Chyba při startu NTB
Chyba při startu NTB
Dobrý den,jednoho krásného odpoledne jsem si chtěl pustit svůj asi 2,5roku starý ntb a ejhle,zastavila mě tato obrazovka a nijak mě to nepustilo dál.Bohužel ntb už není v záruce tak se chci zeptat jestli někdo neví co tato chyba znamená než s tím půjdu do servisu.Moje angličtina zatím není moc dobrá,takže sem úplně nepochopil co s tam vlastně děje.Díky.
Re: Chyba při startu NTB
Vítej na PC-help!
Při vypnutém ntb vyndej vše, co máš případně zapojené v USBéčkách. Jestli tam nic nemáš a po restartu se ntb chová stejně, ta zpráva doporučuje "servis", přesně kontaktovat výrobce HW. Ale protože v té zprávě je i zmínka o možnosti vady HDD nebo CD/DVD mechaniky, především bych HDD vyndal, zapojil jako další disk do stolního PC a otestoval pomocí Crystal Disk Info. Když se do toho dáš a budeš mít ten test, vlož ho sem do vlákna (pomocí Úpravy - Kopírovat - Ctrl + V).
Při vypnutém ntb vyndej vše, co máš případně zapojené v USBéčkách. Jestli tam nic nemáš a po restartu se ntb chová stejně, ta zpráva doporučuje "servis", přesně kontaktovat výrobce HW. Ale protože v té zprávě je i zmínka o možnosti vady HDD nebo CD/DVD mechaniky, především bych HDD vyndal, zapojil jako další disk do stolního PC a otestoval pomocí Crystal Disk Info. Když se do toho dáš a budeš mít ten test, vlož ho sem do vlákna (pomocí Úpravy - Kopírovat - Ctrl + V).
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
V USB nebylo nic zapojeno,bylo to jen v nabíječce.Až přijedu domu tak to skusim ještě i bez ní.S tím připojením HDD k jinému počítači bude asi problém,pač momentálnějiný nemam.Šlo by to případně řešit výměnou HDD? A kdyby ten problém způsobovala mechanika CD/DVD jak by se to případně Dalo obejít?Omlouvám se,že to tak rozvádím,ale zatím jsem s takovými věcmi moc do styku nepřišel.diky
Bez diagnostiky HDD se Ti klidně může stát, že vyměníš disk a situace se nezmění. Jestli si můžeš půjčit jiný HDD, pak to lze vyzkoušet, ale musíš počítat s tím, že Ti nenabootuje systém, protože ten HDD do Tvého ntb nepatří. Začal bych odpojením mechaniky a když se situace nezmění, někde musíš ten HDD otestovat.
A jestli je ten disk Hitachi nebo Toshiba, měnil bych preventivně, jsou to šmejdy.
A jestli je ten disk Hitachi nebo Toshiba, měnil bych preventivně, jsou to šmejdy.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Měl sem ten samí problém a pomohlo preinstalovani windowsu
Zatím diky za rady,pokusím se je zrealizovat a po víkendu napíšu výsledek.zatím děkuju
Tak jsem to zkoušel s USB i bez,s nabíječkou i bez s otevřenou mechanikou CD/DVD a jediný postup byl ten,že se ta zpráva začala psát česky a po odentrovani se mi ukázala jediná možnost zvolení os (win7) když jsem to potvrdil ukázalo se načítání viz. Obrázek,ale nic se nenačetlo a skočila tam opět původní chyba..Takže myslím ze problém je v HDD.A já vůl s prominutím nemam ani zálohy..Já sem fakt amatér no.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud máš manuál k uvedenému ntb, mrkni zda není na disku oddíl recovery. Spouští se zpravidla některou z kláves F... Pokud jsi ntb koupil s předinstalovaným OS, tak zpravidla ano.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Pc někdy při startu nedetekuje dvd mechaniku
od Luk4579 » 30 dub 2025 20:22 » v Problémy s hardwarem - 6
- 7127