Jaké je minimum pro hardware pro přehrávání videí v 4K rozlišení?
Dík
Hardwarová náročnost pro přehrávání 4K videí
Re: Hardwarová náročnost pro přehrávání 4K videí
A ty mas nejaky 4k film? 

Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED
Film ne, video ano, je možné přehrávat jej i např. na YouTube, nicméně tam může být limitující i přenosová rychlost videa a internetového připojení, není ale problém si ho z YouTube stáhnout.
Jakeho videa? Jaka komprese? Kolik fps? Jake nastaveni enkoderu?
Stovky parametru ktere maji vliv na narocnost dekodovani..........
Stovky parametru ktere maji vliv na narocnost dekodovani..........
Přehrávač: VLC 2.1.5 se standartními kodeky
Jakpise Petr. Na youtube mas hromadu fullhd videi a neda se na to koukat.
Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED
FullHD? Tady řeším 4K videa.
Spíš na to nemám hardware si myslím (teď jsem našel kodek libde265 HEVC pro VLC pro přehrávání 4K videí nicméně tam píšou o Intel Core i7.), protože se mi to seká jak na YouTube, tak když si to stáhnu a spustím ve VLC přehrávači, kde se to ještě i kostkuje a rozpadá.
VLC jsem dnes updatoval a co se týče toho rozpadání obrazu mohlo by to dělat přehřívání grafické karty, nicméně ta se nad 60°C nedostane a jinde např. u her a FullHD videí problém není.
Spíš na to nemám hardware si myslím (teď jsem našel kodek libde265 HEVC pro VLC pro přehrávání 4K videí nicméně tam píšou o Intel Core i7.), protože se mi to seká jak na YouTube, tak když si to stáhnu a spustím ve VLC přehrávači, kde se to ještě i kostkuje a rozpadá.
VLC jsem dnes updatoval a co se týče toho rozpadání obrazu mohlo by to dělat přehřívání grafické karty, nicméně ta se nad 60°C nedostane a jinde např. u her a FullHD videí problém není.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 3900
-
od JosefLasak
Zobrazit poslední příspěvek
16 úno 2025 18:28
-
-
Aplikace pro analýzu videí
od pavel2010 » 24 bře 2025 21:20 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 4
- 4719
-
od pavel2010
Zobrazit poslední příspěvek
25 bře 2025 20:54
-
-
-
Přehrávání hudby v autoradiu přestane po chvíli hrát
od extrem » 07 dub 2025 17:34 » v Vše ostatní (hw) - 0
- 1817
-