Dobrý den,
Jsem studentem Obchodně-podnikatelské fakulty v Karviné a v rámci předmětu Počítače v podnikatelské praxi mám na základě názorů z diskusního fóra na Internetu zpracovat seminární práci na téma Vize v informačních technologiích (jakým směrem se bude všechno ubírat, co se vylepší atd.). Jestli si najdete chvilku času, dovoluji si Vás touto formou porosit o vyjádření Vašeho názoru, resp. myšlenek na moderní technologie a kam to podle Vás všechno spěje. Budu vděčný za každý názor.
Předem děkuji za Váš čas a zajímavé myšlenky.
Budoucnost v informačních technologiích
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Budoucnost v informačních technologiích
Nelíbí se mi to. Jde to strašně moc rychle a děláme plno zbytečných vymožeností a blbůstek. Spěje to k tomu, že roboti nahradí lidi a nebude práce. Pak lidi neboudoou platit a nepůjdou roboti. Mělo by se vyvíjet něco užitečného pro vědu, programovat jen užitečné věci. Vylepší se... rychlost počítačů. Ono už není moc co zlepšovat.
Shrnutí: Jsme prostě moc závislí na technice. Až dojde ropa se to pozná :)
-Je mi 15 let
Shrnutí: Jsme prostě moc závislí na technice. Až dojde ropa se to pozná :)
-Je mi 15 let
Tak já mám spíš strach abychom nedopadli jako v Terminátorovi a v jiných podobných filmech, ale to spíš se dřív zničíme sami podle toho co se děje ve světě.
CPU: Intel Core i5 10400F 2,9GHz
OP: 16GB Kingston 2666MHz
GFX: ASUS Dual Radeon RX 7600 V2 OC Edition, 8GB GDDR6
MB: GIGABYTE B460M DS3H - Intel B460
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 1TB
SSD: Samsung 860 EVO 500GB
Zdroj: CHIEFTEC zdroj GPS-600A8 600W
Case: Evolveo Ray 4
Chladič: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2
OP: 16GB Kingston 2666MHz
GFX: ASUS Dual Radeon RX 7600 V2 OC Edition, 8GB GDDR6
MB: GIGABYTE B460M DS3H - Intel B460
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 1TB
SSD: Samsung 860 EVO 500GB
Zdroj: CHIEFTEC zdroj GPS-600A8 600W
Case: Evolveo Ray 4
Chladič: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2
Naprosto souhlasím s oběma předešlými příspěvky. Všechno začíná být extrémně přetechnizované a ze života se vytrácí jakákoliv poezie. Bohužel to vychází z dnešního konzumního způsobu života a taky ze snahy různých korporací ovládnou světové trhy, maximalizovat zisky a vytěžit z této planety maximum. Vše samozřejmě na úkor přírody.
Co se týče výpočetní techniky, osobně si myslím, že dojde k další miniaturizaci osobních počítačů a robotizace se určitě promítne i do běžné domácnosti, kde bude patrně všechno fungovat přes různé spínače a přepínače a všechno bude naprogramováno. Pak už jen vyvstává otázka o čem ten život vlastně bude.
Co se týče výpočetní techniky, osobně si myslím, že dojde k další miniaturizaci osobních počítačů a robotizace se určitě promítne i do běžné domácnosti, kde bude patrně všechno fungovat přes různé spínače a přepínače a všechno bude naprogramováno. Pak už jen vyvstává otázka o čem ten život vlastně bude.
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
Spěje to tam, že bez čipu v pr**** se za chvilku ani nevys****š, toď je můj názor na celou tuto situaci. Tečka. 

Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Vtipné a smutné v tom. že to bohužel bude brzo realné. Vždyť udělali nějaký přístroj, kterej analyzuje výkal a zjistí co jsi jedl atd. Myslím, že to je od googlu ale nevím jistě.
Z technologického hlediska se prý v budoucnu uvažuje při výrobě čipů o nahrazení kremíka uhlíkem, čím by mělo u počítače budoucnosti dojít k nižší spotřebě energie (asi 10x oproti klasickému PC). Dále jsem četl, že ruští vědci vyzkoušeli a změřili supravodivý kvantový bit, tzv. Qubit, co by umožnilo výrobu kvantových počítačů, které pracují 100x až 1000x rychleji než klasické PC.
mokrygorky píše:Vtipné a smutné v tom. že to bohužel bude brzo realné. Vždyť udělali nějaký přístroj, kterej analyzuje výkal a zjistí co jsi jedl atd. Myslím, že to je od googlu ale nevím jistě.
V Japonsku skoro normální

Buď stačíme se stroji držet krok a vylepšovat se biotechnologiemi, nebo vymřem (alá Terminátor / SkyNet).

