Zdravím, vlastním cca rok starou sestavu která obsahuje tyto komponenty:
CPU: Intel Core i3-4150
GPU: MSI N660 Gaming 2GD5/OC
RAM: 16GB HyperX Fury
Mou otázkou je, jsou tyto teploty normální v cca 32 Stupních Celsia? (Teploty jsou zaznamenány při hraní hry GTA 5. Při brouzdání na internetu jsou teploty procesoru a grafiky také asi 30 Stupňů celsia). (Viz. obrázek níže).
Normální teploty v nynějších vedrech?
Re: Normální teploty v nynějších vedrech?
Tady funguje základní fyzika. Pokud máš PC v místnosti o 20°C a komponenta se zahřívá na 40°C, tak pokud PC umístíš do místnosti 32°C (rozdíl 12°) tak se komponenta ohřeje o necelých 12°C. Takže nebude mít 52°C ale o něco méně. Čím větší rozdíl teplot, tím vyšší přirozené chlazení od okolí.
Pokud však máš nějaké variabilní chlazení, které zvyšuje výkon při zvyšující se teplotě, tak pokud je dostatečně výkonné a kvalitní, tak by se teplota komponent měla zvýšit jenom o malou část z toho rozdílu těch 12°C. (V ideálním případě by se nezvedla vůbec, ale to jenom pokud by komponenta dokázala přebytečné teplo plně odevzdat chladiči, a chladič by dokázal to teplo odvést pryč, což u obyčejného „železa“ nefunguje))
A moc nevěřím tomu, že máš v místnosti, kde je PC, 32°C, leda že by to PC bylo někde venku v teple. A ohledně těch teplot, tak například teplota procesoru mi přijde normální. U mě například teplota procesoru se mění jenom podle zátěže klidně o 20°C.
Pokud však máš nějaké variabilní chlazení, které zvyšuje výkon při zvyšující se teplotě, tak pokud je dostatečně výkonné a kvalitní, tak by se teplota komponent měla zvýšit jenom o malou část z toho rozdílu těch 12°C. (V ideálním případě by se nezvedla vůbec, ale to jenom pokud by komponenta dokázala přebytečné teplo plně odevzdat chladiči, a chladič by dokázal to teplo odvést pryč, což u obyčejného „železa“ nefunguje))
A moc nevěřím tomu, že máš v místnosti, kde je PC, 32°C, leda že by to PC bylo někde venku v teple. A ohledně těch teplot, tak například teplota procesoru mi přijde normální. U mě například teplota procesoru se mění jenom podle zátěže klidně o 20°C.
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
No já mám tu na bedně teploměr a ten ukazuje přesně 31 stupňů.
Co jsem se díval do HW monitoru tak grafika a disky mají okolo 40 a procesor ten běhá mezi 43-46.
Co jsem se díval do HW monitoru tak grafika a disky mají okolo 40 a procesor ten běhá mezi 43-46.
Je otázka jak je ta bedna teplá a jak moc ovlivňuje ten teploměr.....
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1556
-
od Funstorm007
Zobrazit poslední příspěvek
05 lis 2024 16:51