Ahoj kamarádi.
Mám problém, který mi půjde jako laikovi špatně popsat. Chci vám jej popsat postupně krok po kroku a v případě, že by jste zjistili, že se v něčem pletu či něčemu nerozumím, tak mi prosím poraďte, co je špatně a jak to udělat správně.
Budu rád, když uvedete čísla kroků, na které budete chtít odpovídat. A teď k věci:
1) Mám interní HDD ve stolním PC (ne v notebooku). HDD má 250GB a mám jej rozdělený na oddíl C: a D:
V oddílu C: mám hlavně systém Windows 7 + uživatelský SW a v oddílu D: mám osobní data. Oddíl C: už mám skoro plný a zbývá mi tam okolo 30GB volného místa. Takže si budu muset koupit ještě jeden interní HDD. Mám v plánu naformátovat dosavadní HDD a použít jej jenom jako C: (bez oddílu D:) a nový další HDD jako D:
2) Než ten můj HDD 250GB s oddílem C: a D: naformátuju, tak jej zálohuju na externí HDD.
3) Myslím, že se mi na záložním externím HDD vytvoří dva oddíly (C: a D:)
4) Pokud se mi oddíly nevytvoří, myslím, že mám asi vyhráno, protože celou zálohu mohu použít k obnovení dat a systému na naformátovaném HDD 250GB a mít celou obnovenou zálohu pod písmenem C:
Tak nevím jestli jsem to popsal dostatečně správně a srozumitelně. Ale věřím, že mi pomůžete.
Moc díky, Petr
Problémy okolo zálohování HDD Vyřešeno
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Pohlaví:
Re: Problémy okolo zálohování HDD
Kup si nový disk. připoj do PC. Vytvoř si na něm oddíl (oddíly). Překopíruj na něj všechna data z D:. Vymaž data z oddílu D: Odstrtaň oddíl D: Rozšiř oddíl C: na celý disk. Uprav písmena nového disku dle potřeby.
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Z toho, co čtu, mi vyplývá, že se vše obejde bez zálohování systému na externí HDD?
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
ITCrowd píše:Kup si nový disk. připoj do PC. Vytvoř si na něm oddíl (oddíly). Překopíruj na něj všechna data z D:. Vymaž data z oddílu D: Odstrtaň oddíl D: Rozšiř oddíl C: na celý disk. Uprav písmena nového disku dle potřeby.
Když rozšířím oddíl C: na celý disk, smažou se mi přitom data, která byla na C: před rozšířením?
Pokud si kupuješ nový disk na data, nemusíš se systémem dělat nic. A ne, nesmažou se ti data z C.
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
ITCrowd píše:Kup si nový disk. připoj do PC. Vytvoř si na něm oddíl (oddíly). Překopíruj na něj všechna data z D:. Vymaž data z oddílu D: Odstrtaň oddíl D: Rozšiř oddíl C: na celý disk. Uprav písmena nového disku dle potřeby.
Pokud si koupím nový disk, můžu jej označit jako D: , když už mám oddíl D: na dosavadním disku? Nebude pak s tím nějaký problém? Když budu mít v PC dva oddíly D: ?
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Nemusíš ho hned dávat jako D: . Po připojení se mu nějaké písmeno přiřadí, ty na něj nakopíruješ ty data z dosavadního disku a pak celý ten oddíl D: smažeš... Dál jak psal ITCrowd.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
-
- Pohlaví:
A ani se ti to nepovede. Dodrž postup co jsem psal. Pokud mu budeš chtít přiřadit písmeno D: uděláš to jako poslední operaci - Uprav písmena novéhop disku dle potřeby.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jak vypnout zálohování fotografií na Ondrive Příloha(y)
od Speed_dead » 01 kvě 2025 12:40 » v Windows 11, 10, 8... - 2
- 1836
-
od Speed_dead
Zobrazit poslední příspěvek
01 kvě 2025 14:06
-
-
- 2
- 1811
-
od Kaspo