Pravidelné zatuhnutí počítače... beru jakékoli rady

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Tony_Freedom
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Pravidelné zatuhnutí počítače... beru jakékoli rady

Příspěvekod Tony_Freedom » 30 črc 2007 22:12

Zdravím. Prosím o radu. PC již nějakou dobu nevykazuje známky dobrého chodu. Projevuje se to tím, že při běžné práci (nejčastěji prouzdání po internetu... převážně... téměř vždy) celej obraz zatuhne... myš se ještě pohybuje, avšak po několika málo okamžicích zatuhne také... Poté nastane "výpadek". Nevím jak to lépe popsat... Pc stále běží, ale na obrazovce mám No Signal (něco jako kdyby byl v režimu "spánku"). Poté pomůže již jen tvrdý restard. Taková věc se mi stane třeba jednou za týden. A nebo taky pětkrát za den. Je to hodně náladový. Podle mě bude problém asi někde ve zdroji, chladiči procesoru, disku (mám dva) nebo modemu (když jde vesměs o brouzdání po síti). Už nevím co s tím. Doufám za vaši pomoc :-(

Reklama
Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 30 črc 2007 22:25

Vypadá to spíš na grafickou kartu.Nepřehřívá se?Může to ale udělat i zdroj,kterou tu grafiku odstaví.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Mr.freerider
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Mr.freerider » 30 črc 2007 23:22

stahni si EVEREST a skoukni teploty, http://www.slunecnice.cz/sw/everest/
(nebo zkusit ovladače GK, nevim)

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 31 črc 2007 06:55

Podobně to padalo mně, ale při hrách. Sázel jsem na grafiku. Testnul jsem jinou (64MB), ale hry se nerozeběhly vůbec, tak jsem pustil integrovanou, běhalo to pomalu, ale padalo to furt. Tak jsem se zaměřil na paměti, po spuštění memtestu to padalo kdy chtělo, reinstal woken se povedl až na pátý pokus. Padalo to. Nakonec jsem nahradil starý Fortron 250W(!), za nový Fortron 350W a problémy vymizely.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Tony_Freedom
nováček
Stav:

Příspěvekod Tony_Freedom » 31 črc 2007 09:47

Mr.freerider píše:stahni si EVEREST a skoukni teploty, http://www.slunecnice.cz/sw/everest/
(nebo zkusit ovladače GK, nevim)

Tak sem stáhnul Everest. Ale nějak mi to neni jasný :oops: Nacházím zde vesměs dopodrobna, co ta mašina obsahuje. Ale nevim na co mám koukat. Co hledat...

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 31 črc 2007 09:53

Klikni v Everestu na ikonu Počítač a pak Sensory.Chvilku počkej a ukáže ti to teploty.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Tony_Freedom
nováček
Stav:

Příspěvekod Tony_Freedom » 31 črc 2007 09:55

Marfy píše:Vypadá to spíš na grafickou kartu.Nepřehřívá se?Může to ale udělat i zdroj,kterou tu grafiku odstaví.

Chladič na grafice sem už měnil asi před 2 roky. Ale kůli nadměrnému hluku, který způsoboval. A trable možná nastaly od té koupě. Na to sem si nevzpomněl. Takže je podle mého reálná šance na tu grafiku. Neznáte nějaký zaručený způsob jak zjistit přehřívání??? Už mi tady radili Everest, ale nějak do toho nemůžu prokouknout a nevím co hledat...

Tony_Freedom
nováček
Stav:

Příspěvekod Tony_Freedom » 31 črc 2007 10:01

Marfy píše:Klikni v Everestu na ikonu Počítač a pak Sensory.Chvilku počkej a ukáže ti to teploty.

Tak už to mám. Ale nezdá se mi že by to nějak bylo moc. Základna jede na 36°, CPU 37°, Aux 12°, a disky na na 37°a °na 40°. I když je fakt že mám zapnutou jen tuhle stránku a winamp. :-(

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 31 črc 2007 10:04

Teplotu grafiky bys mohl zjistit také pokud nahlídneš do nástrojů ovladačů.Buďto ATI Catalyst Control Center(pokud máš Radeon) nebo nVidia Control Panel (pokud máš GeForce).Bývá to v tomto umístění:Klikneš na ploše pravým tl.myši-dáš Vlastnosti-Nastavení-Upřesnit-a tam bys měl najít již zmiňované nástroje ovladačů.Tam pod položkou teploty GPU bys měl vidět teplotu grafického procesoru.Rozhodně by neměla být vyšší jak 90°.

Tony_Freedom
nováček
Stav:

Příspěvekod Tony_Freedom » 31 črc 2007 10:25

Marfy píše:Teplotu grafiky bys mohl zjistit také pokud nahlídneš do nástrojů ovladačů.Buďto ATI Catalyst Control Center(pokud máš Radeon) nebo nVidia Control Panel (pokud máš GeForce).Bývá to v tomto umístění:Klikneš na ploše pravým tl.myši-dáš Vlastnosti-Nastavení-Upřesnit-a tam bys měl najít již zmiňované nástroje ovladačů.Tam pod položkou teploty GPU bys měl vidět teplotu grafického procesoru.Rozhodně by neměla být vyšší jak 90°.

Přes tenhle postup sem to nezjistil. Vůbec sem se nedostal tam, kam nejspíš myslíš. Buď špatně koukám nebo nevim... Ale tu teplotu se mi podařilo zjistit přes ten Everest a má 11° (jestli teda Aux znamená grafika. je tu toho ikona obrazovky. tak doufám že jo :oops: ). ji nak CPU má 38°a základna 37°. Disky 38°a 43°. takže si mysim že je to celkem v normě...

Mr.freerider
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Mr.freerider » 31 črc 2007 10:58

jestli nechaldíš tekutym dusíkem tak asi grafika mit 11° nebude :lol: :lol:
sam osobně nevim co je AUX (někde sem viděl že je to teplota nějakych kondenzatorů nebo napajeciho okruhu pro procesor už fakt nevím jak se tomu řika) ale podle tvý teploty na grafiku nesazim :bigups:

Tony_Freedom
nováček
Stav:

Příspěvekod Tony_Freedom » 31 črc 2007 11:03

Mr.freerider píše:jestli nechaldíš tekutym dusíkem tak asi grafika mit 11° nebude :lol: :lol:
sam osobně nevim co je AUX (někde sem viděl že je to teplota nějakych kondenzatorů nebo napajeciho okruhu pro procesor už fakt nevím jak se tomu řika) ale podle tvý teploty na grafiku nesazim :bigups:

Tak potom nevim no... Mám zobrazený jenom teploty u disků, základky, CPU a Aux. tak teda nevim jak mám zjistit tu grafiku :-( když tam nejni

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (hw)”