Clonování HDD, přes software Clonezilla 2.1.2-20. Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Clonování HDD, přes software Clonezilla 2.1.2-20.

Příspěvekod Martin63 » 15 pro 2013 19:59

Zdravím,
Pořebuji clonovat HDD. Mé 3, starší HDD bohužel odchází a já potřebuji celý jejich obsah kompletně naclonovat do nového 2TB HDD.

1.) Chtěl bych, aby byl HDD rozdělen do oddílů, tak jak je tomu na screenu. (Spojit všechny ty tři HDD do jednoho 2TB HDD, který by byl rozdělen do více oddílů. Na oddílu C by bylo to zbývající místo, které by z těch 2TB zbylo.)
2.) Mám již na DVD vypálen software Clonezilla 2.1.2-20.
3.) Nevím, jak dál postupovat... Zdali mám HDD nejdříve rozdělit pomocí bootovacího DVD od Windows 7 a potom se mi v Clonezille nabídne možnost clonovat HDD tam kam chci...

Byl bych rád za pomoc. Nikdy jsem to nedělal... :lookround:
Přílohy
Bez názvu.jpg
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Clonování HDD, přes software Clonezilla 2.1.2-20.

Příspěvekod guest » 15 pro 2013 20:07

Mojí sestavu sem psát nebudu - je přeci v profilu.

No vidíš a já myslím že chceš poradit, ale jsi líný sem zkopírovat svoji sestavu, však on se tem ten "trouba" prokliká!

No promiň, ale tohleto je výsostně hloupé. Připomíná mi to tupé žádosti o radu ve formátu "Help pls."

Každý by chtěl pokud možno blbuvzdornou radu na dvě strany, ale nic pro to neudělat. Na to jseou dobré placené služby, každá minuty za dvakcu. ;)

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 15 pro 2013 20:18

A k čemu je potřeba má sestava k této radě??? Co na tom záleží, jakou mám sestavu??? :idea: :idea: :idea:

Je to jako, kdyby jsi se mi ptal na to, co jsem měl dnes k snídani... Copak na tom záleží?

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

guest

Příspěvekod guest » 15 pro 2013 20:38

Zkusím to jinak a bez chytrejch smajlíků. Ano, máš pravdu, k této radě je znalost sestavy vskutku nepotřebná.

Nicméně tvůj odkaz na profil dle mého názoru vyjadřuje neúctu k ostatním, kde jim tak nějak napíšeš "chceš-li to vědět, naklikej si to".

Lidé jsou různí, jako ty, kterému to přijde normální a jako já, kterému zase ne. :idea:

Co třeba kdybys tam místo té rádoby chytré věty tu sestavu napsal? Až bude potřebná, bude vidět. Nic víc jsem tím říct nechtě. Veselé svátky :-)

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 15 pro 2013 20:48

Tobě také přeji veselé svátky. Ten odkaz na můj profil není myšlen stylem "chceš-li to vědět, naklikej si to". Naopak tím chci ušetřit, co nejvíce místa v samotném diskuzním fóru. Můj názor je zkrátka takový, že sestava, která je v podpisu, zabírá v diskuzi zbytečné místo a nemá tam, co dělat! Pokud někdo chce mermomocí vědět, jaké mám komponenty, tak nechť udělá jeden, jediný klik na můj profil a sestava se v plné kráse zobrazí. Navíc se zobrazí, jak můj notebook, tak i můj stolní PC. Kdybych to měl všechno psát do podpisu, tak si to neumím živě představit... :? A zase by někdo pyskoval, že mé PC stanice zabírají příliž mnoho místa v podpise.

