíš tak se do toho neser :D :D

Přečti si laskavě pravidla tohoto fóra a také je respektuj. Tímto příspěvkem jsi je porušil! Pic

Argon
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Argon » 26 srp 2013 08:06

oprqvdu rada nad zlato....

cervcek
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod cervcek » 26 srp 2013 08:12

Už se tu něco takového řešilo, četl sis toto téma? viewtopic.php?f=62&t=114696&p=886687&hilit=pc+se+po%C5%99%C3%A1d+restartuje#p886687
Děkuju za vaše názory a rady. :thumbup:

EzeQ
nováček
Stav:

Příspěvekod EzeQ » 26 srp 2013 15:50

Ne Nejde to.... :(

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 26 srp 2013 16:19

Zkusil jsi po startu stisknout klávesu F8 a vybrat zákaz restartu? Pokud se pak objeví chybová hláška, vlož ji sem.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

EzeQ
nováček
Stav:

Příspěvekod EzeQ » 26 srp 2013 19:56

V momentu kdy mi má nabehnout logo Windows...tak se mi to restartuje..... Chybu mi to nepise...

guest

Příspěvekod guest » 26 srp 2013 19:59

Musíš ihned po zapnutí a opakovaně mačkat F8. Potom zakážeš automatický restart.
Přílohy
restart.JPG

EzeQ
nováček
Stav:

Příspěvekod EzeQ » 26 srp 2013 20:08

kdyz mackam F8 tak mam na vyber z ceho mam bootovat.... :/

guest

Příspěvekod guest » 26 srp 2013 20:10

To by si byl první kdo tam má něco jiného.

EzeQ
nováček
Stav:

Příspěvekod EzeQ » 26 srp 2013 20:12

Mám to takhle na obou deskách.... :/ Mackam F8 a mám na vyber z ceho bootovat...

guest

Příspěvekod guest » 26 srp 2013 20:16

Jsi si jistý, že nemačkáš F9? Jak by ses pak dostal třeba do Nouzového režimu?

http://www.antivirovecentrum.cz/potrebu ... &width=1px

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • HW - rada u komponentů
    od PavelKilleR » 12 čer 2025 23:03 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    3101
    od PavelKilleR Zobrazit poslední příspěvek
    13 čer 2025 15:10
  • Rada s výběrem monitoru
    od Ondrejjj » 10 pro 2024 23:52 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    1910
    od Ondrejjj Zobrazit poslední příspěvek
    11 pro 2024 11:01
  • Rada ohledně zdroje k pc
    od Lokna » 12 kvě 2025 12:16 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    3511
    od windroid2 Zobrazit poslední příspěvek
    12 kvě 2025 13:20
  • PC okolo cca 25k (Kontrola a rada ohledně HW)
    od Mr.N00B » 04 dub 2025 18:37 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    2256
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    05 dub 2025 11:36
  • [RADA] Základní deska k AMD Ryzen 5 5600
    od CyberCodeDroid » 07 pro 2024 17:41 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    11
    2937
    od CyberCodeDroid Zobrazit poslední příspěvek
    08 pro 2024 10:26

Zpět na “Vše ostatní (hw)”