ZDAR CHLAPI
chtěl bych vymenit stavajici CPU intel b980 za core i7
muj notebook se prodava i s core i7,ale nechci se svého zbavovat a kupovat jiny.
dokazal by mi někdo poradit jaky typi procesoru notebook podporuje a presne jake číslo?
cipova sada na desce je uplne stejna jako u notebooku s core i7 (Intel HM76 Express)
Ma otázka zni: pobere i7 moje deska a bude cpu normalne fungovat (jde mi o to jestli se dokaze také přetaktovat a bude také fungovat integrovana gpu na cpu? stavajici chlazeni v notebooku zatím i při hrani call of duty mw3 na plne detaily a 1600x900rozliseni zvlada a hra se neseka a bezi plynule
stavajici cpu co ted v notebooku je ma tak integrovanou grafiku,ktera samozrejme funguje
Procesor:
intel
2,4 GHz socket procesoru : rPGA988B
Mezipaměť L3 2 MB
externi gpu mam amd radeon AMD Radeon HD 7670M,ktera také bez problemu bezi
vymenit to chci z duvodu vyssi rychlosti notebooku a stavajici cpu se prostenedokaze přetaktovat
Ted mam ještě jeden problém a to po nainstalovani win 8.1.
DVD mechanika sama po urcite době sama zacvaka(zvuk jako při vlozeni dvd nez zacne nacitai) přitom vni nemam zadne dvd .
nevite v cem bude chyba,ve WIN 8 mi to nedělalo,az po nainstalovani ciste instalace win8.1 (samozrejme veskere ovladace jsem do notebooku stahl primo na WIN 8.1
cpu pavilion g7 2205EC a problem s dvd rom
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: cpu pavilion g7 2205EC a problem s dvd rom
Ciste teoreticky tam pujde Core i7-2640M. Sezenes ho na Ebay za nejakych 3-4 tisice + postovne plus dph + celni poplatek.
Na to ze v notebooku neco pretaktujes zapomen, deska to nepodporuje. Kdyby ano, dokazal bys za par hodin znicit zakladni desku.
Na to ze v notebooku neco pretaktujes zapomen, deska to nepodporuje. Kdyby ano, dokazal bys za par hodin znicit zakladni desku.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
tak me slo o to,ze tyto medely delaji i s i7 a nevim,zda je zakladni deska totozna,ale podle me by to mělo byt stejny,protoze výrobce nebude predci používat jinou desku. tento notebook se dela s core i3 i5 a i7 (presne 4jádrový Intel® Core i7-3632QM)
ty si myslis,ze to moje deska nezvladne? tak ja to taktovat nechci(me slo o turboboost,takze by to taktoval PC sam)
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Srp 2014 22:33) ---
jinak model s core i7 ma stejnou externi grafiku,stejnou cipovou sadu,stejny typ pameti ram,stejny cely telo,dvd rom,lcd,usb,webkameru
navíc jsem koukal ze core i 7 a muj cpu b980 mají stejny TDP(spotřebu cpu) jedine co se u notebooku lisi je prave Cpu a hdd(ma 1TB)
ty si myslis,ze to moje deska nezvladne? tak ja to taktovat nechci(me slo o turboboost,takze by to taktoval PC sam)
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Srp 2014 22:33) ---
jinak model s core i7 ma stejnou externi grafiku,stejnou cipovou sadu,stejny typ pameti ram,stejny cely telo,dvd rom,lcd,usb,webkameru
navíc jsem koukal ze core i 7 a muj cpu b980 mají stejny TDP(spotřebu cpu) jedine co se u notebooku lisi je prave Cpu a hdd(ma 1TB)
Servisni dokumentace uvadi jako nejvyssi podporovany procesor Core i7-2640M (ale je z doby uvedeni na trh, takze neobsahuje novejsi architektury).
Ciste technicky tam musi fungovat CPU ktere ma stejny socket, TDP a podporuje ho zakladni deska (coz je obvykle nejvetsi problem, protoze se to musi skusit).
Ciste technicky tam musi fungovat CPU ktere ma stejny socket, TDP a podporuje ho zakladni deska (coz je obvykle nejvetsi problem, protoze se to musi skusit).
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
takze to ne nejlepší vyzkoušet.mam moznost myt Intel® Core i7-3632QM z paviliona G7 u kterého prestal fungovat chipset
.Notebook mam stary rok,takze moc stary není.
Myslis si,ze grafika na CPU i7 by také teoreticky mela fungovala(ted v notebooku mam také grafiku intel na CPU(intel dual core b980 Sandy Bridge a externi amd radeon,takze se grafik daji prepinat)
Ja jsem hledal na internetu Informace o Zakladni desce co podporuje,ale ani po několika hodinovem hledani jsem proste nic nenasel
.Notebook mam stary rok,takze moc stary není.
Myslis si,ze grafika na CPU i7 by také teoreticky mela fungovala(ted v notebooku mam také grafiku intel na CPU(intel dual core b980 Sandy Bridge a externi amd radeon,takze se grafik daji prepinat)
Ja jsem hledal na internetu Informace o Zakladni desce co podporuje,ale ani po několika hodinovem hledani jsem proste nic nenasel
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
HP Pavilion G6 - nemožnost připojení k síti Příloha(y)
od DenyKr » 13 zář 2024 21:47 » v Problémy s hardwarem - 19
- 5131
-
od DenyKr
Zobrazit poslední příspěvek
15 zář 2024 14:14
-
-
- 4
- 3774
-
od petr22