Společnost Apple prakticky vždy sázela u svých počítačů na design. To je vidět i u vrcholného modelu Mac Pro, který nabízí velmi neokoukaný kulatý tvar. Zároveň je vybaven tím nejlepším hardwarem, jaký lze v dnešní době zakoupit. I kvůli tomu se ale cenovka vyšplhala na astronomickou sumu, za níž byste si bez větších problémů obstarali klidně i nové auto.
V základu se nabízí Apple Mac Pro ve dvou variantách, buď se čtyřjádrovým procesorem Intel Xeon E5 za 74 990 Kč, nebo s šestijádrovým Xenonem E5 za 99 990 Kč. Druhá zmiňovaná verze má navíc více operační paměti a lepší grafiku.
Co si o tom myslíte vy? Celý článek zde - http://m.novinky.cz/articleDetails?aId=330188&sId=&mId=
Já souhlasim s názorem, že by za poloviční cenu šel složit daleko lepší pc :) než tato predrazena popelnice
Nejlepší pc na světe nebo předražený kýč?
Nejlepší pc na světe nebo předražený kýč?
Můj pc -
Op. systém - Windows 8.1 (64bit)
Základní deska - MSI B85-G43 Gaming
Procesor - Intel Core i5 4440 3.30GHz
Graf. karta - MSI R9 290 Gaming 4G - 4Gb
HDD - Seagate Barracuda 1Tb
SSD - Samsung 840 Evo 120Gb Basic
Seasonic M12II 620W
Kingston HyperX 8Gb 1600MHz
Seasonic M12II 620W
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nejlepší pc na světe nebo předražený kýč?
Soudný člověk si to nekoupí.
Ten kdo přehazuje prachy vidlema asi ano. Za co jiného by je měl utratit.
Ten kdo přehazuje prachy vidlema asi ano. Za co jiného by je měl utratit.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Pokud to budes porovnavat se souhrnnou cenou komponent, ktere vyrabi cinsky delnik s pracovni dobou 12 h denne za par korun, tak to bude vzdy vychazet hur.
Nicmene nezapominej ze Apple krome kvalitniho hardware (15 let stare Macy nam funguji vsechny, "vyhodna" PC jsou davno ve srotu) nabizi i vlastni OS, software a uzivatelskou podporu. Na Alze sice usetris, ale kdyz mas problem, Alza si pro to kuryra neposle.
Strucne receno - kdyz to povazujes za predrazenou popelnici, neni to vyrobek pro tebe. Kdyby se to ale vyrabelo v nektere firme v Ceske republice, muze to taky stat dvojnasobek. A kdyz si to spoctes, tenhle pocitac bys vyrazoval zhruba ve chvili, kdy bys mel uz treti levne nadupane PC, a ve finale by te to stalo nejspis vic.
Nicmene nezapominej ze Apple krome kvalitniho hardware (15 let stare Macy nam funguji vsechny, "vyhodna" PC jsou davno ve srotu) nabizi i vlastni OS, software a uzivatelskou podporu. Na Alze sice usetris, ale kdyz mas problem, Alza si pro to kuryra neposle.
Strucne receno - kdyz to povazujes za predrazenou popelnici, neni to vyrobek pro tebe. Kdyby se to ale vyrabelo v nektere firme v Ceske republice, muze to taky stat dvojnasobek. A kdyz si to spoctes, tenhle pocitac bys vyrazoval zhruba ve chvili, kdy bys mel uz treti levne nadupane PC, a ve finale by te to stalo nejspis vic.
Asi to bude i tim, že odsuzuji i jejich predrazene iphony. Mam Samsunga S4-ku a umi toho daleko více než iphon 5 a navíc se tam opravdu plati jen za značku ( měl jsem předtím iphon 4) a tohle je opravdu nebe a dudy uz jen kvůli androidu :)
Můj pc -
Seasonic M12II 620W
Seasonic M12II 620W
- beather
- Herní spec. / Tvůrce článků
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
otázka názoru.. nikdy bych si nekoupil android a už vůbec ne samsung !!
Návod na HijackThis ♦ Návod na BSOD ♦ Základní diagnostika počítače ♦ Příspěvek fóru
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein
[b]Rozcestník mých článků
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein

[b]Rozcestník mých článků
- HelloMyFriends
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Je i verze za 250 000 jen jestli jsi to nepochopil z článku
Muj názor: je to luxusní, ale za 250000 to si koupím pomálu barák k tomu PC za 30k a jedu všechno na max a ještě mám kde bydlet
D

Prý se konečna cena muže pohybovat i k půl milionu
se vším všudy

Můj pc -
Seasonic M12II 620W
Seasonic M12II 620W
Odpadkový koš koupím za pár korun a mám to stejné ... skoro 

Tajemství Apple spočívá v tom, že dělá věci důkladně. Jinak platí "Znal jsem Apple už v době kdy dělal jen počítače, a měl jsem ho tenkrát radši." (To není můj výrok, ale je to i můj názor.)
