HDD funkční jen v TV Vyřešeno
HDD funkční jen v TV
Dobrý den, mám přenosný 40gb hard disk. Včera byl úplně v pořádku, ale dnes načte jen v televizi, v notebooku to chce po mě formátování, tak samo v dalších třech pc.. Zajímalo by mě proč se to stalo, co se vůbec stalo a jak to napravit? Předem díky za odpověď
Re: HDD funkční jen v TV
TV si harddisk naformátuje takovým způsobem, aby nahrávky z ní nešli přečíst jinde. Případně disk ještě pracoval a byl odpojen + externí harddisky často odcházejí, nejspíš kvůli přenášení.
A je nějaký způsob, jak se dostat k uloženým datům?
Přečte je TV?
Přečte, ale v TV není možnost je překopírovat někam jinam
Jasně, ty data prostě nerozšifruješ! Nikde jinde je smysluplně nepřečteš, je to posichrovaný i propriertárním formátem. Když si přečteš manuál k TV, je to tam jasně psáno! Jak to, že něco koupíš a neznáš jeho vlastnosti? Jak jsi mohl koupit TV?
Zasifrovane jsou pouze nahravky poradu, ktere na disk ulozila televize.
Predpokladam, ze v tomhle pripade se jedna o data ktera neulozila televize ale uzivatel v pocitaci.
1. Co hlasi Crystal Disk Info jako stav disku? Pokud ukazuje chybu, je to pricina toho ze disk nejde nacist v pocitaci.
2. Predpokladam, ze na disku je souborovy system FAT32, ktery se da snadno poskodit, staci odpojit disk ve chvili kdy zapisuje. Jako druhe bych vyzkousel software na zachranu dat - Testdisk, R-Studio nebo Get Data Back.
Predpokladam, ze v tomhle pripade se jedna o data ktera neulozila televize ale uzivatel v pocitaci.
1. Co hlasi Crystal Disk Info jako stav disku? Pokud ukazuje chybu, je to pricina toho ze disk nejde nacist v pocitaci.
2. Predpokladam, ze na disku je souborovy system FAT32, ktery se da snadno poskodit, staci odpojit disk ve chvili kdy zapisuje. Jako druhe bych vyzkousel software na zachranu dat - Testdisk, R-Studio nebo Get Data Back.
Ano, je tam FAT32 a data jsem na disk dával přes noťas, nikdy s tím problém nebyl až doposud.. Když ho připojím k noťasu, tak to chce formátovat a když to neudělám, do pár vteřin se disk odpojí..
Crystal Disk Info ani nezobrazí daný disk
Diskpart jej ale zobrazí
Crystal Disk Info ani nezobrazí daný disk
Diskpart jej ale zobrazí
Ano, FAT32 je dost háklivý, na Win 98 / 98 SE jsem s tím zápasil každou chvilku. Je také otázka, jestli jsi TV neodklikl povolení formátu.
Data zůstaly stejné, TV mi je zobrazí, takže TV si to nenaformátovala pro sebe.. jo a jde o TV od LG možná to k něčemu pomůže
Re: HDD funkční jen v TV Vyřešeno
Povedlo se mi dostat k datům na kamarádovém počítači.. Načítalo vše pomalu, ale načetlo, tak jsem si udělal zálohy a s diskem se asi můžu rozloučit