Zdravím.
Bratr má na zemi postavený počítač. Dlouhou dobu stabilně stál, ale dnes se sám od sebe z nějakého důvodu převrátil (ve chvíli, kdy u něj nikdo nebyl, takže pravděpodobně do něj před tím někdo nešikovně drcnul) a když jsem se ho poté pokoušel zapnout, u uvítací obrazovky Windows 7 a nápisu "Vítejte" se počítač vypnul. Zkoušel jsem ho zapnout ještě několikrát a vždy to mělo stejný výsledek. Zkoušel jsem odpojit kabely a znovu zapojit, bez výsledku. Když jsem case otevřel, na první pohled vypadá vše v pořádku (samozřejmě tam asi chyba někde bude, ale žádné ulomené součástky jsem nezaznamenal). Vzhledem k tomu, že až do pádu nabíhal normálně, přisuzuji to HW chybě. Instalační DVD bohužel nemám. Nevěděl by někdo, co by s počítačem mohlo být, případně jak problém řešit? Pokud jsou potřeba nějaké specifikace, pokusím se všechny dodat.
DĚKUJI VŠEM ZA JAKOUKOLI POMOC
Počítač se sám vypne při nabíhání Vyřešeno
Počítač se sám vypne při nabíhání
Metal forever! \m/
Re: Počítač se sám vypne při nabíhání
Zkontroluj upevnění chladiče CPU a ostatních chladičů.
Pokud chladič CPU dostatečně nepřiléhá na CPU např. v důsledku ulomení úchytu po mechanickém pádu PC, dochází k rychlému přehřátí CPU a vypnutí nebo restartování PC.
Pokud chladič CPU dostatečně nepřiléhá na CPU např. v důsledku ulomení úchytu po mechanickém pádu PC, dochází k rychlému přehřátí CPU a vypnutí nebo restartování PC.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Počítač se sám vypne při nabíhání
Máš to odemčené! Múžeš pokračovat.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Re: Počítač se sám vypne při nabíhání Vyřešeno
Tak to byla pravda. Po otevření case jsem zjistil, že chladič je mírně povolený - po docvaknutí vše funguje, díky :)
Metal forever! \m/
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 1938
-
od rykatyka
Zobrazit poslední příspěvek