Ahoj, chtěl bych se zeptat zda by se dalo sehnat něco jako rozbočovač na usb mezi tv a pc?
Mam totiz externí hdd a nechce se mi to porad vytahovat a zapojovat a běhat z jedné strany mistnosti na druhou pokaždé co si na hdd nahraju nějaký film, písničku nebo obrázek.
Tak pokud možno aby oboje zustalo neustále zapojeno bez nutnosti vypojeni a zapojeni při nahrani nového souboru.
Za pripadne překlepy a částečně chybějící diakritiku se omlouvám, pisu na mobilu.
Rozbocovac usb - ext.hdd mezi pc a tv
- strangereu
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Rozbocovac usb - ext.hdd mezi pc a tv
http://screenshare.cz/
Re: Rozbocovac usb - ext.hdd mezi pc a tv
Existují takzvané huby USB, které poskytují x portů USB. Stejně ale nejpravděpodobněji nebudeš moci pouštět filmy nahrané přímo z TV na PC, zvlášť pokud si TV před používáním harddisk sama naformátovala. Videa asi budou zakryptované, aby sis filmy nemohl právě přehrávat jinde než na TV.
P.S.: pozor ale na to, že některé TV huby nerozdýchají, nebo ne pro všechny zařízení (případ mojí LG 42LV375S - magický ovladač v hubu nejede, ostatní věci ano - takže pro mě k ničemu).
P.S.: pozor ale na to, že některé TV huby nerozdýchají, nebo ne pro všechny zařízení (případ mojí LG 42LV375S - magický ovladač v hubu nejede, ostatní věci ano - takže pro mě k ničemu).
Rekl bych ze cilem je mit disk pripojeny jako storage k oboum zarizenim soucasne.
Tzn ze z pocitace se tam nahraje neco a to neco se spusti na televizi.
Coz se obavam ze nebude pres USB fungovat ani kdyz se to podari propojit.
Fungovat ale bude kdyz se ten disk pripoji treba do routeru a nasdili, pak na nej uvidi tv i pocitac soucasne.
Tzn ze z pocitace se tam nahraje neco a to neco se spusti na televizi.
Coz se obavam ze nebude pres USB fungovat ani kdyz se to podari propojit.
Fungovat ale bude kdyz se ten disk pripoji treba do routeru a nasdili, pak na nej uvidi tv i pocitac soucasne.
Na to lze použít NAS, což je zhruba řečeno síťový disk, TV musí mít ale LAN konektor a podporu DLNA. V tom horším případě lze takto použít i PC, na kterém poběží nějaký server DLNA, bere to ale proud (PC musí být zapnuté) a výkon.
- strangereu
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No problemem je to ze má televize nemá LAN.
Pak mě ještě napadlo udělat rozbocku mezi monitorem a tv, popřípadě používat tv jako monitor c.2 jestli by to bylo možné?
Pak mě ještě napadlo udělat rozbocku mezi monitorem a tv, popřípadě používat tv jako monitor c.2 jestli by to bylo možné?
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ano, TV jako monitor c.2 lze, staci HDMI kabel.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Pokud staci 10m, tak normalni HDMI kabel.
Nad 10m uz musi mit aktivni zesilovac.
Nad 10m uz musi mit aktivni zesilovac.
- strangereu
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
A jak by bylo možné vyřešit zvuk aby to hralo normálně z TV? Slyšel jsem ze pres hdmi jde udělat i přenos zvuku, ale možná se pletu.
HDMI vystup graficke karty je zaroven zvukova karta.
Podivej se do spravce zarizeni, budes tam mit Nvidia, AMD nebo Intel HDMI Audio device.
Pri prehravani pak staci vybrat zvukeve zarizeni co se jmenuje jako TV.
Podivej se do spravce zarizeni, budes tam mit Nvidia, AMD nebo Intel HDMI Audio device.
Pri prehravani pak staci vybrat zvukeve zarizeni co se jmenuje jako TV.
I některé NAS mají HDMI, já pres to funguju a super
To ano, ale ve chvili kdy je k dispozici TV bez LAN rozhrani, USB externi disk a pocitac s HDMI vystupem je podle me nejjednodussi pripojit TV dlouhym HDMI kabelem k pocitaci.
- strangereu
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
A nebude to náhodou trosku posunute kvůli velikosti TV a rozlišení které je nastavené v PC? Pamatuji si, ze jednou jsem mel zapojenou TV k PC pres hdmi a bylo to nějaké rozmazané a všechno priserne roztahle...
V PC mam nastaveno 1920x1080 a TV má 117cm uhlopricku a rozlišení 1920x1080.
V PC mam nastaveno 1920x1080 a TV má 117cm uhlopricku a rozlišení 1920x1080.
Naposledy upravil(a) strangereu dne 22 dub 2015 15:33, celkem upraveno 1 x.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě - 7
- 5278
-
od zuzana3
Zobrazit poslední příspěvek
25 pro 2024 22:23
-