Mám problém s tiskárnou HP Laserjet 1200 (omezovač šířky papíru je symetrický vůči středu u této tiskrány, ne jako u některých inkoustovek, kde je jedna hrana fixní a omezovač nastavuje jen protilehlý okraj, nevím jestli je to důležité), když tisku papírek o velikosti 9x13 cm, tak z tiskárny vyjede papír nepotištěn. Zkoušel jsem to z podavače na běžný papír i z toho hořejšího na "obalky", dokonce jsem zkusil i kombinaci s otevřeným výložníkem (že papír se neohýbá přes válec o 180°, ale putuje zhruba rovně, mírně do kopce).
Když jem tiskl jiný dokument (od okraje po okraj), tak jsem zjistil, že(horizontálně) nesouhlasí skutečná oblast tisku a poloha papíru: pravý okraj dokumentu je vidět na levé straně papíru (3cm). Vertikálně v pořádku.
Kde je problém s tiskem? Napdá mě hypoteza, že nějak se blbě tiskárně pošle oblast tisku, že tiskne buď zarovnaně na šírku A4 a nebo kdyby papír byl přímo a 4.
POZOR: Zatímco pokud ale tisknu na něco na A5 (v editoru nastavím A5, i v tisk.dialogu), není problém, vše je na správném místě.( volba A5 je již samozřejmě v tiskovém dialogu obsažena, zatímco, tu vlastní velikost stránky tam nejdřív musím přidat přes tlačítko vlastní. a když dialog otevřu znova, tak samozřejmě ukazuje správné rozměry, které jsem zadal)
POTVRZENO: Pokud si vytvořím vlastní velikost stránky o podobných rozměrech A5, tak je TISK TAKY ROZHOZENÝ.
Pri informaci ve specifikaci tiskárny ( a shoduje se i v tiskovém dialogu při definici vlastních rozměrů stránky)je minimum size: 76x127 mm(WxH), což splňuji.
info:
Os win 8.1
driver: HP Universal Printing PCL 5 (v5.5.0) , UPD 5.5.0, 61.130.4.12384
samozřejmě se to dá obejít, že budu nastavovat velikost stránky a4 a dokumenty nějak umístím doprostřed, ale je to otrava.
HP Laserjet 1200 - vlastní velikost stránky - blbý tisk
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 5016
-
od peta501
Zobrazit poslední příspěvek
03 kvě 2025 20:29
-
-
Barevná tiskárna HP LaserJet 4550HDN Resource manager Příloha(y)
od Radovan-kocour » 03 kvě 2025 22:22 » v Problémy s hardwarem - 6
- 4448
-
od Radovan-kocour
Zobrazit poslední příspěvek
04 kvě 2025 15:32
-
-
- 12
- 4903
-
od RIKI22