Zdravím.
Potřeboval bych poradit ohledně koupě nového externího disku. Vybral jsem si externí disk Seagate Slim 2 TB za zhruba 2900,-Kč (hledal jsem, co je uvnitř toho disku a našel jsem tam, že je tam Samnsung M9T)...Kdybych kupoval samotný disk Samsung M9T (3029,-Kč)+rámeček (nejlevnější a vhodný by mi vyšel na 400,-). Měl bych to dražší víc jak 500?-Kč,
Zajímalo by mě, jakto že ty externí disky jsou levnější, když oni ten disk musí zabalit rámečku+dodat navíc USB kabel. Jediné co mě napadá je, že do externího dodávají horší kusy z výroby nebo z reklamace.
Externí disk nebo interní+rámeček
Re: Externí disk nebo interní+rámeček
Budu hlavně ukládat filmy a hudbu , proto jsem jsem vybral aspoň 2TB. A protože často přenáším, tak 2,5" jsou lepší na přenos.
A pouze v rámci domácnosti? Jestli by nebylo lepší koupit NAS, stačil by jednodušší s levnější cenovkou. Mám to takhle vyřešené doma. Oni jsou externí disky velice poruchové, především proto, že se s nimi hýbe, to u NASů nehrozí, postavíš na jedno místo, propojíš do LANu + WiFi a jedeš z několika míst najednou. U mě TV, 2 PC, 2 mobily, tablet, hodinky.
https://www.alza.cz/lacie-cloudbox-2tb-d2921843.htm. Já jsem potřeboval něco přenosného. U tohoto produktu jsem našel, že se dá připojit i mimo domov, což mi vyhovuje. Jaký na to máš názor? S NAS nemám zatím zkušenosti, ale jak se tu dočítám, je to dost výhodné a praktické.
NAS není vhodný na přenášení, ale je to také zcela zbytečné (pro účely domácnosti). Není lepší si na ven pořídit větší flashku či si data přenést třeba v telefonu (já mám v telefonu 160 GB prostoru - 32 GB úložiště a 128 GB microSD)?
Asi jsme se trochu špatně pochopili. Já jsem to myslel tak, že NAS bude někde doma v rohu a výhodné je, že se na něho mohu s danou aplikaci kdekoliv přihlásit. To potom nemusím sebou nic nosit. :)
Dodatečně přidáno po 14 minutách 49 vteřinách:
Jinak s externími disky zatím dobré zkušenosti. Kdysi jsem kupoval jeden, Značka Adata (ne zřídka na něho nadávají). Mám ho víc než 4 roky a zatím nebyl žádný problém. Stále běží, přenosová rychlost kolem 115 MB/s. Někteří chválí Seagate, druzí říkají jak je to špatné. To samé s WD. Člověk má potom z toho zmatek.
Dodatečně přidáno po 14 minutách 49 vteřinách:
Jinak s externími disky zatím dobré zkušenosti. Kdysi jsem kupoval jeden, Značka Adata (ne zřídka na něho nadávají). Mám ho víc než 4 roky a zatím nebyl žádný problém. Stále běží, přenosová rychlost kolem 115 MB/s. Někteří chválí Seagate, druzí říkají jak je to špatné. To samé s WD. Člověk má potom z toho zmatek.
Tak s tím přístupem z Netu tedy nevím, já zkoušel WD My Book Live 3 TB (mám 2x), a tam to moc nefungovalo, možná to bylo tím, že jsem jel z XP (a házelo to hlášky o špatné podpoře tohoto OS) a navíc jsem to zkoušel z domu na Net a zase domu na NAS ... novější WD My Cloud 6 TB jsem už ani nezkoušel. Ale tady na fóru se našli další lidi s jinými typy a co vím, tak jim to také nejede. Ale třeba za to může můj ubohý upload 0,5 Mb/s ...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3146
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
18 lis 2024 12:22
-
- 3
- 2291
-
od shockwave
01 zář 2024 09:51
-
- 10
- 5008
-
od standacich
18 úno 2025 20:29
-
- 6
- 3380
-
od JHH1977
02 bře 2025 19:45
-
-
Externí bluetooth nenajde žádné zařízení Příloha(y)
od Mates2004CZ » 15 zář 2024 17:51 » v Problémy s hardwarem - 4
- 3305
-
od petr22
16 zář 2024 16:22
-