Napadlo tě také toto, nebo jen to špatné? :-)

Navíc... pokud se ptám na nějakou z komponent mého PC, popř. na cokoliv jiného, tak vždy uvedu všechny potřebné informace!

guest

Příspěvekod guest » 15 pro 2013 20:55

a) jeden klik nestačí - je třeba vrátit se na téma
b) i když to píši tobě, bylo to myšleno obecně - často je tu sestavu znát a nezdržovat se hledáním

c) Přeji Ti krásné svátky ! :smile:

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 15 pro 2013 20:56

Kdyby jsi je uvedl tak nemusíš používat clonezillu,ale použiješ soft od výrobců pevných disků jako je třeba seagate-http://www.seagate.com/support/downloads/discwizard/

nebo western-http://support.wdc.com/product/downloaddetail.asp?swid=119&wdc_lang=cz

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 15 pro 2013 20:57

Prestante se prat :smile:

Ja bych to udelal takhle:

1. naklonoval bych 1:1 systemovy disk, cimz vznikne 1 oddil jeho velikosti na cilovem disku
2. spustil bych stale puvodni Windows a roztahl systemovy oddil na novem disku na pozadovanou velikost
3. pripadne bych zalozil dalsi oddily
4. pak bych puvodni disk odpojil a nastavil bbotovani z noveho

Ta aplikace od Seagate vypada uplne stejne jako Acronis True Image, to nebude nahoda

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 15 pro 2013 21:02

Blue Spirit: Fajn... tak jak mám tedy do podpisu narvat, jak můj notebook, tak i mé stolní PC? Nic proti... ale pak budu za spamera celého fóra. :D Nevím, co by jsi vlastně vůbec chtěl. Obě mé sestavy se do podpisu nevejdou.

Můj názor je zkrátka takový, že kdo chce - hledá důvody, kdo nechce - hledá způsoby. => Kdo mi chce poradit, nechť mi poradí. Kdo mi nechce poradit, nechť neradí.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Petr22:
2. spustil bych stale puvodni Windows a roztahl systemovy oddil na novem disku na pozadovanou velikost
3. pripadne bych zalozil dalsi oddily

2 - jak myslíš to, že by jsi roztáhl systémový oddíl na novém disku?
3 - jak založím nové oddíly na HDD, na kterém je již něco nahráto???

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 15 pro 2013 21:32

Když chceš klonovat disk, tak nový disk by měl být prázdný a ne plný.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 15 pro 2013 21:37

No, ale pokud to udělám tak, jak píše Petr22, tak nový HDD již bude ze čtvrtky zaplněný původním diskem C. A já ho jen ptám, jak na již z části zaplněném HDD udělat další oddíly...? :bigups:

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 15 pro 2013 21:37

Kdyz klonujes disk, tak vzdy premazavas obsah toho na ktery klonujes. Je to 1:1 - prepise to disk sektor po sektoru, takze diskovy oddil bude presne tam, co na zdojovem disku.

Jediny disk nebo diskovy oddil ktery musis klonovat je ten, co jsou na nem Windows. Zbytek staci prekopirovat.

Pokud potrebujes misto, tak musis pomoci nejakeho Partition Manageru posunout existujici oddily na cilovem disku.

Postup ktery jsem psal predpoklada ze cilovy disk je novy, prazdny.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Propojení TV-NTB přes HDMI/USB-C
    od bradto » 26 bře 2025 20:22 » v Vše ostatní (hw)
    16
    9191
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    28 bře 2025 21:30
  • špatný přenos obrazu přes HUB
    od Hannah78 » 17 srp 2024 11:40 » v Problémy s hardwarem
    7
    4347
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    18 srp 2024 10:25
  • Zpětná komunikace z NTB na tiskárnu přes switch Příloha(y)
    od vasekpetr1 » 24 říj 2024 21:25 » v Sítě - hardware
    16
    9703
    od vasekpetr1 Zobrazit poslední příspěvek
    10 pro 2024 17:05
  • Propojení 3 PC přes Switch Zyxel GS1900-24EP
    od RockHard » 17 srp 2024 16:18 » v Sítě - hardware
    7
    4164
    od buchtik Zobrazit poslední příspěvek
    18 srp 2024 19:26
  • Instalace Office 2021 přes Deployment Tool Příloha(y)
    od atari » 30 lis 2024 15:21 » v Kancelářské balíky
    5
    3729
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    01 pro 2024 20:23

Zpět na “Vše ostatní (hw)”