Seskupil jsem si všechny možné komponenty (staré, moc, moc staré) z PC, a zkusil jsem najít, jakou by měli dohromady cenu. Bohužel už se nedá vyhledat, všude se píše něco jako "Prodej skončil". Dali by se třeba ještě použít (např. na domácí herní server), nebo prodat? Zkrátka nesnáším vyhazování potencionálně funkčních věcí. Já se v HW moc nevyznám, koukám jen při nákupu na recenze, o moc dál jsem se nedostal...
Seznam:
Sítovka Repotec RP-1624WK
Grafické karty:
GeForce4 MX420 w/TV 64MB DDR
MVGA-NVG17SAM(L) 64MB w/TV
TNT2 M64/32M
C128ZX VER:1.0
Ramky:
Seitec DDR 256M 400MHz
Kingmax DDR-400 1GB
Samsung M368L3313CT1-CB0 256MB
THL SDRAM 128M/133
-pak mám nějaké, u kterých vůbec netuším, co jsou zač, můžu říct
jen co mají napsané na "švábech" co mají na sobě
NEC China D45128841G5
ALGOL PC-133 A64SD08AM-75E
2x ALIANCE AS4C1M16E5-60JC
2x NEC Malaysia 04218165L65
A základní desky:
815EP PRO VER:3 (SST)
LITEON NA380 (PhoenixBios)
EDIT: A nesmím zapomenout na procesory!
Intel Pentium III SL5DX (kolem 800 MHz)
Intel Celeron 1.7 GHz
Jasně, dokážu si dohledat jejich parametry a tak, ale nevím jak zjistit jestli jsou kompatibilní. Když zkusím zapojit desku LITEON (i s CPU a HDD a vším), tak se chvilku po zapnutí rozpíská do té doby, než vypnu zdroj. Když připojím 815EP, začne zase pískat zdroj, což se mi nezdá, protože by v něm nemělo být nic, co za normálních okolností má pískat...
Cena starého HW
Re: Cena starého HW
Tohle tak možná za odvoz, nemá to žádnou prodejní cenu. Ta 1GB DDR by se možná prodat dala, ale ostatní asi ne. Jinak sestavit z toho můžeš třeba server, NAS, pokud máš nějaké hard disky.
Jo tak HDD mám plno. Jinak jsem čekal, že toto někdo řekne, vlastně jsem to tušil, jen jsem se chtěl ujistit. Nešlo by to použít třeba na stahování torrentů (mohlo by to být puštěné třeba celou noc v kuse)
Šlo, ale nevím jestli bych tam dával pískající zdroj.
Jasně, zdroj bych musel sehnat jinej, já jen jestli by PC nevadilo běžet dlouho non-stop (třeba přes celou noc). Vím že jeden známý odjel z domu pryč, a když se vrátil (asi za 2 dny) měl vyhozené pojistky a PC bylo očouzené (tak mi to alespon vyprávěl)
První zkontroluj zda nejsou na komponentech, hlavně na základní desce nafouklé nebo vyteklé kondenzátory. Pokud chceš tedy aby to běželo non-stop, nedával bych tam zdroj Eurocase a podobně, podíval bych se třeba po nějakém bazarovém Seasonicu, nebo po nějaké lepší značce. Možná nějaký najdeš i na sběrném dvoře. Jinak takový starý PC bych asi nenechával třeba 2 dny bez dozoru, přece jen přes den jsi alespoň nějaký čas doma.
Ve zdroji asi píská nějaká tlumivka, ta může pískat při malém odběru, proti pískání se může zalít lakem
Děkuju za vaše názory a rady. 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 16
- 4541
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek
03 led 2025 11:42
-
- 1
- 2721
-
od Zivan
23 říj 2024 16:33
-
-
Grafika z bazaru cena cca 2-3000 Kč Příloha(y)
od michal84 » 15 bře 2025 14:06 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 38
- 14771
-
od michal84
11 dub 2025 10:54
-
-
- 4
- 3759
-
od petr22