Přehřátá pračka? Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Darth Vader
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Přehřátá pračka?  Vyřešeno

Příspěvekod Darth Vader » 15 led 2015 16:33

Čau,

Před chvílí jsem naplnil pračku (ARDO přední plnění, nejspíš starší typ) ručníkama a dal je prát na 90*. Půl hodiny to určitě pralo.

Teď jsem ale přišel k pračce, která byla vypnutá (i když měla prát). Vytáhl jsem jí ze zásuvky. V koupelně bylo možná trochu začouzeno, těžko říct. V pračce je po spodek dvířek hnědočervená voda (ručníky jsou nové - barevné, tak nevím, jestli to není jenom puštěná barva).

Z ručníků se kouří (pralo se na 90).

Chci se zeptat. Až ručníky vychladnou, vyndám je. Ale co s tou vodou? Odteče? A můžu po chvíli pračku zkusit znovu zapnout? Nebouchne to nebo tak?

Budu rád za všechny rady. Chtěl jsem se jen zeptat, než budu někam volat. Manuál jdu zkusit najít na internet.

Díky.

D.V.
„Vždycky než něco udělám, ptám se sám sebe: Udělal by tohle idiot? A když ano, nedělám to.” -Dwight Schrute
__It's time to #switch!__ |

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Přehřátá pračka?

Příspěvekod petr22 » 15 led 2015 16:39

Z nejakeho duvodu se to samo vypnulo - osobne bych to nechal minimalne promerit elektrikare.

Vybouchnout to nemuze, ale pocitej s tim ze Ardo je italsky sunt - rodice se nechali nalakat na "nerezovy buben" - ano, byl nerezovy, jenze vse ostatni bylo z hliniku a po trech letech se utrhl buben, protoe jeho uchyceni shnilo a rozpadlo se na kusy.

Schvalne skus rukou otacet bubnem, jestli to nema vetsi odpor nez obvykle. Ten smrad muze pochazet z elektromotoru.

Darth Vader
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Darth Vader » 15 led 2015 16:43

Díky, zkusím až to vychladne.

Teď mi došlo, že pračka nešla moc zapnout. Je tam blbý to kolečko na volení programů, a 90 je hned vedle OFF, pořád to přeskakovalo. Kdyby to bylo jenom tim, to by byla paráda..
„Vždycky než něco udělám, ptám se sám sebe: Udělal by tohle idiot? A když ano, nedělám to.” -Dwight Schrute

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 15 led 2015 16:53

Ten panel na volbu programu je take oblibena casovana bomba, cichni k nemu - ten smrad muze byt klidne i z nej.

Darth Vader
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Darth Vader » 15 led 2015 18:38

Tak je to skutečně kolečkem. Horní půlkruh samovolně "přeskakuje" a tím přerušuje praní, na spodní režimy se prát dá. Většinou používáme ty, co ještě fungujou. V servisu si řekli rachejtli, tak ještě zítra obvolám pár dalších a uvidím.

Každopádně díky za spolupráci, dávám vyřešeno.

Zpět na “Vše ostatní (hw)”