Takže když se člověk tomu odpadkovému koši podívá trochu víc na zoubek, uvidí tohle:
Modré šipky znázorňují proudění vzduchu kolem dvou grafických karet, a nepochybuji o tom že o procesor i ostatní komponenty téhle strojovny je stejně důkladně postaráno. Proudění pohání obrovský pomaloběžný ventilátor nahoře, a podporuje ho i stoupající teplý vzduch, takže bych se nedivil ani kdyby se ten ventilátor rozbíhal jen při vyšší zátěži, a při normálním provozu by to stíhala uchladit prostá fyzika. Tudíž člověk spíš uslyší cvakat překlapávající se pixely v monitoru, než hluk od chlazení! Tím spíš že ten ventilátor je odstředivý, už z principu tišší než jakákoliv vrtule.
Loni se tu někdo chlubil svojí novou case, když jsem tu fotku uviděl, byla mi nějaká povědomá. Stačilo pár minut hledání a měl jsem jí, byl to okopírovaný Mac z před několika let, akorát že proti originálu to byla taková chudší verze. Už na první pohled.
Pak jsem na něj na jedná akci narazil ve skutečnosti, a mohl jsem si ho důkladně prohlédnout. Ta skříň je udělaná ze tři milimetry tlustého duralu, po sejmutí boční stěny je za ní další, z masivního plexiskla, a pod ním nádherně uspořádaný vnitřek. Elegantně a funkčně, člověk tam nenajde kondenzátory blízko chladiče procesoru, jak je to běžné v PC... Ten počítač vážil třicet kilo!!! Kolik asi měl ten okopírovaný?
Takže věřím tomu že tenhle Apple je udělaný ve stejném stylu, a že ho za pár let bude někdo napodobovat. Už jsou na netu fotky PC vestavěného do podobného koše, akorát že je to ve srovnání s ním ubohost. Asi jako čínská replika Ferrari.
Poslední věc je ta, že Apple je prostě symbol, kterým se majitelé chlubí. Applá má ten, kdo "na to má". Tenhle typ lidí je ochotný zaplatit i přemrštěnou cenu za věc s nakousnutým jablkem, jen kvůli tomu obrázku. I když, jak znám Apple, s ohledem na jejich výběr komponent a kvalitu zpracování ta cena zase tak moc přemrštěná nebude (i písíčko se dá postavit za čtvrt milionu). A tím bych se vrátil k první větě, kterou jsem tenhle příspěvek začal...
Takže když se člověk tomu odpadkovému koši podívá trochu víc na zoubek, uvidí tohle:
Modré šipky znázorňují proudění vzduchu kolem dvou grafických karet, a nepochybuji o tom že o procesor i ostatní komponenty téhle strojovny je stejně důkladně postaráno. Proudění pohání obrovský pomaloběžný ventilátor nahoře, a podporuje ho i stoupající teplý vzduch, takže bych se nedivil ani kdyby se ten ventilátor rozbíhal jen při vyšší zátěži, a při normálním provozu by to stíhala uchladit prostá fyzika. Tudíž člověk spíš uslyší cvakat překlapávající se pixely v monitoru, než hluk od chlazení! Tím spíš že ten ventilátor je odstředivý, už z principu tišší než jakákoliv vrtule.
Loni se tu někdo chlubil svojí novou case, když jsem tu fotku uviděl, byla mi nějaká povědomá. Stačilo pár minut hledání a měl jsem jí, byl to okopírovaný Mac z před několika let, akorát že proti originálu to byla taková chudší verze. Už na první pohled.
Pak jsem na něj na jedná akci narazil ve skutečnosti, a mohl jsem si ho důkladně prohlédnout. Ta skříň je udělaná ze tři milimetry tlustého duralu, po sejmutí boční stěny je za ní další, z masivního plexiskla, a pod ním nádherně uspořádaný vnitřek. Elegantně a funkčně, člověk tam nenajde kondenzátory blízko chladiče procesoru, jak je to běžné v PC... Ten počítač vážil třicet kilo!!! Kolik asi měl ten okopírovaný?
