Prachový filtr

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

nuggett
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Prachový filtr

Příspěvekod nuggett » 25 črc 2007 22:01

Ahojte, můžete mi prosím někdo poradit? Když si dám před větráček filtr (např.: http://barbone.tsbohemia.cz/index.asp?s ... ltr%2080mm) nestane se pak že by tím pádem nasával méně vzduchu, už tak se mi zdá že to nějak málo nasává a odsává(a to jedou oba skoro naplno)? Díky za rady.

Reklama
Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Radix » 25 črc 2007 22:14

Samozřejmě, že proudění vzduchu se tím filtrem trochu omezí, ale zas nebude v PC prach.

jkmaxfli
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod jkmaxfli » 25 črc 2007 23:15

Ještě trošku poopravím,průtok vzduchu po nainstalování filtru se sníží jak už bylo řečeno,ale prach tam bude stejně,dostanou se tam ty nejjemnější částečky a navíc skříň ti bude nasávat vzduch i s prachem ve všech spojích na skříni. :bigups:
► Zobrazit spoiler

Sigondis
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Sigondis » 26 črc 2007 11:04

Jak tady chránite PC před prachem ? Nebo nechráníte a rovnou to řešíte vysavačem.Znám případy,že to vůbec nějak neřeší.
CPU:IP4 650 3.40GHz, MB:ASRock 775i915PL-SATA2, RAM:GoodRAM 2x512 MB PC3200 DDR, VGA:Saphire X1600PRO, HDD:Seagate Barracuda 80GB
Notebook HP Pavilion DV5-1120 AMD Turion X2 Dual-Core Mobile RM-72, 2.0GB RAM, ATI Mobility RAdeo HD 3450

jkmaxfli
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod jkmaxfli » 26 črc 2007 11:21

Sigondis píše:Jak tady chránite PC před prachem ? Nebo nechráníte a rovnou to řešíte vysavačem.Znám případy,že to vůbec nějak neřeší.

Před prachem se nijak neschováš,prach se do pc vždy dostane,já mám například 1 prachový celkem jemný filtr ze předu u nasávání vzduchu do case,ale každý týden filtr vyjmu a vysaju ho,otevřu case a též vysaju co je možné,mám to za 5 minut hotový,ale jednou za 3 měsíce rozeberu celé pc a vysávám každý komponent zvlášť a je to celkem dost zaprášený,mám sice kvalitní case,ale stojí mi na zemi což je nevýhoda,protože prachu u země nabere víc ,než kdyby byl case na stole,navíc mám celkem v pc celkem 6 aktivních větráků(cpu,gpu,zdroj atd.)tím pádem se z mého pc stává docela slušný magnet na prach.
Prostě před prachem se neukryjete,vysávat,vysávat,vysávat!!!
:bigups: :bigups: :roll: :roll:
► Zobrazit spoiler

Zpět na “Vše ostatní (hw)”