Zdravím,
Jak jsem tu viděl, že tu někdo dělá 100W Led baterku, tak jsem se rozhodl, když chci jít na tu průmyslovku(ještě mám čas 2 roky),chtěl bych začít si hrát s elektrotechnikou (základy programování už umím), napadl mě takový jednodušší projekt, Vlastní bluetooth repráček. Mám doma transformátorou pájku (takže trošku těžší, ale dá se to s ní)
Takže co asi budu potřebovat:
- Repráček (ten doma z něčeho vyndám ven)
- Nějakou krabičku (Koupím na GME.cz)
- Zesilovač (ten potenciometr bych vyvedl ven na krabičku(vyvrtal bych díru))
- Buď tady tenhle přijímač(i s USB a na bezdrátové ovládání) nebo tenhle přijímač(blbě by se přichytával)
- měnič z 12 V na 5 V
- Baterie 12 V - nevím jaká kapacita - navrhněte nějakou
- Nějaká nabíječka na beterii
Co si myslíte o tomhle projektu, je to dobré do začátků, jednou jsem zkoušel zesilovač s LM385, ale byla nefungovalo, asi blbý čip.
Co si myslíte o tom tedy myslíte nějaké rady ? Co změnit ?
Děkuji
DIY - Bluetooth reproduktor
DIY - Bluetooth reproduktor
Naposledy upravil(a) lubos123 dne 03 bře 2016 12:29, celkem upraveno 1 x.
-
- Pohlaví:
Re: DIY - Bluetooth reproduktor
Vzdej to.
programování nemá s elektrotechnikou nic společného. Navíc ten, kdo použije místo měnič výraz převodník - hmmm. A navíc LM385 je poměrně odolný čip, takže to, že zesilovač nefungoval byla tvá chyba. A jelikož si tak jednoduchou věc nedokázal oživit, pochybuji, že by se ti povedlo něco složitějšího.
programování nemá s elektrotechnikou nic společného. Navíc ten, kdo použije místo měnič výraz převodník - hmmm. A navíc LM385 je poměrně odolný čip, takže to, že zesilovač nefungoval byla tvá chyba. A jelikož si tak jednoduchou věc nedokázal oživit, pochybuji, že by se ti povedlo něco složitějšího.
No , já bych s tím nějak chtěl začít, tady jde jen o propojení, možná ta LM385 je OK, ale kondíky jsem možná spálil, když jsem je vypájel ven, říkám jsem začátečník :)
-
- Pohlaví:
Jestli chceš začít, tak doporučuji nějaký elektro, či radiokroužek. Dozvíš se aspoň základy.
Tady na Zlínsku toho moc není, můj otec tomu rozumí, ten mi s tím projektem pomůže, dost mě v tom podporuje, ale jak říká, od počítače toho moc neudělám.
-
- Pohlaví:
Tywoe poskládání tří modulů z ebaye je projekt?
Mě z vás mladých jednou trefí

Stavebnice by použít šla. A nezapomeň přikoupit i chladič - pokud není součástí. Jinak si toho brouka upečeš.

Mě z vás mladých jednou trefí

Stavebnice by použít šla. A nezapomeň přikoupit i chladič - pokud není součástí. Jinak si toho brouka upečeš.
No říkám, že začínám
pro mě je momentálně všechno takové obtížnější
no zkusím to nějak udělat pak dám vědět, jestli jsem to pokazil nebo udělal 

Repráky z něčeho vyhrabeš, ale dáváš k ním poměrně výkonný 20W zesák? Vzhledem k tomu že to má být na baterie, tudiž to má asi něco vydržet, volil bych zesilovač ve třídě D, které mají velkou účinnost (cca 85-95%). Integráč TDA2005 mi na toto příjde nevhodný. Krabička vhodná nebude, bude ti celá rezonovat. Udělej si krabici/ozvučnici třeba z tenčích MDF. Nehnal bych se ze co nejvyšším výkonem, použil třeba 10W zesilovač class D a k němu nějaký širokáč v nižším rezonančním kmitočtem, ať to i trochu basuje (reprák vyndaný např. z magneťáku rozhodně nebude stavěný na 10-20W a v malém obejmu bude hrát otřesně). Záleží co od toho očekáváš, na začátky je LM358 ideální integráč, s výkonem okolo 1W sice diskotéku neuděláš, ale rozhodně bych se bez větších znalostí do ničeho složitějšího nepouštěl. Jinak zrovna můj první sestrojený zesilovač byl s LM358 a hrál na poprvé, zapojení je více než primitivní.
Mám doma ARX-150-23/4 4 Ohm :)
-
- Pohlaví:
Příspěvek není k dispozici
[smazáno uživatelem]
Naposledy upravil(a) IDVert3X dne 21 srp 2019 12:35, celkem upraveno 7 x.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Bluetooth:Bluetooth neni k dispozici v tomto zarizeni
od byron » 02 bře 2025 09:21 » v Vše ostatní (sw) - 1
- 3576
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
02 bře 2025 16:09
-
-
- 4
- 1360
-
od shockwave
04 říj 2024 15:53
-
- 2
- 1952
-
od matty
30 říj 2024 19:43
-
-
Výběr bluetooth sluchátek k Macbooku
od HelFix » 04 dub 2025 15:42 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 3
- 2095
-
od petr22
05 dub 2025 09:38
-
-
-
Externí bluetooth nenajde žádné zařízení Příloha(y)
od Mates2004CZ » 15 zář 2024 17:51 » v Problémy s hardwarem - 4
- 3306
-
od petr22
16 zář 2024 16:22
-