Takže věřím tomu že tenhle Apple je udělaný ve stejném stylu, a že ho za pár let bude někdo napodobovat. Už jsou na netu fotky PC vestavěného do podobného koše, akorát že je to ve srovnání s ním ubohost. Asi jako čínská replika Ferrari.
Poslední věc je ta, že Apple je prostě symbol, kterým se majitelé chlubí. Applá má ten, kdo "na to má". Tenhle typ lidí je ochotný zaplatit i přemrštěnou cenu za věc s nakousnutým jablkem, jen kvůli tomu obrázku. I když, jak znám Apple, s ohledem na jejich výběr komponent a kvalitu zpracování ta cena zase tak moc přemrštěná nebude (i písíčko se dá postavit za čtvrt milionu). A tím bych se vrátil k první větě, kterou jsem tenhle příspěvek začal...
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
- Kim Spotcom
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
já volím možnost b). Takouvouhle věc si může dovolit někdo, kdo neřeší peníze. Když to vemu zrychleně, tak mě to ničím neohromilo,... 256GB SSD mám taky, 4jádro 3.7GHz taky, to vše v notebooku, pravda, grafiku mám šmejdskou, že oproti HD4000 nevidím rozdíl, ramku mám jen 8GB (nevím, jak ji využít) a hnusný TN 1600x900displej. A software nemá cenu srovnávat (ve smyslu, že si tam stejně člověk dá, co mu vyhovuje)
A zapomněl jsem dodat hlavní argument... notebook je jen za 20kKč.
PS: a debilně rozloženou klávesnicí (i když existují i větší v průsery ve světě laoutu klávesnice). Sice je klávesnice jednoduše vyměnitelná (přes 6 šroubků¨, ale asi jen těžko půjde sehnat klávesnice, s vysněným laoutem ...
A zapomněl jsem dodat hlavní argument... notebook je jen za 20kKč.
PS: a debilně rozloženou klávesnicí (i když existují i větší v průsery ve světě laoutu klávesnice). Sice je klávesnice jednoduše vyměnitelná (přes 6 šroubků¨, ale asi jen těžko půjde sehnat klávesnice, s vysněným laoutem ...
Nejlepší obrana proti trollům je nereagova na ně.
Když sem v osmé třídě na základce dostal iPad, všichni ve třídě si ze mě dělali prdel, jak to nic neumí, jak jejich samsung je o polovinu levnější a lepší, a dělali si z toho srandu. Další rok si ti samí lidi koupily taky výrobky od applu a teprve potom pochopili jeho "kouzlo". Lidi kteří nikdy apple neměli a řeknou že je to sr*čka, fakt nechápu... Pokud jste si ho ale vyzkoušeli a stejně se nelíbil, tak chápu, je to každého názor. Já sem zase nemohl vystát prostředí Androidu, kde se mi zdálo všechno rozházené a tak trochu "nedodělané". Morf8522: A ty si myslíš že Samsung je ke svým zákazníkům tak milý že tam se za značku neplatí??? Vsadím se že kdyby chtěli cena by byla o 5000 kč levnější. Říkáš, že apple je předražený, mají ale taky nejlepší mobilní čipy na světě, které teprve teď začali trochu dohánět v nVidii. U applu platíš za kvalitní provedení, servis, hardware... Ale jak říkám, je to věc názoru
Kim Spotcom píše:256GB SSD mám taky, 4jádro 3.7GHz taky
Tak zrovna na tohle tvrzení si dávej hodně bacha. Já jsem kdysi měl 100 MHz i486 DX4, hodně nadupanou mašinu. Jenže pak se ke mě dostal Compaq, ve kterém byl 66 MHz i486 DX2, a ten byl výkonnější než ten můj neznačkový! Dovedeš si to představit? Sice jen o nějakých patnáct procent, ale natřel mi to při dvoutřetinové frekvenci (navíc s pasivním chladičem proti mému ventilátoru!).
S podobnými věcmi jsem se od té doby setkal mnohokrát, a časem mi došlo že nezáleží na špičkových výkonech některých komponent, ale na sladění všech součástí, i když zdánlivě horších. Takže si klidně troufnu tvrdit že ten Apple bude při stejných parametrech minimálně o čtvrtinu výkonnější než tvoje PeC.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Která PC sestava je podle vás nejlepší? Příloha(y)
od Rhadley » 04 lis 2024 16:34 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 1856
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek
05 lis 2024 09:03
-
-
-
Jaký program pro zpracování videa je nejlepší?
od zuzana3 » 13 kvě 2025 08:48 » v Programy ke stažení - 7
- 6230
-
od buchtik
Zobrazit poslední příspěvek
14 kvě 2025 12:20
-