Že by roboti úplně nahradili lidi, to si nemyslím. Nakonec už v osmnáctém století Luddité rozbíjeli stroje, protože si mysleli že vezmou lidem práci. A to bylo v době kdy průmyslová revoluce teprve začínala. Ale mnoho profesí zaniklo a teď také zanikne, hlavně těch nekvalifikovaných. Prostě se lidé budou muset naučit něco jiného a opět se přizpůsobit, změna je život.
Čipování je už dnes běžná věc, zatím sice jen u zvířat, ale nedávno jedna švádská firma nechala očipovat svoje zaměstnance. Zřejmě v očích vedení také nejsou nic víc než zvířata.
Čipy na bázi grafitu místo křemíku vyvíjí IBM už minimálně třicet let, zatím bez velkého pokroku. Jediné známé použití této technologie byl zatím jenom Terminátor.
Qubit a kvantové počítače nejsou ruský vynález, naopak je to americká zbraň proti všem kdo se pokoušejí chránit svoje soukromí. Nejde toriž vůbec o zrychlení práce počítače, na to stačí úplně dnes již běžná paralelizace (předpovídaná pro počítače páté generace se začátkem výroby kolem roku 1990, hahaha, tyhle předpovědi...), ale o lámání dnes běžných šifer s velkou časovou náročností.
Princip je založený na tom kvantovém jevu, kdy mohou nastat různé situace současně, takže místo trilionů let kombinování hesel je možné otestovat všechna najednou.
Jediná jistá budoucnost v informačních technologiích je tvrdí totalita, před kterou vizionáři opakovaně a marně varují už desítky let. Jenže blbé stádo jejich volání neslyší, místo toho se žene za vidinou reklamních slibů rovnou na jatka. Takže místo nějakého fantazírování spíš zjisti jaká je dnešní realita, skutečný (zlý) stav věcí se můžeš dozvědět na téhle konferenci: http://law.fit.cvut.cz/ Vstup je volný, počet míst omezený, takže s registrací moc neotálej!
Mimochodem, chceš-li poznat budoucnost, poznej minulost, takže zkus cvičně zapátrat po tom kdo byl darker Sataník, a proti čemu se na protest před lety upálil. Schválně co se o něm dozvíš, jestli se vůbec něco dozvíš...
Čipování je už dnes běžná věc, zatím sice jen u zvířat, ale nedávno jedna švádská firma nechala očipovat svoje zaměstnance. Zřejmě v očích vedení také nejsou nic víc než zvířata.
Čipy na bázi grafitu místo křemíku vyvíjí IBM už minimálně třicet let, zatím bez velkého pokroku. Jediné známé použití této technologie byl zatím jenom Terminátor.
Qubit a kvantové počítače nejsou ruský vynález, naopak je to americká zbraň proti všem kdo se pokoušejí chránit svoje soukromí. Nejde toriž vůbec o zrychlení práce počítače, na to stačí úplně dnes již běžná paralelizace (předpovídaná pro počítače páté generace se začátkem výroby kolem roku 1990, hahaha, tyhle předpovědi...), ale o lámání dnes běžných šifer s velkou časovou náročností.
Princip je založený na tom kvantovém jevu, kdy mohou nastat různé situace současně, takže místo trilionů let kombinování hesel je možné otestovat všechna najednou.
Jediná jistá budoucnost v informačních technologiích je tvrdí totalita, před kterou vizionáři opakovaně a marně varují už desítky let. Jenže blbé stádo jejich volání neslyší, místo toho se žene za vidinou reklamních slibů rovnou na jatka. Takže místo nějakého fantazírování spíš zjisti jaká je dnešní realita, skutečný (zlý) stav věcí se můžeš dozvědět na téhle konferenci: http://law.fit.cvut.cz/ Vstup je volný, počet míst omezený, takže s registrací moc neotálej!
Mimochodem, chceš-li poznat budoucnost, poznej minulost, takže zkus cvičně zapátrat po tom kdo byl darker Sataník, a proti čemu se na protest před lety upálil. Schválně co se o něm dozvíš, jestli se vůbec něco dozvíš...
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Děkuji za zajímavý tip na konferenci. Svoji účast určitě zvážím. Nejsem žádný expert v oblasti IT, takže se velmi rád dozvím cokoliv nového. Zjistil jsem i něco o studentovi z Humpolce Zdeňku Adamcovi (alias darker Sataník), který se v roce 2003 jako 19-letý upálil na protest proti stavu ve společnosti. Stav ve společnosti samozřjmě ani dnes není dobrý, ale nejsem si jist, jestli zrovna upálení je tou správnou cestou, jak tento problém řešit.
Děkuji taky za objasnění pojmu quibit a za Tvůj celkový pohled na současnost i budoucnost IT. Je vidět, že máš v tomto oboru přehled. Z celého Tvého příspěvku jsem se hodně poučil, takže ještě jednou děkuji.
Děkuji taky za objasnění pojmu quibit a za Tvůj celkový pohled na současnost i budoucnost IT. Je vidět, že máš v tomto oboru přehled. Z celého Tvého příspěvku jsem se hodně poučil, takže ještě jednou děkuji.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Recenze Asus RT-BE58U – připraven na budoucnost
od KingGustavo » 02 říj 2024 18:41 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 3537
-
od BL!zZard