jaka je optimalni teplota HDD a dusledky, Vyřešeno
jaka je optimalni teplota HDD a dusledky,
Ahoj, ozna uz to tu bylo, ale jaka je optimalni teplota HDD, strycek google mi nalistoval stranky na ktere je vzdy neco jineho. A jake jsou dusledky? Moje teploty jsou max 30c, ale jake jsou max a jake min teploty, abych jsem ho nezmrazil
.

Lenovo W540-i7-4900MQ 2,8GHz / Nvidia quadro K2100M 2GB / 16GB DDR3 / Windows 10 PRO # NVIDIA SHIELD TV PRO (2017) 500GB# Xbox One X#NVIDIA SHIELD K1 # Acer S1003#Xiaomi Mi A1
-
- Pohlaví:
Re: jaka je optimalni teplota HDD a dusledky,
Na stránkách výrobce bývá teplota uvedena, ale obecně platí že 40 st. je max. i když názory se různí.
Důsledky jsou různé, počínaje tím že magnetická vrstva ztrácí svoji schopnost a konče zadřením ložiska.
Důsledky jsou různé, počínaje tím že magnetická vrstva ztrácí svoji schopnost a konče zadřením ložiska.
Hlavni problem s teplem je ten, ze vyschne mazivo a zadre se motor. To je nejcastejsi zavada disku provozovanych pri vyssi teplote.
Prakticky vsechny WD Mybook co mame takhle skoncily, protoze nejakeho experta napadlo disk zavrit do nevetrane krabice, kde ma za provozu 55 stupnu.
Prakticky vsechny WD Mybook co mame takhle skoncily, protoze nejakeho experta napadlo disk zavrit do nevetrane krabice, kde ma za provozu 55 stupnu.
-
- Pohlaví:
Jen na okraj, Expert není ten co je tam zavřel, ale odborník co je tak provozoval. 

Co vím,tak s HDD lidi nemaj problém ohledně teploty,spíš se dřív porouchá
Jinak kolem těch 50°C 24/7 už neprospívá pod 60°C je podle mě na větráček za 60kč,idealně kolem 40°C. Minimální teplotu neznám,ale HDD nepracuje jako SSD,tak na teplotě nejspíš nezáleží pokud nepůjdeš do extrému.
Moje teplota :
SSD - 10-20°C
HDD - kolem 30°C

Jinak kolem těch 50°C 24/7 už neprospívá pod 60°C je podle mě na větráček za 60kč,idealně kolem 40°C. Minimální teplotu neznám,ale HDD nepracuje jako SSD,tak na teplotě nejspíš nezáleží pokud nepůjdeš do extrému.
Moje teplota :
SSD - 10-20°C
HDD - kolem 30°C
Naposledy upravil(a) Nut dne 18 úno 2014 16:39, celkem upraveno 1 x.
Když něco nejde silou použij na to větší sílu.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Blue Spirit píše:Jen na okraj, Expert není ten co je tam zavřel, ale odborník co je tak provozoval.
Mybook jsou externi disky, takze to je bud nedomysleny navrh nebo naopak dokonaly navrh (kur*itko).
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
"Expert není ten co je tam zavřel, ale odborník co je tak provozoval."
Ano, prvni co musi zakaznik udelat je ten externi disk rozmontovat aby se neprehrival
Smula je, ze 99,9% zakazniku to pouziva tak, jak to vyrobce navrhl.
Ano, prvni co musi zakaznik udelat je ten externi disk rozmontovat aby se neprehrival

-
- Pohlaví:
Smůla je když to používá takovej trouba jako já, pokud to používá taková firma kterou ty zde petře22 reprezentuješ , která zná tisíce ba desetitisíce disků, pak je chyba jinde.Smula je, ze 99,9% zakazniku to pouziva tak, jak to vyrobce navrhl.
Tady jde o princip.
Nemuzes tvrdit, ze porucha zpusobena vyrobni vadou je ve skutecnosti chyba zakaznika a ne vyrobce ktery to spatne navrhl.
Zakaznik predpoklada, ze vyrobek znici sam sebe, protoze vyrobce neumi udelat chlazeni.
Nemuzes tvrdit, ze porucha zpusobena vyrobni vadou je ve skutecnosti chyba zakaznika a ne vyrobce ktery to spatne navrhl.
Zakaznik predpoklada, ze vyrobek znici sam sebe, protoze vyrobce neumi udelat chlazeni.
No, ja mam nekdy i kolem 17-22 stupnu- je to dobre? Je to jen pri startu-coz je myslim v poradku ale nekdy se to drzi i pri zatezi. Takze ja bych ho asi potreboval trosku zahrat jak jsem spravne pochopil.
Lenovo W540-i7-4900MQ 2,8GHz / Nvidia quadro K2100M 2GB / 16GB DDR3 / Windows 10 PRO # NVIDIA SHIELD TV PRO (2017) 500GB# Xbox One X#NVIDIA SHIELD K1 # Acer S1003#Xiaomi Mi A1
-
- Pohlaví:
Nepochopil. Ale klidně ho zabal do peřiny. Takových zbytečných témat klidně víc.
-
- Pohlaví:
Ano to si opravdu myslím. Všechno co si kde koupíme je nedokonalé a je třeba naučit se to používat. Zákazník který se řídí pouze nálepkami je s prominutím "vůl" i když pravda, jsou i lidé hodní a neznalí.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3341
-
od liborek
Zobrazit poslední příspěvek
07 úno 2025 17:00
-
- 9
- 3787
-
od Rewqa
01 led 2025 15:14
-
-
Teplota M.2 disku Patriot P310 480GB Příloha(y)
od SGvagon » 09 lis 2024 19:50 » v Problémy s hardwarem - 3
- 1885
-
od SGvagon
09 lis 2024 22:09
-