Výběr 1. tiskárny

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

BigJoe
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Výběr 1. tiskárny

Příspěvekod BigJoe » 26 srp 2007 18:04

Dobrý den. Zjistil jsem že už potřebuji svou vlastní domácí tiskárnu. Jenže se v nich moc nevyznám,a na internetu sem toho o nich moc nenašel. Chtěl bych se zeptat jak je to s náklady na takovou tiskárnu. Někde jsem se dočetl něco o Cartridge,a že stojí okolo 1000 korun. Jak často se musí ten Cartridge dokupovat?? Na co vůbec slouží?? A kolik by stála obyčejná barva,a kolik by jich bylo potřeba?? Mám pocit že stačí červená,zelená a modrá (RGB) ,ne?? Nemohli byste mi nějakou tiskárnu doporučit?? Rád bych barevnou,alespoň trochu kvalitní tisk, a také aby nebylo zrovna nejdražší jí provozovat. Skener výhodou. Omlouvám se že se tolik vyptávám,ale nevím kde jinde se to dozvědět. Předem díky za odpovědi,hezký den :cry:

Reklama
zao
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 26 srp 2007 19:42

catridge je vlastně ta samá barva a nestojí rozhodně okolo 1000kč te ne všechny kupují se do barevné tiskárny 2 náplně barevná a černá a jsou dva používané druhy tiskáren inkoustová a lejsrová lejsrová je lepší v tom že má rozhodně kvalitnější tisk a nemá takové provozní náklady ale zase pořizovací cena je vyšší takže esi si chceš tisknout fotky z dovolené na foto papír tak lejsr nebo jestli budeš tisknout dokumenty stačí inkoust a c té výměně-podle toho jak budeš moc tisknout jestli hodně tak jednou za půl roku přibližně a jsou aji doplňovací náplně a to už to nevynde tak draho to doplnění jako nová náplň
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod karlos » 27 srp 2007 06:57

Trochu bych doplnil a rozšířil reakci zaa.
V první řadě si musíš udělat jasno co budeš chtít tisknout a hlavně kolik papíru potiskneš, třeba za měsíc. Pokud budeš tisknout pouze několik tiskopisů a fotek za měsíc, pak ti bude bohatě stačit inkoustovka. Pokud by mělo jít již o stovky potištěných papírů za měsíc, přičemž by převažovaly tiskopisy, pak bych doporučil černobílou laserovku a fotky z dovolené bych nechal na profesionálech, kteří se tím zabývají, rozhodně levněji, než zvládneš se svou tiskárnou. Pokud budeš tisknout hodně černobílých i barevných papírů, pak bych volil kombinaci černobílý laser, barevný inkoust a fotky opět profesionálům.
Já osobně mám doma, jako síťovou tiskárnu, dostupnou každému členu domácnosti z jeho počítače, černobílou laserovou Kyoceru 1700 (získal jsem jí zdarma, když naše firma kupovala výkonnější tiskárny) a u svého počítače pak mám barevný inkoust, opět přístupný všem v síti, ovšem pouze pokud jsem připojený. Inkoustovku kupuji pokaždé, když dojde inkoust, novou. Přičemž vždy kupuji ten nejlevnější HewlettPackard, který je na trhu. Dnes by to padalo na HP DJ D1460 (u CzechComputer 1.042,-Kč) nové cartridge jsou do něho u CzechComputer za 708,-. Naštěstí, barevně příliš mnoho netisknu, tak k obměně tiskárny dochází zhruba jednou za rok. Výrobu fotek pak svěřuji profesionálům u HappyFoto.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

BigJoe
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod BigJoe » 27 srp 2007 17:12

Mooc díky za rady. Už vím trochu lépe co vlastně chci. Každopádně chci tisknout barevně,mít oddělené náplně,které jdou doplňovat. Jeden člověk mi doporučil EPSON Stylus DX5050. Co si o ní myslíte?

PS: No jsem student,takže bych tiskl dost textových souborů. Jenže mě zajímá grafika a podobně,takže barevných by nebylo o moc méně. :smile:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Hledám někoho na opravu historické barevné laserové tiskárny Příloha(y)
    od Radovan-kocour » 12 pro 2024 13:32 » v Vše ostatní (hw)
    9
    5871
    od Radovan-kocour Zobrazit poslední příspěvek
    10 kvě 2025 18:01
  • Výběr GPU
    od VojtouNerCZ » 17 lis 2024 21:35 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    9
    4089
    od VojtouNerCZ Zobrazit poslední příspěvek
    01 pro 2024 19:28
  • Výber UPS
    od TheSalon112 » 18 črc 2024 20:29 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC